To já si dnes zahrál (mimo jiné) na krotitele divokého "mustanga" (hřebce COB) - sice už by měl mít zvládnutý "ochočovací" výcvik, ale zjevně má ještě své "démony". Když mu holky ze služby chtěly v boxe nasadit ohlávku a převést do vedlejšího boxu, tak jim sehrál divadýlko strašně vyděšeného a vyplašeného koníčka, který se bojí i ohlávky... Takže holky přišly s tím, že mu to nasadit nejde a jestli jim nepomůžu (moc jiných lidí v tu domu zrovna na ranči k dispozici nebylo a nikdo si s "mustangem" nic začínat nechtěl).
Celkem žádný problém, on sice divočí, ale (teď prozradím ten "trik") své "démony" má jen v pravém oku, takže jsem mu ukázal ohlávku (to se trochu začal ustupovat a plašit), při druhém uskočení jsem ho dokázal navést tak, aby se mi vyhnul z té "správné" strany a jak jsem byl na straně levého oka, tak hrůza skončila a úplně v klidu se nechal pravou rukou vzít jemně kolem hlavy a nasměrovat do ohlávky (skoro tam tu hlavu strčil sám), opatrně přes uši (na to je stále trochu háklivý, ale když se ohlávka vezme hodně nahoru, tak uši proklouznou aniž by to vyhodnotil jako potenciální ohrožení). A v ohlávce pěkně u pravé ruky cupital jako vzorný koníček...
Tak byl od nás všech pochválen, od každého dostal jablko a byl v pohodě (a holkám jsem prozradil, že pokud by s ním chtěly manipulovat příště, tak pokud možno z jeho levé strany - resp. že ho musí donutit otočit tak, aby je viděl zleva - přitom na obě oči vidí normálně, což loni potvrdil i veterinář)...