uf.... dnešní den teda stál za to.... ráno hned do stájí, přijel kovář, Nedouše je třeba okovat... do toho mám stříbrného koně - nechala jsem mu vyndat ty dva melanomy, které si furt rozdíral - to teda u příležitosti své operace (tříselná kýla)- já nesmím teď pár týdnů jezdit, tak se docela hodí, že on nemůže mít sedlo, budeme se rekreovat spolu....
No nic, kovář mi říkal, že tam bude až do šesti večer, že má spoustu práce a že musel vzít s sebou štěně a že nemůže štěně vypustit, protože je to blbec a honil by kozy a slepice... pak jsem jela přes hory nakoupit nějaké věci pro koně - ono je to 15 minut, ale cestou tam koukám, že je ucpaná dálnice v protisměru - takže zpátky jsem jela 45 minut po horských silnicích...
... ve čtyři mi volala úterní kozí rodina, že se ke kozám dostal černý pes a že ho teda chytly a že tam není nikde páníček.... tak jsem zuřila, protože do stájí psi bez vodítka nesmí... no než jsme dotelefonovali, tak pes utekl a ještě pocuchal slepici - než teda přiletěl kovář... když jsem slyšela, jak na něj ječí majitelka slepice, tak jsem usoudila, že je potrestanej dost :-) ALe prý kozenky sice hysterické, ale nezraněné, tak ok...
... vyzvedla jsem dceru z dramaťáku a jela to tam zkontrolovat - kozenky už se uklidnily a vypadaly normálně, tak jsem je vzala na procházku zkontrolovat Nedouše, jestli se mu nepodařilo vyrvat si štychy - tak nepodařilo, i se přišoural od sena k vrátkům, že by třeba i šel ven, tak jsem ho na chvilku vzala, jen tak škubat travičku... pak jsem ho vrazila zpět a když jsme se loučili, tak on najednou úplně ztuhnul a čumí mi přes rameno - tak se koukám, nic... říkám mu, že je to OK, on furt ztuhlej.... tak jsem šla s kozenkama dolů a najednou kozy taky zježený a ztuhlý - a ejhle, po příjezdovce si to mašíruje rys.... jako už to byl fakt konec dne blížilo se stmívání, ale stáje plný lidí, aut, koní.... drzoun....