• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak na ranči jsou v oblibě masky včetně uší, takže se ucho musí strčit do každé látkové kapsičky zvlášť :-) Ale většina z nich to bere, že to pomáhá.... Jen někteří odrostlí hříboši z toho mají zábavu tahání se za masky (když nemají ohlávky, tak to prý není taková legrace...)

Doufám, že Vobluďák si letos nepořídí do uší nic takového jako loni, i když masku by mít mohl (ale to bych mu ji asi musel nejspíš koupit sám)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jo ja po letech vytahla msky, ze je kobylam dam, no co myslis, Andula prisla prvni den s maskou na uchu a druhy den uz ji tam nekde nechala.. jsou to paka :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no my jsme dneska absolvovali nasazování masky proti mouchám.... měl chudák ráno oči obsypaný, tak jsem mu koupila síťovku, ale nějak jsem si to neprohlídla a má to díry na uši (tj. každé ucho se musí prostrčit zvlášť)... když jsem to na něj vytáhla, tak říkal, že teda na hlavu nic ani náhodou, ale když jsem mu ukázala, že přes to uvidí a že to je přeci jen docela obyčejná síťovka, tak se uklidnil... Uvidíme, jak dlouho mu to vydrží, než to serve... mouchy a hmyzáky máme letos brutus, jak je vlhkej rok, tak klíšťata abych smetala smetákem, požraný jsme všichni do krve, děs běs...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No proti tomu "malá béžová" se mnou šla dnes po ohrad sbírat květy bezů - té igeitka nevadí ani pověřená na stromě, oňufá, strčí hlavu pod ni, popojde si, až jí to leží na zádech a neřeší... Jen si hlídá mne, abych byl na dosah ruky a sem tam pohladil či pomazlil :-) Vtěrka jedna - přesně to období, kdy by bylo třeba s ní denně chodit horem dolem a vyblbout se s ní, ukázat jí všechno možné na průzkum... Z té bude (pokud neztratí jak bude dospívat případně neopětovaný zájem k blbinkám) moc fajn kůň...

Podobně byla shirka, akorát teď už dorůstá do věku, kdy už ty blbinky tak nevyhledává a jelikož si je jako menší nezakořenila, tak už je na ní vidět, že si začíná docela stačit sama (ale na pomazlení a na podrbání dříve naprosto na dotek zapovězených uší si přijde či přiběhne vždy :-) , tam je prostě vidět, že co se v mládí naučí...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jinak křečci nevím jestli mají vstup do diskuze, ale ten můj mi včera dodýchal v ruce... :-(...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to mi někoho připomíná...... kdo bude v klidu chodit pod helikoptérou a pak vyskočí metr vysoko, protože kolem prolítnul pytlík od svačiny....
    PES
    PES --- ---
    Jinak vedro a hmyz (hovada velikosti malého letadla - dokonce hucula se nějakého nemohla zbavit, tak přišla a nastavila bok s hovadem a že prý ho mám plácnout :-) )
    PES
    PES --- ---
    Náhodou jsem zjistil, že Vobluďák se panicky děsí (a pokud možno zdrhne do bezpečí, alespoň za roh boudy) jakéhokoliv šustícího předmětu, který se vyskytuje výše, než je úroveň zvednuté hlavy... Tak trénujeme "statečnost", nosím si čištění a pár kousků chleba na odměnu v papírovém sáčku a aby mi ho nebrala jedna mladá a strašně zvědavá kobyla, odkládám ho do trámoví přístřešku cca něco přes 2 metry vysoko a nechávám Vobluďáka, aby se podíval co mám a když se nevyděsí a nezačne couvat a zdrhat, když dávám sáček do trámoví (anebo ho opět beru dolů), tak dostane pochvalu a také odměnu (tu ne vždy, aby si z toho zase neudělal automatickou odměnu :-))...
    Ale že tak velký a letitý kůň bude takový posera... to naopak vůbec neřeší shirka či andalušanka a už vůbec ne ta vlezlá mlaďoška, těm je to buď šumák anebo se ještě dívají (u shirky bych si tipl, že po nějakém přemýšlční by si to z toho trámoví dost možná i zvládla shodit a potom se surově skrze ten papír dostala k těm pár kouskům suchého chleba či rohlíků)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Juuuu! Tak at se hlasej :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: třeste se, neteře se na vás chystají :-))) (loni na vás narazili náhodou a posílala jsem fotku neteře se Sol :-))
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Zase jeden, co se měl narodit jako hrošík a na poslední chvilku si to rozmyslel a vykoukl na svět jako koníček :-)
    GIO
    GIO --- ---
    VAMPY: prekrasny.)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a ňuňu hříbošek
    Dartmoor pony's first bathtime | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-4560416/Dartmoor-pony-s-bathtime.html
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    myslím, že mám loveckého stavěcího koně :-)... včera mi ukazoval srnce v křoví a pak později v lese jsme natrefili zase na tu srnku se srnčetem (jsme je asi dva týdny neviděli, ale mezitím jsme potkali rysa, tak jsem se bála, že srnče bylo sežráno - a zjevně ne)
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    VAMPY: dekuji.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pokud vas to minulo, tak pozvanka na tenhle vikend!
    (Je to se Sol nase letosni otviraci akce)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: jojo to je on. no snazila jsem se ho vypulirovat
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CHEVALIER: to je norik, takze velky
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    decka ja byla po roce jezdit, uz trikrat, je to skvele, lesicek, kopecky, louky, huaaa! Mam jiny, lepsi a sirsi sedlo, nez predtim, a je to znat jak prase, Oliwa, vzdycky nalezite tuha, normalne zmekla jak maslo. A taky jsem zjistila, ze mit o deset kilo vic ma vyhodu v tom, ze se lip pobizi sedem, proste toho kone tim velkym zadkem strcim kam chci. To s padesati kily (ha ha blahe pameti) zdaleko neslo tak snadno :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: to je ten tlustihucik jak jsi ho pred casem resila? je krasnej a sikovnej :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam