• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    jé Nyemi to sekne :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: proto jsem si dal práci i s druhým obrázkem :-) , protože to je nenucené a nehrané (zrovna tam celkem živě diskutovala s člověkem po její pravici a tak "nebyla ve střehu" na kameru)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: hele ona se umi i normalne pekne usmat :))))
    PES
    PES --- ---
    A ještě s úsměvem :-)
    NYEMI SOL pruvod Karla IV (2016)
    PES
    PES --- ---
    Zprávy — iVysílání — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1178166846-zpravy/216411009000605
    Začíná to cca 4:10 a inkriminovaný šot je někde kolem 4:27 (pokud si matně pamatuji obličej :-))
    NYEMI SOL KalerIV 2016
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tuším, že jsi byla vidět pár vteřin na koni a v kostýmu v reportáži na ČT24 co vysílali v neděli v 9:00 ráno (byla to poslední reportáž před předpovědí počasí)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Uz zitra se to stane! Pruvod Karla4! Papiry - check, zazemi pro kone - check, prachy na prepravu - check, prespavaci miste pro mne a kone po ceste karlstejn - kladno - check! Ted uz jen dosit ten novej kostym na kone... ale do rana casu dost!

Jen tak mimochodem, jak jsem zajistovala zazemi (hlavne kvuli Sol), setkala jsem se s neuveritelnou mirou vstricnosti ZADARMO. Na moje otazky jako "potrebovala bych u vas crashnout s konem na jednu noc" se setkaly s opravdu milejma odpovedma a lidi za to vetsinou ani nic nechteji. Fascinujici.

Drzte mi palce, jsem strasne nervozni! Uvidime jak mi vyjde muj plan ukradnout alespon pul vteriny primetimu na vsech kanalech!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no my jsme se o tomhle tuhle bavili s dětma a třeba z našich výletů a dovolených si pamatují věci tak od osmi let.... jako pamatují si i před tím, ale je rozdíl, jestli si pamatují koupání v řece, nebo jestli si pamatují, že ta řeka byla u Crater Lake, nebo že ta jeskyně, v který blbli s baterkama je vlastně lávová trubka... já chci pozvat ségru s dětma, ale čekáme až děti povyrostou, aby něco z toho měly.... teď je jim jedno, jestli se cáchají u Mácháče nebo u San Lorenzo river...

Takže považ jestli s dítětem / dětma - a pak se to nejspíš odkládá na dalších deset let - a nebo jestli pojedete sami (jednodušší a levnější) - pak se dá lecos doladit - největší pálka je letenka a auto, zbytek se dá pořídit velmi levně (teda až na ty koně - ta naše vyjížďka byla za 60 dolarů za osobu).... jestli vám nevadí kombinovat stan s motelama, tak se dá cestovat se stanem, přespávat porůznu (motel / hotel jednou za tři dny je dobrý kvůli hygieně - tady v těch polopouštích dělají krémy a prach moc zajímavou tělesnou vrstvu :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no to bude minimalne par let trvat a kdovi jestli se k tomu vubec dostanu, ale do Kalifornie bych kazdpadne chtela nekdy za krasami prirody, tak snad se povede i konsky hrbet :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    .... jinak pokud se sem někdo vypravíte, tak ty pack station tu fungují docela běžně, dá se zamluvit lecos... nicméně už jsme narazili na dvě, kam teda už nikdy - a bohužel po internetu to člověk nepozná....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: oni je přiježďujou stylem, že si ty méně zvyklé nebo momentálně prudící berou kovbojové - a třeba se jich přifaří víc na vyjížďku, aby projeli prudiče a srovnali ho.... no a nové koně vezmou na špagát za svýho koně - jednodušší než šlapat před koněm (ovšem proveditelné, když má člověk k dispozici řadu zvládnutých koní).

No a potom ty koně jsou tam na pastvině / v ohradě spolu celé dny, takže je pro ně přirozené vyrazit se stádem na trail - dokud ten první jezdec zvládá, tak zbytek funguje a jde za ním.

A ano - ty koně jsou hodně "koně", viz pastevko a minimum prudy - musí si odpracovat svoje a musí to udělat dobře, ale víc po nich nikdo nechce.... (do té míry, že třeba ani moc neznají práci ze země - což si myslím, že je škoda, že by se občas hodilo k řešení některých problémů - třeba kobyla, na kterou se musí nasedat ze země, protože se bojí zvýšeného člověka - turisti občas na koně lezou jak vopice, tak by imho bylo pro koně zdravější, kdyby na ně lezli shora)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: nj to ja bych se svou zlomenou nohou treba nedala, takze bych holt musela zvolit kone jiz zkuseneho :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jistě, chce to nepodcenit výchovu koně a překonat averzi k tomu vzít koně na vodítko a odšlapat to s/před ním, aby si zvykl...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: no to je boží plesnivá prdel :) a je to fakt nádhera jako
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Mne prijde, ze rikat "nikdy" je takovy ouzkoprsy. Tak kdyz to kun treba jeste nezna, tak bych ho vzala parkrat na voditku, aby zjistil, ze to neni jakoze zadna sranda a pak proc ne i slozitejsi teren.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: to urcite, ale do lomu s nima courat nebudu :) do takovyho prostredi to chce misnti kone co to maji odmala nachozeny
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: je právě fajn mít koně zvyklé pohybovat se bezpečně i v těžkém terénu - přemýšlet kam šlápnou a jak... (docela zajímavé jsou i koňo/mezko-vyjížďky do Grand Canyon)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to je bozi! ty kamenny cesticky, tam bych se bala, ale kone to maj evidentne zmakly :)to je parada, chci nekdy taky na takovy trail!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak pokud ten kun nechcipl na nic infekcniho, tak se to par dnu vydrzet da.. ale jako brr
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Myslim, ze to bude mit neco spolecnyho s psychickou vyrovnanosti toho zvirete. A spousty dalsich faktoru! Bud je previdelne prijezdujou, anebo narozdil od treba Cech, si vybiraji kone, ktery se na to opravdu hodi, ne nahodny hajtry "snese na zadech jezdce tak z kone neco vyzdimem"...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam