• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no ten můj rozhodně JE pako.... vždycky se k tomu postaví a teď na to zlostně frká :-) Je u toho děsně směšnej (ale neříkejte mu to :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: co plachta, nasi se minule desii krabice od ohradnikovych tycek.. takove podlouhle potvory z obycejneho hnedeho kartonu :) jsou to paka
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já jsem dneska neměla ani čas, ani náladu na nějaké ježdění, ale hodila jsem na svého antiplastikového koně plachtu... sranda byla, že nakonec se nejvíc z toho plašil kůň ve výběhu za cestou, tak jsem si ho šla udobřovat žrádlem (dostal hrst krmení pro seniory) - tak pravil, že teda je to OK a že můžu štrachat ve svý kůlničce a tahat ven plachty a rachotit kýblema...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste obrazek z vecerniho foceni!

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Nechcete nekdo welshacka co. Delal prd a je supr. Jen ho uz nesmite rezat mrkvovou hulkou jako majitelka. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/60715301/Prodam-hrebec-Welsh-COB-5let.php
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: bych pošebovala něco takovýho pro Nedouše..... :-)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Pche! Naviko! Obvykle v takovým případech (či při zavádění TTP) dotace shrábl jeden subjekt (majitel) a "pastevci" byli akorát rádi, že jim tam dovolí spásat a nechtějí nájem...

(A až uplynula doba udržitelnosti TTP a nemusely by se vracet dotace, tak se to překlopilo - v případě zájmu - na stavební parcely pro bytovou či průmyslovou výstavbu, pochopitelně tam kde to mělo možnost být z hlediska dopravy a sítí - "pastevci" se vyhnali a zalilo se to betonem...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nemeli by ti na to davat dotace? :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ke koupi to bohuzel neni, ale aspon to muzem ekologicky vysekat :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: však to je u zemědělství důležité - ideálně skoupit co jde, nejlépe přiléhající či s jistými a stabilizovanými přístupovými cestami (do terénu), protože z pronájmů mohou člověka kdykoliv vyhodit a zalít to tam betonem (doslova)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ty budes velkomoznej pan statkar, se vsema tema pozemkama!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Tak to my mame akorat novy vybeh, vedlejsi louku kterou majitel neseka, takze je tam spousta stariny a do otho rasi nove trsy. Kone jsou tam znacne v poho... jen ilustracni foto z dalky :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak já jsem se dneska projížděla na Nedoušovi bez udidla... myslím, že to půjde a zdá se, že Nedouš to oceňuje (a chová se slušně)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hmm, uz jsem se o to malinkatko zajimala vloni - vi nekdo o nejakejch orientacnich zavodech? Neco milyho, jako byvaly Bludicky...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Onehda jsem nekde slysela, ze kun se uci z kazdy strany zvlast. Proto se uci vsechny veci z leva i z prava, treba ty triky s igelitakama na tyci a tak.
    PES
    PES --- ---
    To já si dnes zahrál (mimo jiné) na krotitele divokého "mustanga" (hřebce COB) - sice už by měl mít zvládnutý "ochočovací" výcvik, ale zjevně má ještě své "démony". Když mu holky ze služby chtěly v boxe nasadit ohlávku a převést do vedlejšího boxu, tak jim sehrál divadýlko strašně vyděšeného a vyplašeného koníčka, který se bojí i ohlávky... Takže holky přišly s tím, že mu to nasadit nejde a jestli jim nepomůžu (moc jiných lidí v tu domu zrovna na ranči k dispozici nebylo a nikdo si s "mustangem" nic začínat nechtěl).

Celkem žádný problém, on sice divočí, ale (teď prozradím ten "trik") své "démony" má jen v pravém oku, takže jsem mu ukázal ohlávku (to se trochu začal ustupovat a plašit), při druhém uskočení jsem ho dokázal navést tak, aby se mi vyhnul z té "správné" strany a jak jsem byl na straně levého oka, tak hrůza skončila a úplně v klidu se nechal pravou rukou vzít jemně kolem hlavy a nasměrovat do ohlávky (skoro tam tu hlavu strčil sám), opatrně přes uši (na to je stále trochu háklivý, ale když se ohlávka vezme hodně nahoru, tak uši proklouznou aniž by to vyhodnotil jako potenciální ohrožení). A v ohlávce pěkně u pravé ruky cupital jako vzorný koníček...

Tak byl od nás všech pochválen, od každého dostal jablko a byl v pohodě (a holkám jsem prozradil, že pokud by s ním chtěly manipulovat příště, tak pokud možno z jeho levé strany - resp. že ho musí donutit otočit tak, aby je viděl zleva - přitom na obě oči vidí normálně, což loni potvrdil i veterinář)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Potvrzuju! Jinak to neni poprve, co jsem se Sol grilovala.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: možná i proto, že jsou mezi ní a ohněm lidi? Lidi, kterým věří? Mám to vysledovaný u Nedouše, že když jsem mezi bubákem a ním já, tak je v klidu... nejlepší způsob, jak mu něco ukázat je, když si to může prohlídnout a přitom se "schovávat mě za zády" - v okamžiku kdy to nesežere mě, tak už je pak v pohodě.... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Napadlo mne, ze se Sol neboji, protoze kdyz kolem toho ohne sedime s lidma, jsme uvolneni, povidame, tak neciti zadny nebezpeci. Je na volno, takze muze kdykoliv odejit do staje, past se, jit kamkoliv. Vzhledem k tomu, jak si navzajem verime, nemyslim, ze ma duvot byt ve stresu v takovy situaci. Navic, jidlo.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: já jsem vlastně nikdy žádného koně u ohně neviděla, tak nějak nevím, co si o tom myslej.... odhadla bych, že se bojí :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam