• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hej, ja jsem z klubu vyloucila jen kornelu a lean, protoze muzu, za ruzovy kone jsem rada :))

Jinak mam ted hafec casu, protoze konicci vstavaji v pet, coz zjistily i princezny, muhuhehe... Ale zaslouzite si cely pribeh!
    Jela jsem na larp se Sol. Domluvila jsem se s orgama, udelali jsme mi roli ponyexpresu, ze budu po hernim uzemi rozvazet postu. Zaroven pry si sem mela privest kone i jista slecna. Jala jsem se s ni domlouvat ohledne konu, a zacalo to byt nejake slozite. Slecna mela furt nejaky divny kecy a pak mne hodne dlouho presvedcovala, ze jeji kun je v pohode a ze rozhodne neni potreba trem stum hracu (co zaplati vstup a chteji si zahrat larp) vysvetlovat, co je kun, a jak je vsechno super.
    Nu dobra, vyignorovala jsem ji a napsala o konich pro hrace nejaky papir.
    Na zaver jsem zjistila, ze mlada dama si priveze jeste kamaradku s konem. No, princezny.
    A pak to zacalo, kdyz jsem prijela. Princezny prudily do vsech, protoze furt neco chtely, ale samy delaly hovno. At uz slo o mistovani vybehu, noseni vody v tom vedru, nebo proste byti s konma. I projet se byly kazda asi deset minut, jedna jeden den, druha druhej. Jejich kone byly otraveny v ohrade, porad utikali za Sol. Sol jsem totiz nechala past mimo vybeh, protoze tam uz nic k jidlu nebylo, a porad jsem se ji venovala. Po hernim uzemi jsem s ni jezdila, delala sou a vubec. Kone utikali, princezny povykovaly, a ruzne mne ocernovaly, protoze jsem zla, kdyz jejich kone utikaji.
    Pozdeji jsem zjistila, ze jedna majitelka tu celej jeden den nebyla. Prej v praci byla, ale hajtru, takovou ponicku sikovnou tu nechala.
    No, a dnes rano kone, svete div se, utekli, pac nemeli ani vodu, ani jidlo, z vybehu nezustala ani travicka. Sol se necha chytit uplne na pohodu, takze za mne dobry, ale princezny se zase vztekaji. Jsou na kone hrube, protoze preci kone jsou hloupi a zli, ze utekli... No, priznam se, ze ted v zaveru se jim uz otevrene smeju, protoze se ukazuje, kdo ma kone zvladlyho.
    A fotky urcite budou v tydnu.
    Jsem strasne zla, protoze mam skodolibou radost. A co, Sol je skvela, poslusna, zaslouzi si, abych na ni byla hrda!
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tak tak, je tam šílené vedro - tady praží, zatímco v Čechách bouří - koně byli zalezlí ve výběhu (se stromy) a na pastvinách nikdo (naštěstí)... Koně se tlačili v přístřešku (a ti co se nevešli, tak ve stínu pod stromy)... Vobluďák a shirka mne vítali už z dálky, dokonce jim stálo za to vylézt z přístřešku a jít mi naproti... Vedle se připomínali Ferdík a hucul a dokonce i frís, že na ně nemám zapomenout :-))) Prostě roztomilí koníčci...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: me to predevcirem kobyle rekly jasne... chceme pryc z vybehu.. tak jsem je pustila a ony sly do stodoly :) no tak je pres den zaviram a v noci se pasou, ve stodole je fajn, nastalno, chladek, bezhmyzi, takze chrapou, chroustaji seno a jsou v luxusu :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jinak nevím, jestli se odvážím vám sem dát fotku (aby mě Nyemi nevyloučila :-)) - dcera chodila ve stájích na týden na koňský tábor. Děsně se tam skamarádila s cca šestnáctiletou dětinskou instruktorkou (chodily spolu na blumy a zamkly se v kozím chlívku a tak - prostě kravinky).... no a na poslední den, když měly dětičky předvádět, co se naučily, tak tyhle dvě nazdobily Lisina koně růžovými srdíčky.... on má růžovou třpitivou ohlávku a dcera má růžovou přilbu (koupenou v jejích cca šesti letech, už jí odrůstá, naštěstí), tak prej Amorův kůň :-))... no mě málem kleplo :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: kdo?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    nestejská se mi, nestejská se mi, nestejská se mi......... dneska jsem musela vylézt z postele, protože se mi zdálo, že jsme jeli za Nedem a oni udělali z ranče zábavní park pro děti... a já tam hledala mezi všema šedejma koněma Neda, pak mi přišlo, že tam vystupuje v cirkuse, ale byl nalíčenej jako ten Sunny Muffins od Nyemi a já ho tam naháněla, a když jsem ho dohonila, tak to nebyl on, ale Freckles (takovej puntíkatej kůň od nás).... no magor, no... :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hezky beha a nosi mne na zadech!
    PES
    PES --- ---
    To je peklo, venku 33°C ve stínu (ve 2 metrech nad zemí) a na slunci u země teplota přízemní má pekelných 44°C (a to měřeno na meteostanici v přírodě dál za velkoměstem)...
    V tomhle se snad ani nedá zajít ke koním - doufejme, že jsou zalezlí někde ve stínu a že mají dostatek vody (jinak by si ustajovatelé koledovali o úžeh či něco podobně hrozného...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ale v neděli ho pojedeme zkontrolovat.... :-) Tak to bude taky zajímavý - jestli se ke mě bude hlásit, nebo jestli se zašije se stádem na pastvině a bude mě ignorovat...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: zajímavý je, že mi to došlo až když se ta nová ženská furt Nedovi podivovala... že jezdím bez uzdy, že ho nepřivazuju při sedlání, čištění, že když už ho přivážu, tak on chrní, že ho pustím úplně navolno a on zůstane se mnou.... a že tyhle všechny věci jsme začali provozovat až postupně, časem, že to není něco, co si člověk "dovolí" s cizím / neznámým koněm....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: ty jo, líto....tak to bude chtít svého mustanga odlovit ve stepi
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No vidíš, i když jsi ho brala za takového "hloupého dříče", tak přece jen nějaký vztah si k Tobě našel :-)

(Znám to s Vobluďákem, ten se sice hlásí, vítá, ale obecně si pak hraje na "tvrďáka", že jako je nezávislý a tak, ale když mám na starost Ferdu a beru ho z ohrady a jdeme na procházku, tak se Vobluďák najednou může u ohrady pominout, jak poklusává kolem a řehtá... Popř. když jsem ho bral na pastvu hned vedle výběhu, když se předloni na trávu dostali prakticky jen ti co chodili mimo výběh s majiteli, společně s Ferdou, tak když jsem se věnoval čištění Ferdy, tak Vobluďák normálně bez přítomnosti Ferdy se pasoucí a na mne jen občas se koukající, zda tam ještě jsem, tak najednou tráva nezájem a neustále mi stál za ramenem a "kontroloval" co dělám a proč Ferdu a ne jeho - trvalo mu to tehdy skoro týden z těch asi 20 dní, co jsem měl Ferdu na starost, než přestal být napjatý z toho, že není středem pozornosti)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    koníšek nastoupil do přívěsu a všechno, a pak zjistil, že nejedu, tak furt po mě koukal, ani sena si nevšímal, fňuk fňuk....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak ať není velký "absťák"...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak to mě před chvíli koně odvezli :-( ale tak jede domů, za kámošema, tak snad to bude dobrý... a vezla ho ženská, která ho před cca deseti lety původně koupila... říkala, že byl v té době asi šestiletej a tmavej...

Ráno jsme šli ještě na chvíli na trail, ale bylo děsný vedro, tak jsme jen tak courali na kraji lesíka... a pak jsme šli do herny - se mnou teda car washem neprošel, ale za vodítko suverénně, se znuděným výrazem :-) Chtěla jsem ho vyfotit, ale nic z toho nevyšlo...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vezu...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    tak nepis a rid cywe!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Damy a panove! Prave vexi sama svyho kone!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    sakra...já se těšila, tak halt v sobotu zajedem na koupačku k rybníku
    propo nyemi k sýkoráku to máte z vesničku kousek a nebo večer zajed do Bojanovic za les a tam je taky rybník, ale lidi by mohli malinko prudit
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: spíš až v neděli (i když v Čechách to může bouřit už v sobotu) - ale při takových teplotních změnách to bude zase o přívalovkách a krupobití - blééééé...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam