NYEMI: uf, no ještě že našla.... ale vést koně z auta musel být pohled pro bohy.... :-))
Jinak já těžce nestíhám (momentálně na tři měsíce pracuju), do toho teda mám koně... je úplně ňuňací (netýkavka Nedouš mě první dny furt očichával a v podstatě se mazlil!!!) a úžasnej... jsem byla zvědavá, co si bude pamatovat a pamatuje si všechno a ve stájích těžce machruje.... ale dneska mě poněkud překvapil... máme tam takovou zlostnou rozmazlenou kobylu, co na všechny klopí uši a straší a zvlášť na krmení je citlivá... no a dneska jsem měla Nedouše jen na vodítku .... a jdeme kolem Abby a Nedouš jí tam uďobnul vojtěšky rozházené před stáním - a ta na něj vyběhla s ušima dozadu... a Nedouš, který s ostatníma různě řehtá a pošťuchuje se, tak na tuhle potvoru briskně otočil zadek a cvičně naznačil kopanec - a ona se normálně odklidila... jako jeho suverenita mě fakt dostává... i to, jak se ty koně s tím nepářou, problém byl vyřešen za vteřinu - ale všechno vlastně v náznacích, bylo mezi nima hrazení, a byli pořád ještě cca dva metry od sebe... a přitom všem mám pocit, že Nedouš věděl moc dobře, kde jsem já a otočil se tak, abych já byla úplně mimo směr útoku i případný směr útěku... čím dál tím víc mě fascinují pracovní koně - oni jsou zvyklí lidi do svých problémů nezatahovat. Tak jako Razmine si spořádala loni ulejváky, co chtěli využít toho, že turisti netuší co se děje a vzít to domů zkratkou - moje jediná zásluha byla, že jsem jí problém ukázala. Teďka Nedouš srovnal zlostnou kobylu a na jaře měl v lese srovnanýho Cowboye tak, že ten šlapal jak švýcarský hodinky...
Jo a protože leje a je to s výlety na pikaču, tak děláme různé kraviny... jsem zkoušela, jeslti by se dalo na Nedoušovi jezdit jen na jedný otěži (vlastně na vodítku) a úplně v pohodě. Nechá si to klidně přehazovat přes čumák, ale hlavně to vůbec není potřeba... když mám vodítko nalevo tak doleva zatáčí na mírné zatáhnutí levačkou a doprava na to, že mu vodítko přitisknu na krk. Zatím jsem tedy zkoušela jen na kruhovce pže nejsem sebevrah... Jezdíme samozřejmě bez uzdy tak jak jsme se spolu domluvili na jaře...