• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Proc, kdyz si neco udelaji, se jejich majitel nestara...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: No snažím se tomu co nejvíce napomoci, i když je nutno pochválit i celkem "vzorného pacienta" - ošetřovat se nechá (IMHO svědělo to asi tak moc, že každá manipulace je dobrá, neb i jen samotně čištění je vlastně podrbání na tom nejhorším svědění), masku vzorně nosí, nesnaží se to drbat (což je tedy díky zklidňujícímu efektu mastičky, takže stačí chvíli než zabere a přestane ho to nejspíš tak svrbět)...

Nu, hurá na ranní kolo ošetřování. Dnes je naštěstí volno, ale v pracovní dny je to horší. Jak jsem již psal "proč, když už si něco udělají, si to nemohou ty potvůrky udělat v době nejdelších dní, kdy je světlo prakticky od 4 ráno do 22 večer, že?"
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: vypada to dobre, urcite je tam progres
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Kdo by se netesil, kdyz na nej vsici serou, ze. Nejvetsi vycvikova metoda na kone je stejne nunani.

Jinak ja si pohonim, v nedeli jsem si zasla jeden pruvod na Karlstejne. Hadejte, kterej jezdec jsem ja :3
    Karlštejnské vinobraní 2016
    http://www.youtube.com/watch?v=U_T_RQSKX08&t=16s
    PES
    PES --- ---
    De-facto čtvrtý den ošetřování ucha, foceno večer za horších světelných podmínek těsně před západem Slunce, ale jisté malé zlepšení vidět je... Koníček se na ošetřování ráno i večer prakticky "těší", jen je to v těch zkracujících se dnech náročné ukočírovat časově (dnes jsem čistil ráno za svítání kolem půl sedmé a pak večer po 18h)...
    Vobluďak, ucho, den 4
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: volne sirit povoleno a doporuceno
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    kdo by chtel pomoci vede a studenstvu bude odmenen hrejivym pocitem https://docs.google.com/...#response=ACYDBNj7dd89xyzn6I4PYpkd7TRxnai3_HJQ1hk9coYAqN_xjOm6g8pC-mpakHI
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    no ty bláho...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: hmmm... šikovnej koníšek, jen co je pravda.... že si vždycky poříděj něco takovýho.... Ned třeba třísky v bradě a na krku a tak....
    PES
    PES --- ---
    Tak ještě přidám foto ucha z dnešního rána (před a po vyčištění to horší a z čeho to začalo zachyceno na druhém uchu), díky slunečnému počasí se to dala ta "tma" v uchu na černém koni nafotit. Naštěstí vzorně při čištění spolupracuje (zjevně to nebolí, ale naopak je to vítaná úleva, podrbání při čištění a následném namazání hojivou a zklidňovací mastí). Akorát to pak při hojení nejspíš bude třeba dál mazat (asi Višňovského balzám či něco na ten způsob), aby se to zahojilo bez granulace apod. O "zábavu" postaráno...

Vobludak ucho
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: haha :D oukej tak jo :D
    PES
    PES --- ---
    Super, Vobluďák si rozedřel do krve vnitřek uší jako následek (asi) alergické reakce na štípance v uších (muchničky? či nějaké podobné malé potvory), majitel na druhé straně světa (doslova) a místní mají z koníčka respekt (včetně vet.), že ho ošetřovat sami nechtějí :-/ No takže na koho si vzpomenuli, že by si to ošetřování mohl vyžrat? No můžete hádat (1x)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: to nevim, ale chodi do kostela, tak by to byl asi hrich
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: mmt moje psi trenerka mi rikala o nějakém slunickovem panovi co pry miluje vic kone nez lidi, ze by to byl on?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: jo jakmile bude autak je realne ze prijdu zebrat :) ja nenasla zatim ani tuk. Pani co jsem myslela ze bude ok se neobtezovala dostavit na sjednanou prohlidku staje. Pak jsem dostala nabidku od nejakych lidi co kone otloukaj a tak. Fakt zabava. A cena 6500 za staj a ani kovar v tom neni jako teprsk...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    U Mnisku nekde ma pastevko Strejc, je to takovy slunickovy kovboj ale o kone se snad stara dobre...nbebyla jsem tam, nevim
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: porid auto! ;)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Kdybych mela auto hned se nastehuju....silim z hledani staje kolem mnisku. Je to peklo. Mi prijde ze slusny lidi neexistují
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Vazeni konopratele, kdyby nekdo shanel nenarocne ustajeni pro spriznene duse na Berounsku, tak u nas jsou dve mista. Nemame jizdarnu ani halu, zato super tereny, par vybehu (tam jsou skoro porad), boxy (kdyz je moc zahmyzeno nebo padaji trakare), seno, slamu... jak se pise v inzeratech "nutno videt". Cena 3000,-.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: No, jeste uvidis, jestli budes spokojena.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    a děkuji Nyemi za zapůjčení jejího mistra :) problém vyřešen
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam