• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nevedela jsem, co poradne podlom je, tak ted jsem moudrejsi taky. Jen jsem vedela, ze se delaji z bahna a vlhkosti. Podle toho, co rikas, ted mam podlomy ja. Pac jsem pobihala pri foceni po strnisti, co bylo pod tou travou a mam nohy uplne rozmrdany. Jaj, behani naboso.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no vidíš, zase se něco dozvím... a ano, na hmyzáky je citlivej, má břicho do krve každý jaro.... strniště - to ani tolik nemáme, ale jak savana na jaře uschne, tak tam zůstanou trčet jen ty nejodolnější bodláky....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ono to nemusi byt jen z bahna, ale casto je. Ale udelaly se nam treba podlomy pote, co jsme projeli strnistem, ktere predtim neco postrikali... nebo to muze byt z hmyzu, kdyz je citlivy, je to proste zanet kuze z ruznych pricin
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: ty voe nestraš.... ale je v suchu, nechodí v hnoji - má vysušený zpevněný výběh, přes půlku má podložky.... výběh nemá velký, ale je suchý a čistý (už cca dva měsíce nepršelo), teoreticky je každý den venku a každý den čištěný.... (prakticky samozřejmě nevím)... proberu to s majitelkou.... jsem vůbec netušila, že něco takového existuje....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: my to meli predloni u Vasila, pac byla zima nahovno, same bahno, a jeho ruzova kuze na trech bilych nohach to nedala. nerada na to vzpominam pac to obnaselo neustale cisteni, mazani a hlavne bandazovani do bahna, potravinova folie included, fuj nerada na to vzpominam, dva mesice oseru :)))
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: takhle jsem si vypěstovala s jedním poníkem moc hezké přátelství, kvůli bebíčku, hele ale ten podlom je možnost, jestli je to jako stoupkaté celé a já nevím, mě ten strup na podlomu vždycky přišel jako hrudkovitý, ale možná jen mě. Většinou to bylo u koníků co stáli jen na maštali no
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    podlom je ovsem horsi varianta, pac to se hoji blbe a musi se to furt cistit, eee oser
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Konecne vim, jak to vypada v realu!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: hele a neporidil si spis podlom?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak hned bych to nehrotila, treba se nekde proste chytil do provazu... ad intim partie, no, jako verim, musi to byt prima pocit, ja rada chodim venku naha, nebo plavu naha, tak verim, ze i jizda na koni bude tak jako osvobozujici. ale stejne partie plna chlupu a prachu a potu, no ja nevim, to jedine me trochu odrazuje ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Uz jsem videla ruzny "cvicebni metody", kdy konum svazovali nohy a tak.. ale nemohl si to udelat treba jen nekde na vyjizdce? (Cimz neobhajuju, ze to dotycny mel resit :(

ANABEL_LEE: Neni na tom nic jinyho :) Proste jako normalni jizda bez sedla. Jen mas pak intimni partie plny chlupu, prachu a potu, coz vyresi sprcha. Bylo to hodne prijemny, ve skutecnosti. Ne jakkoliv sexualne.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Oni nejsou blbí a když je "sluha/služka" poblíž, tak proč se nenechat ošetřit, no ne? :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: zajímavý je, že mě ani pořádně nezná - dcera jezdila na jeho kolegovi, občas jsme braly ven oba (když mu nikdo nepřišel), párkrát jsem ho ošetřovala (trpí na hnilobu v kopytech, má alergické reakce na hmyzáky, takže na jaře břicho do krve), jednou jsem mu pižlala šíleně olámaná kopyta - a občas když hodně prudil (kousal, kopal) jsem ho prohnala s bičem na kruhovce - takže nemáme nijak vřelý vztah - ale asi usoudil, že kdokoliv, kdo bude řešit bolavou nohu je dobrej :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To často i největší potvory, když mají "bebí", tak ho i strkají lidem pod nos, aby s tím něco udělali...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    abychom se vrátili zase ke koním..... takový ten prudivý poníček "si" pořídil hnusnou odřeninu na zadní spěnce (jeslti to nepletu, takový ten ohyb nad kopytem zezadu). Prolezli jsme výběh (já, trenérka a ještě ta dnešní rodina), nic nenašli, tak by mě zajímalo kdo ho kde měl a co s ním vyváděl (je pronajmutý několika rodinám).... no nic, tak jsem pomáhala s čištěním (protože já mám v boudě ještě různé sračky a máčky na koně, desinfekce a spreje a krémy a tak) - a poník, který normálně zadníma zlostně hrabe, tak chudák tu nohu nastavoval, abych se na to mohla podívat a něco s tím udělat.... :-(.... tak mi ho bylo líto, ač jinak je to mezek protivnej... není to hluboký, vypadá to jako spálenina od provazu nebo tak - ale docela veliký....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: a taky mam dotaz, jaky to je, cvalat s holou eh, tentononc? Bych se naha na koni vyfotila, ale na cval bych si asi vzala gatky ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: to je dobry a jak jsouo zachyceny kozi v akci :))))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no jo, ale když nahotina se tváří jako Valkýra na válečný stezce.... to i ten démon vypadá vlídněji :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    POZOR! NAHOTA!

(Pokud by vas to nekoho jakoze hodne urazelo, tak s tim asi muzu neco udelat.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Uprostred hluboke noci se demon probouzi!

NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Neverici! Posmivaci! Eeee!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam