• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak nekdy to ma sve opodstatneni, napriklad kdyz clovek chce aby ten kun umel neco co sam majitel neumi (treba to tahani) a ma trenera kteremu veri, proc to neudelat, samozrejme idealni je, kdyz se nejake casti treninku ucastni i majitel a nauci se co se uci ten kun. Jako k Barry Hookovi bych dala kone s klidnym srdcem hned :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    no, mě přijde kontraproduktivní posílat koně k trenérovi... to je jiná osoba, jiný vzájemný vztah... samozřejmě, že občas používám trenérku k tomu, aby koni ona vysvětlila, co přesně chceme od kterého pokynu, ale funguje to tak, že trenérka to naučí koně - a pak to naučí mě (respektive řekne mi, co dělám blbě a proč tomu kůň nerozumí)
    PES
    PES --- ---
    GIO: IMHO hodně záleží na stylu, kterým to koně kdo naučí, pokud to není "nalejvárna", tak to koně i baví (resp. člověk by měl najít způsob, aby to koně i bavilo a pochopil, že to má nějaký smysl, byť se to krásně píše, ale hůře řeší) a pamatuje si to...
    Blbinku (nebo zlozvyk) si kůň zapamatuje prakticky hned a napořád...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Fotky!!! :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---

GIO
    GIO --- ---
    PES: tak ale to je docela prirozene, zrovna kun je zvire, ktere pri chvilce lidske nepozornosti veskere vedomosti s radosti setrepe a dal se budejen past.) co by to drzel.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Kdyz to reknes takhle, tak to zni hloupe. Smaozrejme, ze vycvik kone neni za tri tydny, teda alespon v mym pripade. Jen, ze tri tydny byla opravdu konzistentni priprava konkretnich ukonu, ktery jsem pak uplatnovala.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Když budeš dost drsná, tak naučíš :-) (viděl jsem, jak plno WR "trenérů" našrotilo koně během 2-3 týdnů... akorát to mělo ten malý háček, že ta "nalejvárna" moc dlouho nevydržela a když koníček zpět doma zjistil, že majitel není ani tak důsledný a hlavně ani zdaleka tak drsný jako WR trenér, tak najednou začal rychle "zapomínat" popř. rovnou stávkovat...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jasně, vezmu koně a za tři týdny ho to naučím :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: spis dlouhodoba priprava
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Zda se to tak. Rada bych si myslela, ze na to mela vliv i nase intenzivni tritydenni priprava.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: kocicka Solinka, jak dospela, loni si to obcihla a letos to tam vlastne sefovala ze? :)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Kazdej preci vi, ze bez zeleza v hube se kone ridit ndaji :D Takze ja se jen vezu! :))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: "Řídí pod vlivem" :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Diky kamaradovi za obrazky od nej! I za ucast :)

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: se neztrati :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... pokračování kozí storky... Willy, to nechtěné odstavené kůzle od Večernice, se zřejmě přiživuje u druhý kozy!!! Koukám, že pod Lékorkou jsou všechna tři kůzlata (dvě její + Wills) - a Wills vylezl a olizoval se... no je to možný, toto??? Lump jeden!!!!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tentokrat se meteorologove strefili presne, v sobotu vedro pekelny a krasne, vecer prvni sprska, pak klid, rano chcanec jak ranec a po zbytek pruvodu az do tri zatazino, obcas mrholeni. V ty tri se zase spustil vyzivnej chcanec. Coz se odrazilo na poctu navstevniku :(
    Jinak - jak jinak- Sol byla krutoprisne profesionalni. Ve vsem. Byla strasne poslusna, vzpinala se na povel, jela rychle, pomalu, vlevo v pravo. Jednou jsem provedla jisteho Bendla, kterymu nechtel jit kun kolem bubeniku. Sol nezavahala pred nicim. Pak jsem chvili delala rychou spojku mezi vozama, to bylo extremne zabavny, taky proto, ze jsme si zacvalaly. Narozdil od lonska, kdy si nasla "oblibence" a pak od nich uz nechtela jit nikam, tak tentokrat se nechala odvyst od koni, ke konim, kolem, nekolem, kamkoliv. Proste poslusnost na totalni vybornou! Byla totalne profi!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak si včera odvezli první kůzle, oblíbence Večernice - a ta briskně odstavila i jeho bratra, takže jsme dneska ráno absolvovaly boj o dojení - vemeno nalitý a jak šutr, ale dojit se moc nenechá.... já nevím, že ty moje kozy musí být paličaté jak... kozy :-)

PES: Ned se nebojí pytlů od krmení, v žádné situaci... ale třeba černé pytle do košů nebo ty svačinové pytlíky, to se cuká furt....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No jo, oči a hmyzáci jsou často problém...

P.S.: Tak Vobluďák pochopil, že nemusí prchat z přístřešku pokud dávám/beru šustící (igelitový či papírový) sáček z trámků pod střechou jemu nad hlavou... Už ví, že to je "sáček kamarád" a je v něm chleba či rohlík... Akorát zatím bych to bral, že se to týká toho specifického místa a té specifické situace, kdy jsem tam já...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já jsem chtěla tu nejjednodušší, jenom jako ohlávku vysíťovanou přes oči a nějak jsem to vybrala blbě... "doma" Ned síťovku nemá, ale doma je taky v polopoušti, tam to s hmyzákama není tak akutní. Právě jsem chtěla bez kapsiček na uši atd., jen ochránit ty oči (má ucpanej slznej kanálek na levém, nedá se to propláchnout, takže mu to oko slzí a mouchy se můžou zbláznit, takže pak tam má záněty atd.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam