• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    na otazku proc nam nikdo uplne presne neodpovi, ale mohlo by to byt kvuli ohrevu vzduchu, kdyby se ta hlava napric rozrizla, tak uvidite dost spletity labyrint takovych kostnich listecku stocenych v tom nose, ktere jsou pokryte sliznici, takze prokrvene a ledovy vzduch, ktery jde od nozder do plic, se tady o tu sliznici ohriva. mozna se tak i ochlazuje horky vzduch v pousti!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Ja nejsem v tomhle moc dobra, jen strlim vod boku. Tusim, ze Anabel to vystudovala, tak by nam k tomu asi rekla neco sofistikovanejsiho.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: dekuji za vysvetleni.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Tak kone dejchaji jen nosem, nicim jinym nemuzou. A jsou uzpousobeni na rychlost a jinej rytmus nez takovej vembloud, kterej potrebuje mit cumak zaviraci, kvuli pisku. Myslim, ze je to otazka jako proc maji ryby ploutve.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: no tu nosovou cast pomerove ke zbytku lebky urcite kratsi maji...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Maji je vembloudi fakt kratky? :o
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Nevite proc maji kone, na rozdil treba od velbloudu, tak moc dlouhy hlavy? Zeby kvuli cichu...?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    GIO: Nekdy vyfotim!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... uf, tak mi ani dneska v noci nespadnul na koně ten strom, co má ve výběhu, tak to je dobrá zpráva, ne?
    GIO
    GIO --- ---
    i kdyz Nyemi je velka, to mozna fakt brzdila o hlezno:))
    GIO
    GIO --- ---
    N mysli to dole az ne?.) to uprostred je kotnik cili hlezno.)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jako je to kotnik, akorat se tomu u koni rika hlezno
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Sverila jsem oprate kamaradovi :)
    Kdyz jsme se vraceli, sedla jsem si na sanky taky, bo jsem byla lina. Jak to bylo z kopce dolu, tak Sol musela slapat rychle, jinak jsme ji predjizdeli. A jednou jsem ji nejak zastavila, ale jak jsme byli tezci, tak jsme jeli dal a brzdili jsme o nohy kone. Fakt jsem rada, ze mame se Sol pevny pouto, ktery rika, ze nam sproste neuhne z cesty, abychom odjeli nekam do haje a tam se prevratili. Poctive stala a cekala, az vytahnu hlavu z mezi jejich nohou, zatimco ramenama jsem zabrzdila o jeji.. co to je.. kotnik?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Chvili jsem o tom sedle premyslela, ale ono za moc nestoji a to prosty konsky stesti okamziku bylo dulezitejsi :)
    Pole je louka :P
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tywe jak se pasou na tom poli, fuj! :)

PES: jo no, zlomena kostra neni moc dobry napad
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ještě jí vysvětlit, že se sedlem ne...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska se se mnou vyvalel kun v zaveji. Vubec jsem nevedela, coze to dela, nez mi kamaradka rekla "hele, s tebou se vali kun". Bylo to strasne vtipny, jak se se mnou odporoucela na zem a pak cekala, nez jsem teda slezla a pak se valela. Takovyho stesti konskyho v jedny chvili. Tak jeste ji to naucit na povel :)

Tesne po zlocinu, bohuzel uz se oklepala.

Nasly jsme novy bydleni, az mne vyhodej z maringotky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak dneska koníček už zase laxouš... dokonce jsem pak z lenosti na něj na kruhovce vlezla tak jak byl (bez sedla, bez otěží, jen s vodítkem) a tak jsme se tam plouhali a vedle do takového pruhu trávy zavřela nějaká ženská zběsilého koně - co tam lítal, klouzal, padal, skákal (ten asi nebyl venku dýl než jen jeden den) - a musím pochválit Nedouše, že ho ignoroval... prostě se mnou kráčel po kruhovce i když se tam ten tydýt málem na hlavu stavěl.... když jsem pak Neda odváděla, tak kolem toho magora šel s hlavou a ocasem nahoru a předváděl se... ale při práci ne, zajímavý....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mno, na poníkovské kruhovce (malá) to nebylo úplně ideální.... zítra snad už půjde vzít na velkou a pořádně proběhnout....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ja mam vzdycky radost kdyz Sol vyhazuje, protoze ma radost a je takova bujna a hezky se u toho nese, kdyz pracujeme...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam