za včerejška mám takový divný zážitek... přijede auto s přívěsem, babice vytáhne koně - kůň vypadá divně (taková světlá krémová barva), provádí koně kolem stájí, já na jízdárně s Nedoušem, tak se ptám, co je to za koně a ona "no to je Jasmin"... tak to mě málem šlehlo. Jasmine je Neighsavers - chovná plňaska, cca osmiletá, u nás jí měli na přetrénování, v létě šla k adopci - tak ta ženská jí vrátila - ale totálně oholenou, v podstatě na kůži, tak že je pořezaná... jako drtí mě na tom spousta věcí - drtí mě závodní průmysl, který prodává mladé koně "do salámu", drtí mě to, že tihle koně jsou pak rádoby přetrénovávaní a nabízení k adopci (což skončí špatně - jsou levní / zadarmo, tak si je pořídí někdo proto, že je to levný kůň - ale co si budeme povídat, plňasové nejsou zrovna koně na mazlení nebo pro začátečníky - a drtí mě zažitá představa, že z vyřazeného plňase bude "ještě dobrý trail horse", pže imho nebude), a ty adopce dopadnou tak, že koně se stejně vrátí, protože ten majitel zjistí, že je nezvládá. Když je to debil, tak ještě na zimu koně komplet oholí, jako fakt NECHÁPU, NECHÁPU, NECHÁPU od začátku do konce...