NYEMI: mám to poslat spřáteleným matkám?
z koňského soudku...
...ještě je varianta, že si kůň zadírá třísky jak se drbe o přístřešek? Dneska boule splasklé, takže jsem zase vydesinfikovala ranky a natřela antibiotickou mastí.... a budu muset obhlídnout ten přístřešek... a možná nějak zabezpečit? To je pořád něco s koněm... ale je zlatíčko, vítá mě, nechá se oblejzat, ošetřovat, všechno jen tak na volno...
dneska jsme byli na procházce s poníkama, manžel tam ztropil scénu - seřval druhou matku, že její dcera týrá poně - no měl pravdu.... jako situace fakt imho dost nezvládnutá - když vím, že jdeme do lesa, tak náš poník měl sedlo (westernové, ale to je jedno, prostě SEDLO), na prudivého poníka dali jen bare back pad - protože "holky jezdí bez sedla"... nechápu, nechápu, nechápu... poníci ani holky nejsou trénovaní do lesa, tenhle navíc dost prudí (náš je zase lekavý), je šílené bláto, poně nejsou okovaní, klouže jim to, terén je prudký, jsou tam oprsklí srnci a kojoti (jako že klidně ze tří čtyř metrů čumí na koně) - imho fakt situace na to mít nohy ve třmenech... no nic, poník prudil, holka se bála, tak že sesedne a povede ho (já třeba Nedovi mám ohlávku, můžu ho vést, oni samozřejmě nic takového), takže ho vedla na uzdě a ohlávce, ale pořád mu za tu uzdu škubala, jako každý čtyři kroky mu urvala hlavu dolů... manželovi ruply nervy a seřval matku (poměrně drsně)... ehm... a jsme u problému jak moc se člověk může s*át lidem do toho, co dělají se svými koňmi?