• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nejkrásnější jsou čtyři Nedoušové :-))
    PES
    PES --- ---
    Tak i několik pozitivních zpráv, tentokráte obojí z našeho města. Tohle bylo moc pěkné (i když ta hala je relativně těsná, pokud by se rozhodlo přijít více návštěvníků - ti vyšší mají šanci přes ty u zábradlí přece jen něco vidět, a ty obraty s vozy místy prakticky "na fleku" jsou také úžasné), v galerii je asi 30 foto
    Farmaceutickou fakultu rozproudila koňská spřežení. Na závodech vozatajů - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...u-fakultu-rozproudila-konska-sprezeni-na-zavodech-vozataju-20160227.html

A ještě eko-poníci pod hradem Špilberk
    OBRAZEM: Pod Špilberkem se zabydleli poníci Kuba a Máša - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...ion/obrazem-pod-spilberkem-se-zabydleli-ponici-kuba-a-masa-20160302.html
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak záleží na tom, jak to s tou drůbeží má ta liška.... pokud si odnese nepozornou slípku, tak je to holt přírodní cyklus.... pokud po ní zůstane vybitý kurník bez toho, že by zabíjela a odnášela z hladu, tak je to průšvih.... u nás loni v zimě jedna puma považovala za úžasnou zábavu zabíjet kozy - ale jen zabíjet, jinak se jich ani netkla... :-(
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: "u nás" se nedávno objevila "kmotra liška", ale nikdo z místních z ní nebyl zrovna vyjásaný (drůbež apod.)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ono ty hory jsou obydlený, ale ještě pořád nám bydlí pumy a hnízdí "plešatí" orli... prostě tady je ten nátěr civilizace velmi čerstvý... teď mi líčil kluk co tam chodí krmit v neděli, že jejich sousedi mají ochočeného lišáka - chodí se krmit a "ťuká na dveře" když má servis zpoždění :-).... taky nám tam chodí krůty, nádherný....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Jaja, my jsme meli zlomenou kopytni kost u hrebce z okopavani boxu.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: no už jsem viděl koně co tak šíleně kopal i do cihel a betonu, že si kromě léčeného úrazu ještě přivodil další problém se zadníma, kterými to tak okopával...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, jako byla plna energie, ale ze by ten box rozkopala do slupek to zas ne. Mam tam jednu kobylu, ktery jsou tri a majitel na ni totalne picha a ta rozkopava ten box docela obstojne. Jsou z kamenu a cihel, a ten jeji box uz je dost popraskanej.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: a proto mam boxy betonove, kam se daji zavrit i temperamentni kone, kdyz je to potreba (po operaci atd.)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: taky když ti ji nechají (že by počasí?) zavřenou a ona je zvyklá na takové to "svobodomyslné" poflakování se po ohradě a vycházkách - si snad dovedeš představit jak se tam musela ukrutně nudit (podobně jako shirka i andalušanka tam kam jezdím ke koním já - ty dvě takhle zavřít, tak už druhý den by z boxů moc nebylo)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pojdme davat zase nejaky hezky a mily obrazky a zazitky!
    Ja jsem napriklad vcera po tydnu videla Sol, ktera prej tri dny nebyla ve vybehu. Tak jsme sly ven, a az vam nekdo bude tvrdit, ze snad chladasoe nejsou temperamentni, nebo zez jsou lini, nebo ze neradi behaji rychle, tak jsou to vsechno lzi! Lzi a pomluvy! Az bude dostih chladasu, vyhraje tam zlato :)
    PES
    PES --- ---
    AOTEAROA: připadá mi dobré o tom vědět + z některých se lze i poučit co ještě zabezpečit...
    AOTEAROA
    AOTEAROA --- ---
    PES: moje noční můra je akorát to, jak ty sem ty hrozivý články o smutnejch nehodách furt postuješ. ty na to máš nějakou úchylku nebo co? dycky takovej pěknej den a pak vlezu sem a tady mrtvý koně, bouračky a zděšení na dálnici :)) myslim že to neni úplně potřeba číst, to že to jsou smutný případy víme všichni, ale že by to byla taková senzace...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: já to viděl z leteckého snímkování, trochu divočina, kousek vedle dálnice, vodní nádrž, někde jsem tam viděl celkem velký povrchový těžební lom. Ale na druhou stranu máte celkem blízko okolo vinice apod...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jsme, jak je to chráněné území, tak tam nechodí lidi, čokli, cyklisti.... není to veliký, ale za to poměrně nepřístupný....
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: no už jsou (zpět) někde i vlci a třeba na Jižní Moravě byl případ, kdy právě jezdkyni na koni vyděsil medvěd (zatoulaný ze Slovenska)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to mi pripomina videokanal co sleduje muj muz, vytvarimho naka pani z aljasky a nataci jak ji na verandu chodi lisky a seda ji tam orli rodinka, ma je pojmenovane a docelapekne to komentuje a jeste tam chodi jeji domaci kocky a rusne na sebe s tema divokyma zviratama zahlizi. Joo emerika, tady mame ve vybehu akorat bazanty, lisky co cuchaji slepice a kdyz ma clovek steati, aj jezevce spatri
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: rys, tyjo, super ;)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: jste v pěkné divočině...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    uf.... dnešní den teda stál za to.... ráno hned do stájí, přijel kovář, Nedouše je třeba okovat... do toho mám stříbrného koně - nechala jsem mu vyndat ty dva melanomy, které si furt rozdíral - to teda u příležitosti své operace (tříselná kýla)- já nesmím teď pár týdnů jezdit, tak se docela hodí, že on nemůže mít sedlo, budeme se rekreovat spolu....

No nic, kovář mi říkal, že tam bude až do šesti večer, že má spoustu práce a že musel vzít s sebou štěně a že nemůže štěně vypustit, protože je to blbec a honil by kozy a slepice... pak jsem jela přes hory nakoupit nějaké věci pro koně - ono je to 15 minut, ale cestou tam koukám, že je ucpaná dálnice v protisměru - takže zpátky jsem jela 45 minut po horských silnicích...

... ve čtyři mi volala úterní kozí rodina, že se ke kozám dostal černý pes a že ho teda chytly a že tam není nikde páníček.... tak jsem zuřila, protože do stájí psi bez vodítka nesmí... no než jsme dotelefonovali, tak pes utekl a ještě pocuchal slepici - než teda přiletěl kovář... když jsem slyšela, jak na něj ječí majitelka slepice, tak jsem usoudila, že je potrestanej dost :-) ALe prý kozenky sice hysterické, ale nezraněné, tak ok...

... vyzvedla jsem dceru z dramaťáku a jela to tam zkontrolovat - kozenky už se uklidnily a vypadaly normálně, tak jsem je vzala na procházku zkontrolovat Nedouše, jestli se mu nepodařilo vyrvat si štychy - tak nepodařilo, i se přišoural od sena k vrátkům, že by třeba i šel ven, tak jsem ho na chvilku vzala, jen tak škubat travičku... pak jsem ho vrazila zpět a když jsme se loučili, tak on najednou úplně ztuhnul a čumí mi přes rameno - tak se koukám, nic... říkám mu, že je to OK, on furt ztuhlej.... tak jsem šla s kozenkama dolů a najednou kozy taky zježený a ztuhlý - a ejhle, po příjezdovce si to mašíruje rys.... jako už to byl fakt konec dne blížilo se stmívání, ale stáje plný lidí, aut, koní.... drzoun....
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tak, tak - kdo dnes má na to (a třeba i může na pronajatých pozemcích) stavět pevnou ohradu (i kdyby jen s akátového prořezu náletů - těch se dá často sehnat hodně i za symbolickou cenu a hodně to vydrží - akorát kopat/vrtat na to díry a vrtat do toho úchytky, to je peklo...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam