PES: Toz to jsem rada, ze neplanuju zadny cundry :D
Dneska jsem mela straslivej splin, a to pritom bylo tak krasne. Nastesti Sol moc chtela neco delat, tak jsme sly pocvicit. Ke konci uz nebyla soustredena, ale vydrzela tam se mnou hopsat pres pul hodiny.
Je strasne uzasnej a krasnej pocit videt a cejtit, jak se konicek ohejba a klene a snazi. Ze zacatku (jakoze pred pul rokem treba) to bylo takovy nesmely, vydrzela to treba dva az tri kroky za celej trenink. Dneska uz tam ten zadek cpe skooooro sama. Jeste ji musim pripominat tu spanelskou hlavu nahoru a obcas zadek. Tycku pri jezdeni nepouzivam, bo mne sere a vsude se mi mota a stoucham s ni omylem do kone, tak pouzivam ruce a zurive gestikulace a vokalni komandyrovani.
Taky bych si nekdy chtela zkusit pravou jizdarnu, mit rovnej povrch a rovnou, dlouhou zed, tam by mohlo jit krasne to jak jde pod uhlem, nevim, jak se tomu rika. Asi dovnitr plec.
Uz jsme i jednou zkousely sunku dovnitr, ale porad je strasne nesmely to ustupovani zadkem k tycce. Chce to dalsich par mesicu.
A jen tak mimochodem, to chozeni do strany jsme zacaly cvicit temer pred rokem. Maximalne dva kroky za tejden a jeste sejdrem. Ruzny ohejbani, davani hlavy nahoru nekdy na podzim a ten duraz na zadek prisel skoro sam snad v lednu. A klus! Zkracujem ho a zkracujem a snad uz brzo bude ta vytouzena piafa (par mesicu nejmin :))
A prukopnicky poznatek. Pri treninku techhle veci je uplne megakrucialni mit kone, co je nadsenej. Ja osobne si myslim, ze je to dulezitejsi, nez soustredeni, protoze soustredeni pak muzu pozadovat. Ale nadseni, to nejde pozadovat, to musi jit zevnitr. Muzu kone sesnerovat, vyvazat do pozadovanyho tvaru, ale fakt v tom neni krasa ani vyznam. Zvire, co v tech tvarech drzi samo, s tou energii a vsim, to je tak uzasny!
Samozrejme, nejlepsi je mit rovnovahu mezi nadsenim a soustredenim. Ja musim casto pripominat soustredeni, kdyz jeste nez dokoncim prikaz, Sol zacne se strasnym nadsenim delat neco jinyho a pak ocekava pochvalu (posledni dobou hlavne vzpinani, jinak dupani, hrabani, ustupovani zadkem... no, cokoliv, co je legrace).
trenink 12
http://www.youtube.com/watch?v=crJW7wyOycE