• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak jsem si dala dohromady, co mě stál kůň - a za pět měsíců je 2200 dolarů... tak se nestačím divit :-) Polovina z toho je ustájení - zbytek je vet (cca 550) a kovář a nějaké ty sračky a máčky okolo.....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tady je

on je fakt miminko, imho měl být ještě u mámy, jenomže máma je výstavní koza, tu prodali když mu byly čtyři týdny a nazdar (kozy by se měly odstavovat po osmi týdnech, ty čtyři jsou brutus)... naštěstí teda u nás je s kozama, a zdá se, že se od nich dost učí (takový ty kozí znalosti), tak snad nebude úplnej magor... plánuju ho jako ženicha pro moje kozeny....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: já jsem měla operaci před šesti týdny, Ned taky tak (ty melanomy), takže s koněm jsem se tak plácala... do toho ve stájích si vjely pipiny do vlasů, takže tam lítá peří a já se snažím dělat mrtvýho brouka.... do toho mám teď na dva týdny u mých koz malého kozlíka, takové mimino to je, třikrát denně flaška a tak (jeho majitelka si procházela stěhováním + našli jí nádor, takže vyšetření, biopsie atd.), do toho se kozlík začal posírat, takže fakt blbý - dneska tam byla vetka, tak to není nic nakažlivého a dostal léčbu, ale pořád to znamená vyklízet mu a čistit ho (to teda k tomu krmení lahví)... tak mám docela dost co dělat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeste. Stunt horse!

sol na panely!
    http://www.youtube.com/watch?v=izjYdsg6VS0
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: vypada moc dobre, ta prdelka, och :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tyjo, tady to nejak utichlo. Doufam, ze Carolian je v pohode i s konma, dlouho jsem ji neslysela.

Vice spamu Sol, dneska jsem se zastavila ve staji a dala si jen kratkej trenincicek, a Shampoo mi udelala uplne onanisticky dokumentace!
    Cele album zde, je jich tam tricet a jsou furt stejny :) http://s369.photobucket.com/user/nyemi/library/sol_vycvik_02

Jako prvni jednu utrpnou, lec usmevnou - puvodni povel byl prorazit. Ale sol si rekla, ze to preskoci, na coz jsem nebyla uplne pripravena...

Lezeme na panely. V galerii je cela serie.

Takhle hezky stoji na miste na povel!

Ucime se s tyckou, abych ji mohla zacit shromazdovat a ucit kapriolu a piafu :P

Na konec, za odmenu, se sundaji vsechny spagaty a bezime ven, past se.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak! Uz nad tim ani nemusim honit, pac po strihani jsem to videla asi milionkrat.
    Kazdopadne! Podarilo se mi presvedcit par lidi, aby si prisli zatrenovat ke staji, a ja mohla Sol seznamit s bojem. Vubec nevadi, ze zbrane byly drevarensky, ono to delalo mohunte placave zvuky. Kdyz jsem ji privedla na jizdarnu poprvy, tak predvedla, jak vypada splasena - to znamena pobihajici v pulkruhu smerem od nebezpeci na dylku voditka. Bez pokusu se treba vytrhnout a bejt nekontrolovatelna. V prvnich minutach to vypadalo, ze budeme celou dobu jen koukat z povzdali, ale pak jsem ji naklusala a vodila bliz a bliz bojujicim. V pauzach, kdy hosi odpocivali, Sol byla hodne zvedava na ty zbrane a stity, coz bylo super. Vzdycky je ocichavala a zkoumala. Po pul hodine uz byl rozdil hodne znatelnej a ja jsem na ni vylezla a zkousela ji manevrovat mezi bojujicima.
    Pointa nebyla delat nejake konkretni cviky, jen se pohybovat v blizkosti neceho, ceho se hodne bala. Neco jako s plachtou, ale misto plachty byli lidi s bacatkama. Jeden cvik jsme delaly, a sice ustupovani do strany a slo ji to absolutne paradne, i kdyz uz to bylo ke konci, kdy ji rev a rany netrapily. Taky jsem zkousela nastavit kopi a nechat si do nej sekat mecem, protoze to ji asi desilo nejvic, energie toho nebrzdenyho pohybu a rana. Stacilo nekolik zopakovani a zlepseni bylo videt.
    Byla absolutne skvela a samozrejme statecna a byl za hodinu videt strasnej pokrok.
    Snazim se o to, aby jen neposlouchala prikazy, ale aby sama chapala situaci, a co se kolem deje, protoze si myslim, ze takovy zvire se lip orientuje... ve vsem. Jakoze treba ne "jdi sakra rovne kolem toho cloveka, jak ti rikam", ale "tamhletoho typka ted chcem zabit". Protoze kdyz pochopi, ze ucel je pro mne seknout typka, tak mne k nemu uz sama ponese. Mno.
    Tak ted uz ta zabava. Jo a jestli chcete videt, jak se fackuje kun kopim, tak tam je taky navod.

Sol vycvik
    http://www.youtube.com/watch?v=RWAGjraScVY
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Navic teda jsem nemocna a je mi tak strasne spatne, ze jsem rano nebyla schopna vstat, takze pravou koledu jsem prosvihla :( Ale aspon jsem pak chodila po vesnici a davala lidem kokino :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No jo vlastně - VELIKONOCE ! - nějak mi to v tom pracovním nasazení vypadlo (bohužel ještě budu dodělávat tu práci až daleko za půlnoc)...

Gratuluji ke zvládnutí seznamování s dronem.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja jsem chtela jakoze tradicni kroj-saty. Ale nemam vubec nic, tak jsem si alespon pres noc usila halenku a vesticku a sukni jsem pouzila z jinyho setu, co jsem si kdysi sila. Pristi rok uz budu mit poradnej kosicek na koledu, a poradnou sukenku se zasterkou!
    PES
    PES --- ---
    Opět "kostýmové ježdění"? :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak! A je to, dneska se mnou sel na pohadkove svatecni prochazku kamarad a ma fakt talent na kompozice. A co se nestalo, potkali jsme dronu, tak jsem to Sol musela ukazat. Pac si pamatuju, ze jednou jistej konak na dronu svadel, ze se mu splasil kun. A ja na to kontruju, ze kun, co cloveku veri, zustava ovladatelny. Well, I got the proof!

Jinak jeste nejaky dalsi fotky tady - http://s369.photobucket.com/user/nyemi/library/solikonoce%202016

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: nooo já mám takové dilema, zda jet a dostat po prdeli nebo ne :D jako zítra bude ještě pěkně, tak bych si dala opáčko, navíc kobyla byla blahem bez sebe na jarní travičce
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: :) Jinak zitra asi brobehne pokus o velikonoce, strasne dlouho jsem si neuzila velikonoce na vsi. Chci byt bita vrbovym proutim a davat vajca! A cukratka!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: Hele asi vím co myslíš :D ale já dneska šla jen pěšmo na couračku a užívaly jsme sluníčka :) a bylo fakt nááádherně.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ach jo, vzdycky, kdyz si vyjedu sama, tak nemam zadny epicky fotky. A to jsem dneska jela v krivaku se slunecnima brejlema, motorkar s jednou konskou silou! A tech lidi vsude, sam icoklici, deti, kocarky, dedecky a babickove! A slunicko!
    Daly jsme si jizdu Kladnem a zastavku v hospode a bylo to dobre! Tak vam o tom muzu jen vykladat. Jak mam skvelyho kone, kterej uz umi jezdit ve svym pruhu na silnici, jak umi krasne a line chodit, pripadne cvalat. Uaaa!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    nevím zda jsem tohle už nedávala, ale tahle slečna mě baví, asi si s tou mojí pipkou obézní něco zkusíme :) i jen ten úsměv vypadá prima :)
    How to teach your horse FIVE TRICKS...count, smile, grab that, follow, backwards
    https://www.youtube.com/watch?v=vSrBT4nHwmg
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pjdme prosim nemluvit o vecech, ktere nejsou kone. Nebo alespon pojdme mluvit o vecech, ktere nejsou politika.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: se nemůžu dočkat.....

.... ale nechme politiky... pojďme se bavit o koních :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jo, to myslíš toho šaška co po bruselu vesele tančil s kubánskými soudruhy?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam