• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jsem se podivala na ten kentaur dokument a teda dost nic moc. Veskery piafy krecovity, do spanelky to ma daleko, neni tam zadna lehkost. Kone sesnerovany, ale nenesou se sami. Nehlede na tu pokryteckost, kdy tam rikaji ruzny radobymoudry citaty, ale nejak to nekoresponduje s tim, co tam ukazujou. Jedinej cvik nejsou schopny udelat ve volnosti. No, co cekat jinyho od cirkusaka. "Dulezity je cas kolem koni a laska, kterou jim das." A do toho zaber na slecnu, ktera kone hrebelcuje, jakoby ho chtela nakopnout...
    Kolem tricaty minuty zachvat slunickovosti.
    Mmmm, jedna prochazka na voditku.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak jsem dneska zase přišla na další způsob, jak šokovat staršího koně.... měla jsem jen dvacet minut na ježdění, takže jsem se je rozhodla věnovat tomu, že ho naučím, že se dá nasedat a sesedala z pravé strany :-)) Napřed vůbec nechápal, od schůdků i pražců se mi otáčel na druhou stranu - a vždycky se našteloval tou levou stranou s výrazem "ksakru já to dělám správně, tak co furt chceš" :-)). Nakonec se mi to podařilo vysvětlit (mno, máme tam místo, kde jsou jakoby tribuny - vyšší bedna a nižší bedna a mezi nima prostor tak akorát na koně, takže se v tom nemůže otočit) - tak tam to teprve pochopil a pak teda už byl jakž takž ochoten to strpět i ve volnějším prostoru... ale asi si myslí, že jsem úplnej magor...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: ja prave skoro zadnej :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Toho mam zrovna opravdu hodne.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: teoreticky by to slo, ale prakticky je to se mnou straslive zbesily s casem :D
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Když jede "shora" (od Prahy), tak je slyšet celkem včas, ale z opačné strany přijede relativně tiše a najednou rachot (ideálně, když je to zrovna "nad hlavou")...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nám nad stájema lítá hasičská helikoptéra... mě ty nálety občas lezou na nervy (lítají do nádrže pod stájema pro vodu), ale s koněma to ani nehne.... ale rychlík musí být jiná darda...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tunýlek je jen "stezka odvahy" do tmy. Na trénování "hrůzy" nad hlavou máme "hlučný most" (osobní, nákladní a hlavně rychlíkové vlaky)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to jsem se "o kousek" sekla.... haha...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tam bych se bála i já...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jenze bysme se musely domluvit, pak by muselo bejt unosny pocasi, pak je to streka k vam... Je to tak slozity!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: si delas kozy fakt, ses za rohem ale k nam se nestavis! Bu bu bu
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Pridas se nekdy na vejlet?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: diky :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Asi pěkný výlet - cca 25km celkem...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Kobyla! Velmi tematicky. Je to hned vedle konepruskejch jeskyni.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: pls a co to bylo za lom?
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Projede tam i člověk (menší kůň + menší jezdec), ale je to zbytečné riziko, že si rozmlátí hlavu (stačí aby kůň hodil miniaturní hrbík a jezdec má hlavu či v lepším případě přilbu v betonu obezdívky)

Foto je z doby, kdy všude kolem na troud suché léto a mne přestalo bavit se na spodním konci tunýlku brodit hustým lepivým bahnem (SŽDC na tenhle propustek celkem kašle) a ještě s jedním akčním člověkem s ranče (kterého tam nebavilo brodit se též pěšky s mlaďochem na vazáku) jsme si udělali dva víkendy brigádu a obnovili zarostlou odtokovou strouhu a vyvezli i to bahno ze spodní části tunýlku, takže tam teď člověk nenechá boty...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, ta kamaradka, co nas tam vedla rikala, ze tam byla s nejakou holkou, co si v tom tunelu rozbila hlavu sama. A jo, rikas to skoro spravne, pres Alkazar jsme jeli domu, ale videli jsme ho jen s presreky.

PES: Tak ten je festovni!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam