• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a už jsi jí zkoušela strčit hlavu mezi ZADNÍ nohy? :-) (ne, nenavádím, ale prej se tak pozná dobrej kůň :-))

Já dneska měla Nedouše na bezuzdovce, takže jsme prošli příjezdovku, bohužel tam i zpět (myslela jsem, že zpět půjdeme po polňačce, ale byl na ní zaparkovanej stájník s náklaďákem - z jedný strany stráň s výběhy nahoru, z druhý strany stráň s bordelem - starý rozpadlý stání - dolů), tka jsme se museli vrátit.... ale vlezli jsme do lesa, a prošli kousek děsně zarostlou cestou (kolem bodláky skoro dvoumetrový) na palouk s trávou... tam se Nedouš pásl, ale dodržel dohodu, že když se mi bude věnovat při opětovném nasedání (tj. nebude žrát), tak že si může ještě na rozloučenou škubnout.... no a pak jsme šli tou zarostlou lesní cestou zpět, čímž jsme vyděsili hafla, který má stání na rohu a do poslední chvíle nás neviděl (ani my jeho) takže převrhnul kýbl a jak zdrhal, tak nakopnul hrazení - takže pak mi skočil Nedouš. Naštěstí je nezdrhací kůň, jen se lekl a naštěstí už při tom kýblu mi bylo jasný, že skočí, takže jsem si prostě sedla a čekala až ho to přejde :-).... a pak jsme šli normálně domů... i kolem plachty a shromáždění lidu (asi třicet lidí - hasiči, zástupci parků kteří vlastní půdu, managorka, dobrovolníci atd. - schůze ohledně bezpečnosti a požární připravenosti :-)) a plápolajících ubrusů a tak....

... by mě zajímalo, jestli Nedouš to bere tak, že je raději bez uzdy a seká dobrotu, nebo jestli si ještě nevšim, že na něj nemám žádný donucovací prostředek :-).... ale u něj je to nejspíš to, že on je prostě pracovní kůň, on si udělá svou práci a udělá jí dobře a pak si jde ke svému dobrému senu... že ví, že je jednodušší neprudit....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam tu malou naloz srdicek a lasky.
    Strasne moc bych chtela, aby byl faktor "jak moc jsem dobrej s konma" hodnocenej podle miry duvery na obou stranach. ♥

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska jsme bez uzdy šli do lesa a dobrý.... Nedouš je v lese v klidu, spíš ho rozčiloval strojek, stříhali u nás koně s cushingem - tak jsem musela Nedoušovi ukázat, že Mr. McGee je úplně v klidu, že ho to nežere :-)... pak už kolem chodil v klidu...
    PES
    PES --- ---
    Pixarové v Rebelce asi dlouho studovali chování koní, Angus je vyobrazen fakt zábavně...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    říkal majitel, že na podzim takhle vyváděl kvůli sněhu... přitom sníh zná a viděl, ale jak to bílý svinstvo napadlo, tak byl bez sebe :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no ten můj rozhodně JE pako.... vždycky se k tomu postaví a teď na to zlostně frká :-) Je u toho děsně směšnej (ale neříkejte mu to :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: co plachta, nasi se minule desii krabice od ohradnikovych tycek.. takove podlouhle potvory z obycejneho hnedeho kartonu :) jsou to paka
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já jsem dneska neměla ani čas, ani náladu na nějaké ježdění, ale hodila jsem na svého antiplastikového koně plachtu... sranda byla, že nakonec se nejvíc z toho plašil kůň ve výběhu za cestou, tak jsem si ho šla udobřovat žrádlem (dostal hrst krmení pro seniory) - tak pravil, že teda je to OK a že můžu štrachat ve svý kůlničce a tahat ven plachty a rachotit kýblema...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste obrazek z vecerniho foceni!

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Nechcete nekdo welshacka co. Delal prd a je supr. Jen ho uz nesmite rezat mrkvovou hulkou jako majitelka. http://zvirata.bazos.cz/inzerat/60715301/Prodam-hrebec-Welsh-COB-5let.php
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: bych pošebovala něco takovýho pro Nedouše..... :-)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Pche! Naviko! Obvykle v takovým případech (či při zavádění TTP) dotace shrábl jeden subjekt (majitel) a "pastevci" byli akorát rádi, že jim tam dovolí spásat a nechtějí nájem...

(A až uplynula doba udržitelnosti TTP a nemusely by se vracet dotace, tak se to překlopilo - v případě zájmu - na stavební parcely pro bytovou či průmyslovou výstavbu, pochopitelně tam kde to mělo možnost být z hlediska dopravy a sítí - "pastevci" se vyhnali a zalilo se to betonem...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nemeli by ti na to davat dotace? :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ke koupi to bohuzel neni, ale aspon to muzem ekologicky vysekat :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: však to je u zemědělství důležité - ideálně skoupit co jde, nejlépe přiléhající či s jistými a stabilizovanými přístupovými cestami (do terénu), protože z pronájmů mohou člověka kdykoliv vyhodit a zalít to tam betonem (doslova)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ty budes velkomoznej pan statkar, se vsema tema pozemkama!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Tak to my mame akorat novy vybeh, vedlejsi louku kterou majitel neseka, takze je tam spousta stariny a do otho rasi nove trsy. Kone jsou tam znacne v poho... jen ilustracni foto z dalky :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak já jsem se dneska projížděla na Nedoušovi bez udidla... myslím, že to půjde a zdá se, že Nedouš to oceňuje (a chová se slušně)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hmm, uz jsem se o to malinkatko zajimala vloni - vi nekdo o nejakejch orientacnich zavodech? Neco milyho, jako byvaly Bludicky...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Onehda jsem nekde slysela, ze kun se uci z kazdy strany zvlast. Proto se uci vsechny veci z leva i z prava, treba ty triky s igelitakama na tyci a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam