• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    koníšek nastoupil do přívěsu a všechno, a pak zjistil, že nejedu, tak furt po mě koukal, ani sena si nevšímal, fňuk fňuk....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak ať není velký "absťák"...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak to mě před chvíli koně odvezli :-( ale tak jede domů, za kámošema, tak snad to bude dobrý... a vezla ho ženská, která ho před cca deseti lety původně koupila... říkala, že byl v té době asi šestiletej a tmavej...

Ráno jsme šli ještě na chvíli na trail, ale bylo děsný vedro, tak jsme jen tak courali na kraji lesíka... a pak jsme šli do herny - se mnou teda car washem neprošel, ale za vodítko suverénně, se znuděným výrazem :-) Chtěla jsem ho vyfotit, ale nic z toho nevyšlo...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vezu...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    tak nepis a rid cywe!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Damy a panove! Prave vexi sama svyho kone!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    sakra...já se těšila, tak halt v sobotu zajedem na koupačku k rybníku
    propo nyemi k sýkoráku to máte z vesničku kousek a nebo večer zajed do Bojanovic za les a tam je taky rybník, ale lidi by mohli malinko prudit
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: spíš až v neděli (i když v Čechách to může bouřit už v sobotu) - ale při takových teplotních změnách to bude zase o přívalovkách a krupobití - blééééé...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Hele hadam jako u psa. Zvire bude unavene a tak. Jako dneska jsem vyjizdku vzdala a zitra ma taky volno. Doufam ze v sobotu sprchne
    PES
    PES --- ---
    Safra - časová nouze a do toho zdvořilá žádost, zda bych příští týden nedozoroval koníčka (vysloužilého, takže jen nějaká krátká procházka, aby nezatuhl...)... No nevím, asi nebudu stíhat... :-/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak záleží na tom co a jak se s těma koněma dělá.... třeba Ned je pracovní kůň, nikdo se tam s nima necrcá, těch cca třicet koní a mul prostě musí makat a za to mají vodu, seno, péči o nohy, očkování atd... všichni musí být funkční a plnit úkoly. Není čas na nějaké osobní doladění tréninku nebo tak.
    Na druhou stranu - mají padnoucí sedla, sleduje se zdravotní stav, pokud kůň vypadá unaveně, nebo moc zakopává (nedej bože, že by kulhal), tak se to okamžitě řeší. Majitel tvrdě stíhá jakékoliv uhození či "strašení" koně, na celém ranči není jediný bič - a Nedouš má oči navrch hlavy, když občas vidí jak lidi u nás "trénují" koně - on tomu vůbec nerozumí, mě funguje na důrazné "ne"....

takže svým způsobem Nedův majitel není žádný sluníčkář, koně dřou, protože dřou, tak musí být nakovaní, dostávají seno a nazdar (žádné suplementy a podobně), žádné extra mazlení a opečovávání a hraní a šamponování a jánevímcoještě....

... na druhou stranu mi přijde, že ty koně jsou v tom spokojení. mají životní úkol a program, jejich svět je velmi prostý a jasný, pravidla jednoduchá, přísná - a vždy platící (ty odneseš turistu a pak půjdeš za kámošema k senu)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: To bude zabavne.

Jinak o vikendu pry ttropicka vedra a v sobotu v noci bourky. Jak se pozna kun s upalem/uzehem?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: a já se s kobylou stavím :) teda spíš jen projedem a zamáváme ti :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: no ja tam mam par znamych a slunickove to tam moc neni, ale tak nak normalne drilovaci, taky neni cas si s tema konma moc hrat, holt musi slouzit, kdo to nedava, jde jinam
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    GIO: Ja ted mam bardzo inside informaci. Jsem z toho trochu nestastna.
    GIO
    GIO --- ---
    tyjo a zrovna policejni kone (aspon v Ostrave) mi neprisli jako nejak drilovani tyrani a vystresovani chudaci, byli to super vyrovnani obri, ke kterym smele pousteli i decka,ktera s konma moc zkusenosti nemela, treba mne:)) cistila jsem kladrubaka, ktery mne videl poprve vzivote a byla to esence klidu, rozvahy a porozumeni.)) hodne slunickovy konik:))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja se ted vidam s jistym jizdnim policajtem a pomalu mu dokazuju, ze jako slunickareni nejsou jen zpovykany, rozmazleny hajtry. Jenze to chce postupne ty kome ucit, mno.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak s konma nejde o to se dve hodiny na necem drit, spis o castem a kratkem kontaktu, vic si zapamatujou za dvacet minut, nez za ty dve hodinky, ale zase to potrebujou casteji
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... teda aby to nevyznělo nějak drasticky - ta "práce" byla kolikrát jen o "podrbání na nose" (krátká procházka na vodítku, pár koleček na kruhovce, ale v případě šílených dešťů i třeba jen odvedení pod střechu a obhlídka kopyt) - kvůli počasí, mojí operaci, Nedově operaci....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: já si myslím, že tím, že měl sedlo, tak mu to zapadlo do vzorce "někam se pojede, ale teď ještě čekáme až se lidi posbíraj a zorganizujou" - tak čekal :-)) - protože když se pak někam jede, tak to může být i na dlouho :-))

Dneska mi prošel konečně tím závěsem... bez poskakování a výhružného vrčení a tak :-)) ... teda zatím jen na vodítku... včera ze sedla byl ochoten tím prostrčit hlavu, ale dál ani krok...

NYEMI: Sluníčkáři v tom ale mají půl roku více méně každodenní práce :-)) Ta ženská ze včerejška byla se mnou právě na té louce s car washem a já jsem zase v nějaké fázi Neda pustila a nechala se popásat - a ona se zase děsně divila, že to by s Cowboyem nemohla.... no nemohla, kůň jí v podstatě nezná - ve stájích je kůn asi dva měsíce a ona (respektive její dcery) ho mají jednou týdně - a nejspíš by se sebral a šel do háje (respektive do stáje), protože co by tam visel s nějakou cizí babou.... a vsadím se, že před těma šesti měsícema by se sebral i ten Ned...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam