• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no to doufam zxe me z toho nevynechate!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: no ja treba nedavno na pujcenem koni zjistila, ze jaksi vubec neumim davat pobidky, dle trenerky mi tam ty nohy jen tak visi a nic nedelaji. koumala jsem, jak to ze pujceny huculoid reaguje bez zavahani a jelikoz si s nim porad pri jezdeni povidam, tak vysledek prosim je: prechod z kroku do klusu "mlask, nebo slovo klus" prechod z klusu do cvalu "hop" prechod z cehokoliv do kroku "taaaaak" nebo "hoooodnyyyy" prechod z cvalu do klusu "ššš" zastaveni "stuj" . dale velkym nedopatrenim jsem ho naucila zacatek uklony na povel "dej mi nohu" a ano levou predni vycistit je trochu peklo...a jeste k tomumjezdeni. jenom dement jako ja si predrikava jizdarenske cviky kdyz neco dela, takze kun dela vsechno sam:D vyhoda je, ze kazdy zacatecnik se na nem citi jako kral:D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no já si náhodou myslím, že slovní povely nejsou od věci... a že inteligentní kůň pochopí, že je LEPŠÍ a pohodlnější reagovat na pokyn než pak na kopání nebo tahání za hubu... takhle já mám několik pokynů pro Nedouše a používám je i ze sedla... a máme oba jednodušší a příjemnější život...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jen co si udelame cas zaroven s vetkou, jdem na vozejcek!
    Jinak zajimavej postreh z tahani, co mi dosel az dneska - nenaucila jsem Sol hlasovy signaly na zataceni. V sedle je to cloveku sumak, to ukope nohama a vysvetli sedem, ale v tom chomoutu je to najednou dost znat. Vetsinou jsem dosla na misto, kde jsme zaprahaly klady, zvedla ji rozporku a rekla "obrat se". A jaksi... nemyslim si, ze by poznala vyznam slov, ale proste ji doslo, jaka je cela pointa te prace a proste na miste otocka kolem zade jak na drezure. Napoprve to bylo kostrbatejsi, protoze nechapala, co chci, a ja na ni mohla vzdycky jen houknout, ze to jeste neni to, co chci, a kdyz udelala, co jsem chtela, tak jsem chvalila. Pak uz vsechny dalsi pokusy delala vicemene sama. Chape, co je pointa, chape, ze potrebuju priprahnout k objektu a uplne HODOBOZOVE couva. Zvladne couvat dlouho a rovne. Uplna pohadka.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: sak hej ale pockej az je uvidis u oje, jak se prekracujou. Ona ta oj je tlaci do stran, tak se hodi, kdyz uz maji nacviceno
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Myslis na zamotavani a vymotavani z postranku? :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ty stranove cviky se prima zuzitkujou v zaprazeni zejo :)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mame tu vsechno zmrzly, jediny, kde se konickovi pohodlne hejbe, je placek pred marinou, kde jsou ted piliny a slunicko. Tak jsme blbnuly na trech metrech ctverecnich, a i na tech se daji delat cviky. Jinak uz vim k cemu jsou ty dovnitr plec a ustup na sunku. Svet je zazracny misto.
    zmrzlej placek
    http://www.youtube.com/watch?v=C4xCQRws3es

A po nekvalitnim videu mumu clanek! ♥
    Jak se koním vrací sebedůvěra | EQUICHANNEL.cz
    http://www.equichannel.cz/jak-se-konim-vraci-sebeduvera
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Co se to se mnou deje. Asi jak nemuzu hrat warcraft, tak po vecerch studuju klasiku.
    paardenbegrijpenpremium.s3.amazonaws.com/eBooks/eBook-AR-EN.pdf
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nooo, vsechno kolem je narodni rezervace, takze si muzu bejt jista, ze drva je tu opravdu hodne. Pac se nesmi sbirat. Ehmm.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ještě že okolo jsou lesy :-) Děláte si zásoby anebo spoléháš, že vždy bude stačit zajít do okolí probrat soušky a klestí?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska jsme tahaly hodne, protoze akutni nedostatek dreva je hodne neprijemnej takhle na snehu.

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: vecer vlozim pupik pred a po. Koule si uz tyden uziva bahno a neni moc poznat jak je nadychana kulička :)
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: Není snad horší věc, než když někde, kde za to majitel koně platí, toho koně nekrmí anebo "krmí" odpadem... :-/ Držím palce, aby to nové místo vydrželo a udrželo se kvalitní...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Je to odraz tyhle zkurveny doby ;) Smutny, ale je to tak.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: sunnymuffins je strašnej :-(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jo a dneska Nedouš prohnal zpupnýho poníka Charlieho... Charlie si vyskakuje i na hafla Guse, tak si myslím, že mu neuškodilo že jednou narazil....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: foto fluffy koule by nebylo????
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no bohužel - já jsem měla s Nedoušem problém jednou, s jednou kobylou, pošťuchovali se celou dobu - ale tak po koňsku spíš ty náznaky, mrskání ocasama, dělání ksichtů a tak.... ale tak jsem se od nich odpojila a šli jsme raději domů, aby z toho nebyla mrzutost...

... s Foxy taky nebyla ani tak mrzutost mezi koněma, spíš že Ned z ní byl na nervy - když se mu tlačila na zadek tak jí naznačoval ať odprejskne a ona to nerespektovala (imho proto, že se zrovna natolik přetahovala s jezdkyní, že nevnímala okolí)... když jsem chtěla, aby jeli vedle sebe, tak zase to moc nefungovalo - Foxy se rozbíhala, majitelka jí zastavovala, pak se přetahovaly a tak... a pak když jsme končili a já sesedala, tak mi tam začla Foxyna kolem skákat, tak to nebylo moc příjemný... jako koně se snášeli relativně v pohodě, ale Foxy a její majitelka si řešily svoje problémy a imho bylo jen otázkou času, kdy Foxy buď zdrhne nebo do Nedouše kopne nebo strčí v rámci vztekání se s majitelkou - nehledě na to, že ani Nedouše nenechává sousední vztekající se kůň chladného.... prostě ho to znervozňuje...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Neni naprd, aspon to tu nespamuju rozneznelejma zpravama jen ja!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Já se musím trošinku pochlubit :) po změně ustájení jsem nejen šťastná, ale zmenšil se mi kůň. Ta moje odula byla chudák jen krmená mrzáckým plesnivým senem, že vypadala jako čunčo. po týdnu krmení pěkným senem a příkrmem je z ní zase koník :) teď má za sebou tři týdny a já se na ní nemůžu vynadívat. Je bujná a veselá a děsně jí to svědčí.
    A navíc je teď chlupatá na zimu a vypadá jako super fluffy poni koule :)
    vím že to je takový status naprd, ale prostě koníček prospívá a já z toho mám upřímnou radost kterou bych potřebovala rozhazovat v hrstech mezi lidi :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: oujeeeeee
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Myslim, ze ano. Jeste musime dopilovat komunikaci, casto stravim dost casu tim, ze ji usmernuju, aby se mi v tom nekroutila. Porad chce nasledovat mne a pak se v tom zacne tocit, takze se ji zamotaji nozicky do spagatku. Nastesti povel STUJ, uz zacina bejt na 90% jen hlasovej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam