• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    GIO: musím je prodat.... kupodivu tady lidi mají kozy jako pets, takže se dá (doufám) najít dobrý domov... už na tom pracuju (rve mi to srdce, takoví ňuňoušci a já už je prodávám, ale musím). Jedno si snad vezme majitelka poníků (má kozenku a kozlíka - tatínka těhle) a můžu navštěvovat. Uvažuju, že jedno si nechám (budu stěhovat kozy do stájí, kde mají osiřelého hňupíka - majitelka stájí si ho vzala od lidí, kterým puma sežrala zbytek stádečka - ještě má jednu kozu sánskou a jednu nějakou směsku - ale ty jsou obě velký, hňupík je taky nigerijská trpasličí, jako ty moje, tak si myslím, že by mu kamarád (kluk podobné velikosti) prospěl.... a mohli by kluci tahat vozíček, tak pro tu srandu (pořádají tam různé tábory a tak)... dvě kůzlata asi budou muset jít "do světa", tak mám z toho bobky... musím jim najít nějakého slušného majitele....
    PES
    PES --- ---
    Tak (k)očkování v pohodě, Vobluďák už je statečný oř, nesrovnatelné s vyrvály, které dělal kolem injekce ještě před pár lety... No a Ferda sice trošku vyváděl a hysterči, ale prakticky až po (jen aby předvedl, že jehly jsou moc moc špatné, i když na to bodnutí při očkování skoro ani nestačil zareagovat...), ale také mnohem lepší než loni a nesrovnatelně oproti předloni...
    GIO
    GIO --- ---
    to jsou pusinky.. co s nimi pak delas? prodavas je nebo planujes obri stado:-D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak a ještě kozenka ze čtvrtka

než se narodil její bratříček, tak už stála a pila... jinak je děsnej mamas a hrozně ječí

brácha se narodil zadkem napřed, ale už se mu srovnaly nohy a skoro není poznat, že měl problém

ten by asi splňoval podmínku Nyemi, aby byl černej (má jedenáct bílých chlupů na hlavě - děti to počítaly :-))
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Neznáte někdo dobrého kováře co netluče koně, má licenci a jezdí na mníšek? jen kdyby náhodou
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: aaaaw ty jsou tak úplně rozkošnýýý
    GIO
    GIO --- ---
    jeee juuu ja chci taky, Bedrisko prosiiim.))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    to jsou z úterního večera...

dneska v půl pátý ráno další dvě kůzlata, kluk a holka... přišlo mi, že koza na mě čekala - vůbec se netvářila, že by měla rodit, kontrolovala jsem jí ve 3:30 a pak šla do vedlejšího chlívku zkusit krmit špatné kůzle sousedky (nemůže moc na zadní a její máma má obrovské struky, takže pro ta kůzlátka je to fakt těžký) a to ještě moje Lékorka se mnou normálně komunikovala - ve čtyři začala řvát a šup ho. To její druhé kůzle se narodilo prdelkou dozadu a taky má ty zadní nohy špatné, ale stojí a krmí se a jakž takž se pohybuje, tak snad se to srovná....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak ať se daří...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak hlásím dva kozlíky..... porod jak z příručky, ale koza je zjevně OCD, furt kůzlata pucuje, ale nechápala, proč se jí cpou mezi zadní nohy, a odstrkovala je od vemínka, že prej čištění má přednost... tak jsme jim tam museli asistovat... prej Nigerijské trpasličí občas takhle blbnou
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: já myslím, že Ned se hlavně bál ten mojí červené hlavy lol.... no vyzkoušela jsem, teď už vím...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tuhle "povahu" znám, shirka v případě příležitosti předvádí prakticky totéž (prakticky ničeho se nebojí, ale takovým "pomalým" způsobem se snaží zmocnit čehokoliv co by mohlo být dobrotou anebo obsahovat dobroty)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vidis, aj to je mozny. Vetsinou ji od taboraku musim vyhanet, pac lidem kradla chleba a vubec na co prisla.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Protože ví, že u ohně se sem tam najde něco k ukořistění?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Sol jediny, co kdy sralo, byly dalkovky od aut, ktery ji svitily do oci. Kdyz ridici prepli, tak ji to bylo sumak, stejne, jako ji jsou ukradeny vsechny svetylka, vcetne ohne.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: nasim vadi jakekkoliv svetylka, oni ve tme vidi daleko lip nez my, tak si myslimm, ze je to jednak oslnuje, a jednak se tech uzkych LED paprsku trochu boji, nekteri jedinci...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    .... jezdím kontrolovat kozenky, jestli už nerodí, dneska samozřejmě chčije jak blázen... šla jsem se podívat na koně a hned mě sprdnul že s čelovkou teda ne (mám takové to červené světlo, kozám nevadí, ale koni asi ano - chtěla jsem se podívat pže měl tmavý flek na krku, co to je, jestli se zase někde sedřel - a prej ne.... zajímavý, myslela, jsem, že to červený světlo by vadit nemuselo...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Oboji! Chvili se drbe, a pak si vetsinou odlozi a par minut (dyl mne nebavi to sledovat) tam jen tak stoji.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a zajímavý, že několik lidí si všimlo, že jsem bez sedla, ale nikdo si nevšimnul, že mám koně jen na ohlávce a vodítku :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a drbe se o to, nebo si fakt jen odkládá :-)

My jsme dneska jezdili jen na vodítku... po stájích (už jsem to provozovala párkrát na jízdárně). Dneska i s natočením k vratům, aby šly otevřít a složitým manévrováním... docela se mi hodí základy drezúry - mít koně mentálně rozděleného na předek a zadek a být schopná mu vysvětlit, že potřebuju krok doprava předníma nebo čtvrtootočku jen zadkem.... (Ned tohle nikdy nedělal, jemu vždycky otočí na rozcestí čumák na tu správnou odbočku a on po ní jde až do dalšího rozcestí - nějaké jemné manévry nikdy nedělal, takže fakt objevujeme Ameriku - a tyhle vrata se neotevírají samy, musím je nejen odšpérovat, ale i vlastně otevřít)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam