• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: kocicka Solinka, jak dospela, loni si to obcihla a letos to tam vlastne sefovala ze? :)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Kazdej preci vi, ze bez zeleza v hube se kone ridit ndaji :D Takze ja se jen vezu! :))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: "Řídí pod vlivem" :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Diky kamaradovi za obrazky od nej! I za ucast :)

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: se neztrati :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... pokračování kozí storky... Willy, to nechtěné odstavené kůzle od Večernice, se zřejmě přiživuje u druhý kozy!!! Koukám, že pod Lékorkou jsou všechna tři kůzlata (dvě její + Wills) - a Wills vylezl a olizoval se... no je to možný, toto??? Lump jeden!!!!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tentokrat se meteorologove strefili presne, v sobotu vedro pekelny a krasne, vecer prvni sprska, pak klid, rano chcanec jak ranec a po zbytek pruvodu az do tri zatazino, obcas mrholeni. V ty tri se zase spustil vyzivnej chcanec. Coz se odrazilo na poctu navstevniku :(
    Jinak - jak jinak- Sol byla krutoprisne profesionalni. Ve vsem. Byla strasne poslusna, vzpinala se na povel, jela rychle, pomalu, vlevo v pravo. Jednou jsem provedla jisteho Bendla, kterymu nechtel jit kun kolem bubeniku. Sol nezavahala pred nicim. Pak jsem chvili delala rychou spojku mezi vozama, to bylo extremne zabavny, taky proto, ze jsme si zacvalaly. Narozdil od lonska, kdy si nasla "oblibence" a pak od nich uz nechtela jit nikam, tak tentokrat se nechala odvyst od koni, ke konim, kolem, nekolem, kamkoliv. Proste poslusnost na totalni vybornou! Byla totalne profi!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak si včera odvezli první kůzle, oblíbence Večernice - a ta briskně odstavila i jeho bratra, takže jsme dneska ráno absolvovaly boj o dojení - vemeno nalitý a jak šutr, ale dojit se moc nenechá.... já nevím, že ty moje kozy musí být paličaté jak... kozy :-)

PES: Ned se nebojí pytlů od krmení, v žádné situaci... ale třeba černé pytle do košů nebo ty svačinové pytlíky, to se cuká furt....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No jo, oči a hmyzáci jsou často problém...

P.S.: Tak Vobluďák pochopil, že nemusí prchat z přístřešku pokud dávám/beru šustící (igelitový či papírový) sáček z trámků pod střechou jemu nad hlavou... Už ví, že to je "sáček kamarád" a je v něm chleba či rohlík... Akorát zatím bych to bral, že se to týká toho specifického místa a té specifické situace, kdy jsem tam já...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já jsem chtěla tu nejjednodušší, jenom jako ohlávku vysíťovanou přes oči a nějak jsem to vybrala blbě... "doma" Ned síťovku nemá, ale doma je taky v polopoušti, tam to s hmyzákama není tak akutní. Právě jsem chtěla bez kapsiček na uši atd., jen ochránit ty oči (má ucpanej slznej kanálek na levém, nedá se to propláchnout, takže mu to oko slzí a mouchy se můžou zbláznit, takže pak tam má záněty atd.)
    PES
    PES --- ---
    Kokám na radar, jestli pak NYEMI s Průvodem dnes moc nezmokli... Včera měli podle všeho docela pěkně, ale dnes je to jedna vlna bouřek za druhou...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak na ranči jsou v oblibě masky včetně uší, takže se ucho musí strčit do každé látkové kapsičky zvlášť :-) Ale většina z nich to bere, že to pomáhá.... Jen někteří odrostlí hříboši z toho mají zábavu tahání se za masky (když nemají ohlávky, tak to prý není taková legrace...)

Doufám, že Vobluďák si letos nepořídí do uší nic takového jako loni, i když masku by mít mohl (ale to bych mu ji asi musel nejspíš koupit sám)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jo ja po letech vytahla msky, ze je kobylam dam, no co myslis, Andula prisla prvni den s maskou na uchu a druhy den uz ji tam nekde nechala.. jsou to paka :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no my jsme dneska absolvovali nasazování masky proti mouchám.... měl chudák ráno oči obsypaný, tak jsem mu koupila síťovku, ale nějak jsem si to neprohlídla a má to díry na uši (tj. každé ucho se musí prostrčit zvlášť)... když jsem to na něj vytáhla, tak říkal, že teda na hlavu nic ani náhodou, ale když jsem mu ukázala, že přes to uvidí a že to je přeci jen docela obyčejná síťovka, tak se uklidnil... Uvidíme, jak dlouho mu to vydrží, než to serve... mouchy a hmyzáky máme letos brutus, jak je vlhkej rok, tak klíšťata abych smetala smetákem, požraný jsme všichni do krve, děs běs...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No proti tomu "malá béžová" se mnou šla dnes po ohrad sbírat květy bezů - té igeitka nevadí ani pověřená na stromě, oňufá, strčí hlavu pod ni, popojde si, až jí to leží na zádech a neřeší... Jen si hlídá mne, abych byl na dosah ruky a sem tam pohladil či pomazlil :-) Vtěrka jedna - přesně to období, kdy by bylo třeba s ní denně chodit horem dolem a vyblbout se s ní, ukázat jí všechno možné na průzkum... Z té bude (pokud neztratí jak bude dospívat případně neopětovaný zájem k blbinkám) moc fajn kůň...

Podobně byla shirka, akorát teď už dorůstá do věku, kdy už ty blbinky tak nevyhledává a jelikož si je jako menší nezakořenila, tak už je na ní vidět, že si začíná docela stačit sama (ale na pomazlení a na podrbání dříve naprosto na dotek zapovězených uší si přijde či přiběhne vždy :-) , tam je prostě vidět, že co se v mládí naučí...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jinak křečci nevím jestli mají vstup do diskuze, ale ten můj mi včera dodýchal v ruce... :-(...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: to mi někoho připomíná...... kdo bude v klidu chodit pod helikoptérou a pak vyskočí metr vysoko, protože kolem prolítnul pytlík od svačiny....
    PES
    PES --- ---
    Jinak vedro a hmyz (hovada velikosti malého letadla - dokonce hucula se nějakého nemohla zbavit, tak přišla a nastavila bok s hovadem a že prý ho mám plácnout :-) )
    PES
    PES --- ---
    Náhodou jsem zjistil, že Vobluďák se panicky děsí (a pokud možno zdrhne do bezpečí, alespoň za roh boudy) jakéhokoliv šustícího předmětu, který se vyskytuje výše, než je úroveň zvednuté hlavy... Tak trénujeme "statečnost", nosím si čištění a pár kousků chleba na odměnu v papírovém sáčku a aby mi ho nebrala jedna mladá a strašně zvědavá kobyla, odkládám ho do trámoví přístřešku cca něco přes 2 metry vysoko a nechávám Vobluďáka, aby se podíval co mám a když se nevyděsí a nezačne couvat a zdrhat, když dávám sáček do trámoví (anebo ho opět beru dolů), tak dostane pochvalu a také odměnu (tu ne vždy, aby si z toho zase neudělal automatickou odměnu :-))...
    Ale že tak velký a letitý kůň bude takový posera... to naopak vůbec neřeší shirka či andalušanka a už vůbec ne ta vlezlá mlaďoška, těm je to buď šumák anebo se ještě dívají (u shirky bych si tipl, že po nějakém přemýšlční by si to z toho trámoví dost možná i zvládla shodit a potom se surově skrze ten papír dostala k těm pár kouskům suchého chleba či rohlíků)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Juuuu! Tak at se hlasej :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam