NYEMI: já si nemyslím, že to Ned ode mě očekává - spíš se na něj přenáší stres těch ostatních koní.... jako třeba když ten hafl uklouzl a hned dostal bičíkem - on vůbec netušil, za co dostal - uklouznul (lepivého bahna po kotníky, jsem se bála, že v tom Nedoušovi zůstanou podkovy), vyrovnal, jezdkyni neshodil - a dostal... Ned je zvyklej být zodpovědnej za koně na trailu (protože je bossův kůň a jezdí buď první nebo poslední - tj. určuje kudy se půjde, jak rychle se půjde, že ho nikdo nepředběhne - případně pokud je vzadu, tak že se nikdo neotočí, nevybočí atd.... on prostě je zvyklej dávat pozor, co se děje s ostatními koňmi - a když jsou vystresovaní, zmatení, vyděšení, nasraní nebo jinak v nepohodě, tak to vnímá a samozřejmě na to reaguje....
... a navíc si myslím, že je zvyklej, že on má na starosti koně, a jeho jezdec má nastarost turisty... jeho majitel by nikdy nedovolil turistům koně mlátit... takže jo, je tam možná to moje selhání, protože já nemůžu "turisty" seřvat, aby neubližovali "Nedovým" koňům :-)