• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Typ obchodu bude obchod s osivem... Možná kdyby jsi chtěla tip :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Je to tak. Veci se muze stat fakt spousta.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no ja bych teda stejne nemela koule na to nechat kona takhle navolno, kdyz u toho nebudu. jednak nevis kdy komu vleze pod auto, jednak nevis, kdy ti ji nekdo vycihne a odvede, tuhle si psala jakej o nic mas strach...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nastesti ma vsechno v okoli jeden zemedelec a s tim na tom jsem dobre. Dneska jsem mu volala, a ptala jsem se ho prave, jestli to nezpusobuje nejaky problemy, kdyz mi takhle zdrhne a pan se smal a rikal ze v pohode. Tak tohle mam aspon z krku :) Pole s nicim tu nemam, az moc daleko.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no, to z tebe budou mit okolni zemedelci radost, az to vsechno trochu poroste ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Musi to tak byt! Hlavne mne nic lepsiho nenapada. Docela by se mi libilo, kdyby se to naucila, ze ji pres den pustim, at se pase a ona by se pak sama vratila domu... no. Urcite budu v tomhle ohledu podnikat nejaky pokusy! Nejprve ji na ohlavku umistim telefonni cislo a napis "pokud jsem ve vesnici, zavolejte, prosim" :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak ja si myslim, ze kone jsou v zasade "lini" (setri energii na pripad nouze)... a preci jen dava smysl pockat, jestli kyblik preci jen nedorazi... :-)... verim tomu, ze kdyby nedorazil nekolik dni, tak by se vydala hledat kone, takhle si zajistila travicku na nejblizsi budoucnost, bez toho, ze by si zavrela dvere ke kybliku :-)... Nedous taky nezdrha dal nez k nejblizsi travicce :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jako jo, ja si to myslim taky. Teda, ne ze by nemela ve vybehu vodu i balik sena, ale to prej neni kyblicek plnej sladaku a venku uz se zelena trava, ze.
    Ale vim, jak je osamela a proste mne znovu dostava, ze nezvolila variantu ""jdu hledat nekoho, kdyz uz jsem tu". Jsem teda za to strasne moc rada. Ono asi taky kdyby potkala venku nejaky cizi kone, tak by se za nima rozbehla a pridala se k nim. Nastesti v noci tu na vyjizdky jezdim jen ja.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no tak asi se tam v klidu nevyspala, protoze to holt nebylo "doma" v bezpeci. Tak to dohani... asi by potrebovala partaka na doby, kdy ty nejsi doma - aspon tu kozu nebo tak, aby se nevydavala pryc. Je klidne mozne ze sla proste za travou, kdyz se nedostavil kybl, no... Vlastne projevila spoustu inteligence - usoudila, ze se musi o zradlo postarat sama a udelala to...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Byla strasne tuha, tak jsem se sla taky tulit.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nemyslim. Nejhorsi boure tu byla ze ctvrtka na patek a ji to zcela nevzrusilo. Ani zadny popadany klaciky ci vetve tu moc nejsou. Jsem presvedcena, ze utekla z nasranosti a opusteni, protoze ja tu nebyla od rana celej den a noc. A nedostala svuj vecerni kybl.
    Jinak ted pro zmenu normalne kybl nedojedla. Takze musela zrat fakt celou noc to zeleny. Kopyta ji nehrejou nastesti a normalne kadi a prdi, takze kolika snad taky ne. Nicmene cely dopoledne, co jsem ji privedla domu tak prochrapala. Takze to mozna nebyla zas az tak poklidna noc pro ni.
    PES
    PES --- ---
    Tak třeba ji jen vyděsila ta včerejší vichřice, třeba se někde něco zlomilo apod. A potom (o kousek dál) to nejhorší nebezpečí pominulo, tak proč by zdrhala někam daleko...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak mi utek kun.
    Prijela jsem dnes kolem desaty dopo, vydim vylamanou vohradu, tak jsem jela rovnou na louku nedaleko. A pasla se tam. Tak jsem auto zas odvezla domu, a zasla si pro ni pesky. Podle souseda se vylamala vcera pred desatou vecer. Ten kun byl 12 hodin venku. DVANACT! A dosla jen na louku, kde podle vseho i lezela a spala, a certvico kun dela. Porad jsem konsternovana, ze se proste nesebrala a nesla do jedny ze ctyrech staji kolem, vsechny v dosahu 2km. Vi o nich. Zna je, vi, ze tam jsou kone! Jak je to mozny? Jsem porad konsternovana.
    Kdyz jsem si pro ni prisla, tak mne jeste zdravila. Tak jsme se chvili tutaly a ja ji nechala jeste chvilku past, nez jsme sly zpatky. Nutne potrebuju nejakej gps tracker. Mne by strasne moc zajimalo, kam ten kun takhle chodi. A kdyby se nedej boze zatoulala, tak by se snadno hledala. A taky ji asi zacnu preventivne vazat nejaky led svetylko, nebo reflexni pasky, aby ji nepic omylem nejakej hajnej.

Jaktoze sakra nikam nezdrhla!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no to se nedivim ze klel, ona je to dost makacka, nikdy nedelanej takhle starej kun ii bruskou, natoz raspli :)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: no hele já dala přispat rovnou, před ní šly tři kobyly a pní málem nepřežila. Jako dávaj kapku, jen přispí a je to, kamarádčině kobyle rostou zuby nějak podivně a dělaj je co rok a pro mě teda byla koňská tlama zážitek :) ty zuby jsou tak .... hmm legrační :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: Nedovi je cca 17, imho mu zuby dělal poprvé vet loni... děsně prý klel.... ale se ho (veta) zeptám... ani nevím, jestli si Ned nechá kouknout do huby jen tak.... hmmm....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: u nás byla teď zubařka a říkala že bych měla do 20 let dělat co rok zuby a prý pak když stárnou tak méně často, ale tak kobyle je 11 a zuby jsem jí dělala prvně a myslím že se se zubařkou uvidím spíš až za ten další rok, žvejká jí to pěkně
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ok, nechám mu to přejet... (přijede vet, bude hromadně očkovat a všechno, výhoda je, že když je pozvaný od stájí, tak neplatíme cestovné, jen úkony)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak jak je to potreba, u starsich koni klidne jednou rocne, je nutne tam obcas sahnout nebo nechat sahnout a radsi pribrousit casteji nez pak trapit kone i cloveka dlouhym zasahem
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dotaz, jak často děláte koním zuby?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam