... tak dneska ve stájích nikdo, jen stájník a já... ono totiž je bahno a to koně ven nepotřebují, že....... (uznávám, ono moc není kam, na jízdárně je toho po kotníky, i ta kruhovka, která bývá slušná má po obvodu louže, v lese budou imho "mud holes", kam kůň zapadne klidně až po břicho).... ale tak jsem toho využila vyzkoušela, co udělá Nedouš, když ho prostě pustím do prostoru.... nebo kdyby mi třeba taky jednoho dne vzal roha třeba z jízdárny nebo při nějaké takové příležitosti...
... jako ženská která přijde a vypustí svou kobylu volně po stájích mě značně krká, zvlášť když ona sama si jde do háje, kůň tam chodí, do toho tam jsou ale i jiní koně a lidi vyjíždějí na vyjížďky, jezdí auta a tak.... podle mě docela zaděláno na průšvih....
... no ale dneska tam nikdo nebyl, tak jsem Nedouše pustila napřed na kousek trávníku u mojí kůlny na sedla (protože v ní mám krmení, kdyby bylo potřeba ho nějak přilákat zpět) - je to takový rožek, moc se tam z něj nedá nikam odejít - ohraničený stodolou, výběhy atd... a on se tam pásl, tak jsem ho pak vzala ještě o kousek dál, kde je kus trávníku mezi jízdárnou (zamčenou, nikdo na ní nebyl a ani nemohl být) a cestou a tam se zase on pásl a já si vyřizovala telefony....
... tak mi to zjednodušuje život, pokud ho můžu takhle občas nechat bez vodítka (co by se mu pletlo pod nohy), bez zavírání (kde není žádná tráva) někde v koutku chvilku ždibat, tak by to bylo fajn...
... totiž po zkušenosti s Foxy, která zdrhá a pak lítá jak magor (včetně toho, že se pokusila prolézt ohradou a zamotala se do provazů tak, že jsme mysleli, že má zlomenou nohu), toto považuju za úžasnou "novinku" v koňském chování :-))