• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Navic teda jsem nemocna a je mi tak strasne spatne, ze jsem rano nebyla schopna vstat, takze pravou koledu jsem prosvihla :( Ale aspon jsem pak chodila po vesnici a davala lidem kokino :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No jo vlastně - VELIKONOCE ! - nějak mi to v tom pracovním nasazení vypadlo (bohužel ještě budu dodělávat tu práci až daleko za půlnoc)...

Gratuluji ke zvládnutí seznamování s dronem.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja jsem chtela jakoze tradicni kroj-saty. Ale nemam vubec nic, tak jsem si alespon pres noc usila halenku a vesticku a sukni jsem pouzila z jinyho setu, co jsem si kdysi sila. Pristi rok uz budu mit poradnej kosicek na koledu, a poradnou sukenku se zasterkou!
    PES
    PES --- ---
    Opět "kostýmové ježdění"? :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak! A je to, dneska se mnou sel na pohadkove svatecni prochazku kamarad a ma fakt talent na kompozice. A co se nestalo, potkali jsme dronu, tak jsem to Sol musela ukazat. Pac si pamatuju, ze jednou jistej konak na dronu svadel, ze se mu splasil kun. A ja na to kontruju, ze kun, co cloveku veri, zustava ovladatelny. Well, I got the proof!

Jinak jeste nejaky dalsi fotky tady - http://s369.photobucket.com/user/nyemi/library/solikonoce%202016

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: nooo já mám takové dilema, zda jet a dostat po prdeli nebo ne :D jako zítra bude ještě pěkně, tak bych si dala opáčko, navíc kobyla byla blahem bez sebe na jarní travičce
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: :) Jinak zitra asi brobehne pokus o velikonoce, strasne dlouho jsem si neuzila velikonoce na vsi. Chci byt bita vrbovym proutim a davat vajca! A cukratka!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: Hele asi vím co myslíš :D ale já dneska šla jen pěšmo na couračku a užívaly jsme sluníčka :) a bylo fakt nááádherně.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ach jo, vzdycky, kdyz si vyjedu sama, tak nemam zadny epicky fotky. A to jsem dneska jela v krivaku se slunecnima brejlema, motorkar s jednou konskou silou! A tech lidi vsude, sam icoklici, deti, kocarky, dedecky a babickove! A slunicko!
    Daly jsme si jizdu Kladnem a zastavku v hospode a bylo to dobre! Tak vam o tom muzu jen vykladat. Jak mam skvelyho kone, kterej uz umi jezdit ve svym pruhu na silnici, jak umi krasne a line chodit, pripadne cvalat. Uaaa!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    nevím zda jsem tohle už nedávala, ale tahle slečna mě baví, asi si s tou mojí pipkou obézní něco zkusíme :) i jen ten úsměv vypadá prima :)
    How to teach your horse FIVE TRICKS...count, smile, grab that, follow, backwards
    https://www.youtube.com/watch?v=vSrBT4nHwmg
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pjdme prosim nemluvit o vecech, ktere nejsou kone. Nebo alespon pojdme mluvit o vecech, ktere nejsou politika.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: se nemůžu dočkat.....

.... ale nechme politiky... pojďme se bavit o koních :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jo, to myslíš toho šaška co po bruselu vesele tančil s kubánskými soudruhy?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska jsem měla napilno, ráno do stájí, pak na oběd s kámoškama (z jedný vypadlo ,že čeká čtvrtý dítě, jedna přiletěla z Česka) a pak vyzkoušet dárek :-)

Ve stájích jsem měla Nedouše na kruhovce, přijel starej kovář (kove nám mladej, ten přijede, vezme třeba deset koní... Jim jezdí občas a konkrétně na jednoho dva koně nebo na nějaké speciálky) - a furt na mě čuměl, tak jsem si říkala, jestli mi kůň nekulhá a nedostanu vynadáno, že jsem nána.... a ne, jen se mu Nedouš líbil - a prej je vidět, jakej má ke mě hezkej vztah (jsme chodili spirály - já jak moc nemůžu jezdit, tak dneska jen ze země, aby se trošku rozhýbal - on je zvyklej chodit vlastně jen rovně a "láme" se mi v zatáčkách)...
    ... no a dárek... jsem dostala pětačtyřicítku, tak jsem jí šla konečně vyzkoušet... a jsem nadšená... na deset metrů všechno ve středu o šesticentimetrovém průměru... na dvacet (nebo pětadvacet? teď nevím jak to tam mají) mám největší rozptyl 17cm....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: hele, chrápe když není ve službě, to dá rozum..... :-)... ale je to zajímavý....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: děkuju, já nevěděla že se to takhle dá
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    nemůže to fungovat jako u psa? že na tebe směřuje pozornost, hlídá si tě a tak?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hej, mam zajimavou vec k zamysleni.
    Lidi v mastali mi rekli, ze prej pokazdy, kdyz se tam za Sol zastavim, tak pak hodne spi. Ze si lehne a chrape a ze takhle obcas prospi i druhy den. Kone jsou dopoledne vetsinou ve vybehu, odpoledne pak v boxech. Zkousela jsem ze stajnika vytahnout, jestli to treba nedela kazdej den a on rikal, ze vetsinou si tam ve staji kone nelehaji.
    Prvni vec je, ze ty zpravy beru dost s rezervou, lidem obcas neco prijde nejak, nebo si proste jen vymysli. Ale jestli ne, tak mi prijde zajimavy zamysleni, proc to Sol dela.
    Predem zavrhuju myslenku, z by byla unavenejsi. Casto za ni prijdu a nic nedelame, jen jsme na louce nekde u staje a ona se pase a ja si ctu, pripadne ji drbu. Nekdy se dokonce stavim jen na pul hodinky a ani nejdeme ven a jen ji drbu v boxu. Kdyz sem tam u ni prespim, tak vim, ze si nekolikrat za noc lehne, plus minus trikrat.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: ono totiz pro produkci sportovnihi teplase, coz je ct i cs, je plnas dost zasadni, akorat se to malo vi. Sice by to melo jit naopak a na teply kobyly poustet kvalitniho plnaka jak to delaji v nemecku, ale u nas se toho chovatele boji, tak misto charakterniho brebca prilivaji krev kobylama ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: nevim o co jde ale zalezi dycky na pravidlevh plemenny knihy. A pokud ct uzna do svy pk i plnasky, tak to jde, u hrebcu je to slozitejsi a kriteria jsou prisnejsi ale imho kobyly s pp zapisou. Ono poustet v pk a1/1 je drazsi a je stim vetsi crcani pac se nesmi inseminovat a pokud z chces z plnasky hribe s pp je tohle nejsnazsi cesta. A jako proc ne, jeste tak kdyby se delala naka selekce tech kobyl a nezapsala se tam kazda krivonoha blaznivka, ale tomuz by se chtelo moc ;)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam