• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: ale tak víš co, tak ho alespoň nevodřu jako ne sakra a vrátím třmeny jak byly a uzdu taky, aby to ta blbá kráva(já) nepoznala ne
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: je příšerné muset chystat "pasti", které by prozradily manipulaci se sedlem :-/ Ale když to jinak nejde...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: za to by mela odpovidat šéfka a verim ze tomu tak neni.ale pravda no, to je moje nocni mura. Sedlo kdyz jsem přitáhla tak kolem nej knikalo nekolik slepic neb je hnede.pro me to byl dobrej kauf, cert sper barvu. Teda...ted mam brouka v hlave udelam par náhodných prepadovek v divne časy
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    SHAMPOO: zmenit ustajeni, imho. Tohle jsou veci, ktery by se dle meho ve staji rozhodne dit nemely. Jsi si jista, ze si pujcuji jen sedlo, a ne i kobylu?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    nééé bahno né, ta moje trubka na tom klouže
    PES
    PES --- ---
    Safra, toho deště bylo přes týden tolik, že spodní část výběhu je bahnivá past požírající i holiny z nohou :-/
    A to ještě dlouhodobá předpověď vyhrožuje nadprůměrnými srážkami v březnu (ale jen houšť, vody je v půdě stále málo)...
    Březen přinese na hory přívaly sněhu a do nížin vydatné deště – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...i/395412-brezen-prinese-na-hory-privaly-snehu-a-do-nizin-vydatne-deste.html
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: hm, hele asi se nad tím zamyslím, lidi tam mají dražší sedla, ale jako já nejsem půjčovna jako. Asi se domluvím se slečnou co ustájko poskytuje a nějakou bestii plastovou si pořídím. Takhle by to nešlo, stačilo mi tuhle, jak mi nějaká baba vysvětlovala, když viděla můj protažený obličej, že její čivava chodí honit mojí kobylu...už se fakt těším až jí tamara zkope, ona jí ta trpělivost občas dojde jako.

A propo konečně jsem viděla naživo takové to strouhání kopyt "na živo" úplně na plocho, já vám nevím holky, ale přišlo mi to fakt brutální, schválně to zkusím vyfotit zítra, když ty dva najdu na louce a řeknete mi na to svůj názor
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: neporadim, ja si sedlo zamkla do extra budky.... koupila jsem sedlo na ponika, vsem se libilo, ale kdyz doslo na to, ze by se ostatni uzivatele ponika nejak slozili, tak prostory.... nic.... a asi by mi nevadilo, kdyby si ho pujcovali, ale obrisnik ucouranej od blata, poztraceny reminky od trmenu (a na tom malem westernovem sedle fakt je dost rozdil, ,dyz jsou vsechny remeny k tremenum a chranice stahnute nebo se to plete deckam pod nohy - takze jsem ho zamkla do kulny mimo komunalni .... u nas v sedlovne lidi maji zamykaci skrinky - delany na sedla, ale maji tam klidne treba jen plastovou bednu na zamek
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Poradíte mi prosím, máme společnou sedlovnu, klasika a inu koupila jsem si konečně pěkné sedlo od Hausera a koukám že si ho vesele někdo půjčuje, odřel mi ho, třmeny všelijak a mě to sere :)
    dá se sedlo nějak zavřít ala nějakej fusak se zámečkem, nebo mám doufat, že sprosťárna na papírku líplá na sedle stačí :)
    Dokonce i uzdu, kterou nemám nijak nádhernou ani nic
    pfff
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    V nedeli se mi podarilo konecne bejt vzhuru, kdyz si Sol vedle mne v boxu lehla. Tak jsem se hned privalila ze slamy a tulila se o leziciho kone. Vrele doporucuju, je to tak strasne teploucky a susnavy!
    Jinak ted "trenujeme" hlavne vyjizdky o samote po vesnici, ulicema a po silnicich. Zda se, ze v lete bych se mela ucastnit nejakych estrad, ale sama se Sol, bez ostatnich koni.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: starší šedivák... :-(... jako vcelku asi pravděpodobná možnost...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: ajaj:(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak byl u nás vet a Ned nemá ani kousance, ani sarkoidy ale zřejmě melanomy :-( (vet našel další na ocase)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    LIENEN: nojo, ale treba psi dokazi rozeznat mnohem bohatsi skalu emoci nez takovehle rozdilnosti. u koni ci prasat je to jen otazka toho, kdo to driv opublikuje:) a potom svete div se, primati maji relativne spatne kognitivni schopnosti. Napriklad pes ma lepsi kognitivni schopnosti nezli simpanz. zhorsenou kognici primatu by se ty rozdily daly castecne vysvetlit. A uz jsem uspesne zapomnela jaky biologicky duvod ma to ze neumime prilis dobre zpracovavat okolni informace. Ale pamatuju si, ze to vysvetleni bylo takove docela trivialni, az mne to prekvapilo.
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    VAMPY: On je ale taky člověk docela hodně vyjímečný rozsahem mimických projevů. A ty fotky co jim ukazovali byly hodně návodné. Asi jako:

VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: tak ze zvire pozna emoce majitele kdyz s nim je, to neni zadna veda. Ale ze zvire pozna emoce kohokoliv (i neznamych lidi) z fotografie, to je husty! clovek ma problemy poznat emoce zvirete podle jeho mimiky, nebo nedejboze z fotografie. nepozna dokonce ani tak zakladni a intenzivni vec, jako je bolest. existuji na to vyukove aplikace, programy a stejne podle mimiky a vyrazu tvare je clovek schopen vetsinou rozeznat emoce(bolest/nebolest) pouze u konkretnich zvirat se kterymi manipuluji a prichazi pravidelne do styku...Ale cemu se divit. Jak jsem se dnes dozvedela, mame v mozku stejnou hustotu neuronu jako ma slepice. svou inteligenci mame jenom diky plose mozku, jinak ale nejsme zadny blesky:)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak pro mě je na tom zajímavý to, že takhle reagovali na fotografii tváře - ne na celý body language.... já vždycky měla pocit, že hodně reagují na pohyby, postoj, rytmus dechu atd....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jak jsem prohlasila kamaradovi, kterej mi ten link poslal, je strasne smutny, ze nekdo musel na takovouhle vec delat "research".

Horses can read human emotions, study shows
    http://phys.org/news/2016-02-horses-human-emotions.html
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no hlavne ze jinde bylo co zrat, vsude mraz a snih... Tahle becka se uz brzo docka, doufam, ta zasbude psychovat ze ma neco delat a nemuzezrat ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Becky potrebuji pohyb :D Prej je vybehmoc malej/nudnej/znamej/vyzranej...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: behaji kazdy den ve vybehu, Volina se proste potrebovala nazrat a sla hledt neco lepsiho nez je seno a lyko ze stromu. Je jak becka!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam