• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    GIO: lamy jsou hodný... nešij do nich, nebo ti udělám přednášku! :o))
    GIO
    GIO --- ---
    CORA_NEILLE: TI Pstrosi jsou dost ostri.. bych si to asi jen tak kolem sebe na volno chodit nenechala, to uz radsi ta lama.)
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    GIO: socializovaný lamy neplivou, pokud je fakt cíleně nese**š, to spíš kopnou, ozkoušeno za vás :oP
    Inteligenci koz zas tak dalece neposoudím, ale přinejmenším lamy nejsou destruktivní - měli jsme tam i ovce a minikozy a o těch to teda fakt říct nešlo :o)

NYEMI: pštrosi jsou taky hustí! hlídací!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Sakra, musim se pochvalit, ted jsem se na to poprvy koukla vcelku, a jak krasne u toho prenaseni vahy na zad drzi tu hlavu. No, delat tohle kazdej den, tak mam spanela v unoru hotovyho :))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Apropos, vyukove video. Vybrala jsem samy lepsi kousky :))

We only talked!
    http://www.youtube.com/watch?v=36iRj9B1LTo
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CORA_NEILLE: Mmmm! Budu o tom uvazovat! Anebo pstrosy!
    GIO
    GIO --- ---
    CORA_NEILLE: koza je chytra jak radio, to si dovolim oponovat, lamy plivou a nez koza fakt chytrejsi nebudou.))
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    NYEMI: kašli na ovce a kozy, pořiď alpaky! jsou chytrý, jdou cvičit na ohlávce, bobkujou na hromádku a i ten svetr je z nich teplejší a nekouše :o))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Pokud se v té divočině nudíš a nemáš nic moc jiného na práci... :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nooooo. Z pokus to stoji. Uvidime na jare.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Když uděláš kozám "jejich" prostor a naučíš je tam, tak jinam nepolezou (viděl jsem na ranči, kozy dostaly nový - luxusní - přístřešek, téměř malý domeček z unimobuňky, s rozdělenými boxíky a z toho sousedního se přestěhovaly tak dokonale, že tam do starého už ani nevlezou, takže si to tam "adoptoval" srneček a slepice)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Bohuzel u obou musim resit, ze budou vsude srat a zrat koni travicku :( Sol ma ve vsem poradek - mista, kam chodi na zachod, seno vzdycky cisty, nedela do nej nic a odezira si ho postupne, nerozhrabe ho, nepodupe... Vsechny dalsi retardovany zvirata ji v tom udelaji akorat bordel, vcetne dalsich koni. Ale asi s nima bude stastnejsi, no.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ovce jsou úplně blbé a navíc musíš pak řešit stříhání atd...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vy mate vsici ty kozy takove vychovane! Ja porad premyslim, jestli ovce nebo kozy. Kozy jsou chytrejsi, ale budou porad zdrhat, pokud nevztycim trumpovskej plot.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: no! :D
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: tak ale to bud ebrzy malo boxiku,))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: nunu ses alfa koza :)nase kozy uz se neucily krasne se rozdelit kazdy do sveho boxicku a vzorne cekaji, ani kozel neprebiha... sami to tak chteli, Bedriska chce mit svoji vlastni postel pry :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no tak bude Nedouš bez udidla.... už se tomu lidi i přestali divit, že jezdím bez... holt nemůžu ho mít bosky, tak aspoň to....

Dneska jsem tam měla trenérku, se hoch zapotil :-) (spíš obrazně než doslova)... ale přišel synek s kozenkama a kozenky si tam lehly před vchod do kruhovky (jsou tam gumové podložky, takže sucho a asi i teplo na černém) a čekali tam všichni až skončíme.... fakt cca půl hoďky... kozeny když tam za námi přicházely, tak mě volaly, a jak viděly, že se věnuju té "velké bílé koze", tak byly v pohodě... ňuňu...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Je tam odkaz na tenhle clanek, docela mi z toho beha mraz po zadech.
    Může být udidlo příčinou náhlého úmrtí u koní? :: I - ENDURANCE
    http://www.i-endurance.cz/news/muze-byt-udidlo-pricinou-nahleho-umrti-u-koni/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A trochu relevantnich clanku. Sice se neztotoznuju s celym textem, ale libi se mi to.
    Udidla - klady a zápory | EQUIsvět.cz
    http://www.equisvet.cz/cz/clanek/udidla-klady-a-zapory.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A mne se porad smali, ze nemam kone ale sekacku :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam