• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak mi utek kun.
    Prijela jsem dnes kolem desaty dopo, vydim vylamanou vohradu, tak jsem jela rovnou na louku nedaleko. A pasla se tam. Tak jsem auto zas odvezla domu, a zasla si pro ni pesky. Podle souseda se vylamala vcera pred desatou vecer. Ten kun byl 12 hodin venku. DVANACT! A dosla jen na louku, kde podle vseho i lezela a spala, a certvico kun dela. Porad jsem konsternovana, ze se proste nesebrala a nesla do jedny ze ctyrech staji kolem, vsechny v dosahu 2km. Vi o nich. Zna je, vi, ze tam jsou kone! Jak je to mozny? Jsem porad konsternovana.
    Kdyz jsem si pro ni prisla, tak mne jeste zdravila. Tak jsme se chvili tutaly a ja ji nechala jeste chvilku past, nez jsme sly zpatky. Nutne potrebuju nejakej gps tracker. Mne by strasne moc zajimalo, kam ten kun takhle chodi. A kdyby se nedej boze zatoulala, tak by se snadno hledala. A taky ji asi zacnu preventivne vazat nejaky led svetylko, nebo reflexni pasky, aby ji nepic omylem nejakej hajnej.

Jaktoze sakra nikam nezdrhla!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no to se nedivim ze klel, ona je to dost makacka, nikdy nedelanej takhle starej kun ii bruskou, natoz raspli :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: no hele já dala přispat rovnou, před ní šly tři kobyly a pní málem nepřežila. Jako dávaj kapku, jen přispí a je to, kamarádčině kobyle rostou zuby nějak podivně a dělaj je co rok a pro mě teda byla koňská tlama zážitek :) ty zuby jsou tak .... hmm legrační :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: Nedovi je cca 17, imho mu zuby dělal poprvé vet loni... děsně prý klel.... ale se ho (veta) zeptám... ani nevím, jestli si Ned nechá kouknout do huby jen tak.... hmmm....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: u nás byla teď zubařka a říkala že bych měla do 20 let dělat co rok zuby a prý pak když stárnou tak méně často, ale tak kobyle je 11 a zuby jsem jí dělala prvně a myslím že se se zubařkou uvidím spíš až za ten další rok, žvejká jí to pěkně
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ok, nechám mu to přejet... (přijede vet, bude hromadně očkovat a všechno, výhoda je, že když je pozvaný od stájí, tak neplatíme cestovné, jen úkony)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak jak je to potreba, u starsich koni klidne jednou rocne, je nutne tam obcas sahnout nebo nechat sahnout a radsi pribrousit casteji nez pak trapit kone i cloveka dlouhym zasahem
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dotaz, jak často děláte koním zuby?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: ale jo, zdálky to asi romantický je........ zavalenej chlap to přežil a včera když odpoledne přes dálnici padnul strom, tak řidiči vylezli a strom odklidili, než se silničáři vzpamatovali. Reportérka to komentovala slovy "jeden z řidičů byl zjevně místní, neboť měl v autě motorovou pilu a strom na místě rozřezal" :-)) (tady v těch horách žijou fakt horalé :-))

Jinak moje stájová kolegyně se včera nedostala domů - zkoušela to objet severně přes Half Moon Bay, tam narazila na zasypanou jedničku (pobřežní dálnice), tak se vrátila, přespala v hotelu a dneska ráno vyrazila tou 88mi mílovou cestou a po asi třech objížďkách dorazila domů ve čtyři odpoledne (tu dálnici, co objížděla nakonec otevřeli v půl třetí, což je pro ní tak akorát k nasrání...)

Já jsem to (že otevřeli) zjistila cestou s dcerou od doktora, takže jsem maroda vyhodila doma a mastila do stájí.... Koně všichni vyjukaní, pže po strašidelné noci (výběhy plné klacků a větví a bordelu) nepřijel Federico krmit, krmila stará správcová (baba sotva leze), zjevně je nakrmila málo (Ned se teda tvářil, že by si dal vozku i s povozem - ne, že by nebyl zaměřený na to žrádlo i normálně, ale dneska vysloveně prudil), plus naházela seno do zas*anejch přístřešků (koně by v noci do té činy nevyhnal, tak si holt všichni dělali pod sebe a nikdo nevyklízel), čímž půlka sena byla nepoživatelná... plus celý den se ve stájích nic nedělo - takže když jsem přijela já, tak VŠICHNI koně na mě čuměli co se jako děje.... (trhla jsem v příjezdu i managorku - ta také zůstala přes noc na blbé straně a ráno to objížděla dokola podobně jako ta kolegyně - asi o půl hodiny).... takže dobře to dopadlo a koníšek byl určitě rád, že jsem se dostavila (s mísou příkrmu, haha), ale tak úplně romantický to taky nebylo :-))
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: mě všechny tyhle popisky připadají šíleně romantický, až na zavalenýho chlapa :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: zapracuju na tom..... jsou ňuňu.....

ale dneska to teda nebude.... zavřeli dálnici a já se jinak než po ní do stájí nedostanu. Jedna objížďka je 44 mil přes hory (kde hrozí, že mě to zavalí nebo tam zůstanu viset) druhá je 88 mil objet hory po pobřeží a zkusit to z druhé strany (tam je dálnice stažená do jednoho pruhu, kvůli tomu jak to zasypalo chlapa přes týdnem).... obojí výlet na celý den....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: měla bys kozy naučit slalom :))
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    tohle video si dneska vyloudilo úsměv :)
    training roosje kato milca
    https://www.youtube.com/watch?v=b6MdPwWFvfk
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    držte palce mojí zvířeně... šíleně fouká, tak aby mi na kozy nespadnul chlívek nebo na Nedouše strom.... dálnice je zavřená, nedostanu se tam...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Minulej tejden se stavila kamaradka a natocila mi kousek prace v lese. Jen uz se zacalo stmivat, takze je tam zase videt malo :( Tak snad se nekdy stavi pres den nekdo, kdo mi to natoci a vsichni budou moct videt, jak bezradne beham kolem stromku.
    Jinak Sol uz umi, co je potreba, ale ja se porad ucim, co s tema stromama zatracenejma.

sedum minut pro klacek
    http://www.youtube.com/watch?v=xYZFsQRbKIA
    PES
    PES --- ---
    Sníh leze dolů, objevuje se hlína = nastává "čuněcí období" :-/
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    hej jako Vondrušku by měli vzít a nechat vyšetřit, ten člověk není zdravej....
    PES
    PES --- ---
    Stádo v Jankově (Vondruška) - pokračování tragikomedie - přes noc "změnilo" několik koní z odvedeného stáda umístění a "objevilo se" na původních pozemcích... (více v reportáži v rámci TV Novin na Prima TV)... :-/
    GIO
    GIO --- ---
    my to tu (doma) proberem a dame vedet.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: nevím jak ovce, ale kozy odchované na dudlíku jsou pak "socializovanější". Víc ochotné následovat lidi a tak... a jsou teda ňuňu.... doufám, že fakt najdou fajn domov spolu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam