• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    samozřejmě, že všichni víme, že naši miláčci potřebují vodu.... čistou, čerstvou.... takže jako blbci nosíme kýble s vodou, kýble obden drhneme.... dokonce jim napouštím kýbl u stodoly, kde dojím, aby hned po dojení měly přístup k vodě a nemusely chodit těch dvacet metrů do výběhu / chlívku....

A co udělají kozy? Pijí z nejmenši, nejšpinavější louže, kterou ve stájích najdou....

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: ano :-)
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Něco jako to "pes nesmí do domu..., no do domu ano, ale ne do chody... nesmí do ložnice... no tak do ložnice ano, ale ne do..." (a tak dále, až pejsek bydlí v ložnici v posteli, že? :-))
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: pripomnel jsi mi, ze v zahlavi klubu o psech jsou pravidla pro vychovu psa. Pes je zvire, kun je zvire... vony ty pravidla budou stejny...

[ PES = LASKA CLOVEKA...pro vsechny majitele nemych tvari ]
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak prvni asi nebude ;) ale to se nebojim, ze se s ni nikde neukazes, na to jsi moc exhibo :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: A ja si to pak necham pro sebe a nikomu ji neukazu! AHA! Budu delat sapito, kde bude skvely prvni piafujici norik na svete a budu vybirat bura za vstup :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: mate slusne nakroceno, vsak ona si naposiluje a vsem nam ukaze :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NICMENE!
    Mela jsem tu takovou malou navstevu a krome par rad mi dala par fotek :) Jednou, za par let, i ta piafa bude :D

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak my svetla nijak neresime. Sol nema rada akorat kdyz proti ni jede v noci auto a ma dalkovky, ale tomu docela rozumim. To vzdycky zastavime, a pockame, az curak projede.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak já ke koním chodím většinou bez světla.... pže oni si blbě (pomalu) zvykají na změny ve světlosti a některé to může fakt i vystrašit (oslnit)... třeba Ned světlo vysloveně nemá rád (ale je pravda, že kopyta jsem mu potmě nikdy nečistilaa
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: u nas se toho jedna boji takze primo u koni to uplne nepouzivam, ale nekdy neni zbyti, na ruzne rany atd.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Přístřešek je bohužel bez infrastruktury (na rozdíl třeba od kurníku a kozího chlívku, kam bylo zavedeno světlo - žárovky, zářivky i zásuvky :-)), tak to bylo ke konci už jen s LEDkou z outdoor mobilu (já vím, proč tyhle typy používám :-))... A nechtělo se mi to brát obráceně (tj. nejprve koníček a pak hacienda, neb bych zatměl na haciendě :-/)...

Zajímavé, že Vobluďáka LEDka (a lampička obecně) prakticky nezajímá (stojí, nechá na sebe svítit kdekoliv a ani se nehne), malou "béžovou" QH naopak fascinuje svítí pohybující se "něco" co by nejraději vzala do pysků (ale ona chce vzít do pysků snad všechno, a nosit to, požvejkat a nejlépe pak rozházet po okolí), andalušanka to bere jako něco, na co je záhodno si dávat pozor... Shirka je obecně zvědavá, takže světlo ji zajímá, ale jelikož není nijak cítit a k jídlu to není, tak ji to nechává celkem rychle bez zájmu a "mlaďoška" LED světélko také neřeší...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: LEDka v mobilu je pritel muj, od koni pres kraliky po slepky a vajca, vsechno ji osvitim
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Bahenni umeni. To mi tady vykumstovala celej dvorek uz!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nějaké abstraktní umění by Sol mohla zvládnout :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: zaměstnej i Sol.... inteligentní je na to dost.... když mohli mít Římani koně senátorem, proč by Sol nemohla dělat to, co ty?
    PES
    PES --- ---
    Já dělal celý týden minimálně na 2 směny... za koníčkem jsem se dostal až teď...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    u nás strašně leje a kozenky musely na dojení přeběhnout asi dvacet metrů z chlívku do stodoly.... se jim nechtělo, ale pak teda přišly - tak jsem je vydrbala ručníkem a ten blaženej výraz bych vám přála vidět....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Vidis, ja tu smutne celej den koukam z okna, jak je venku krasne a konicek mi tu place :( A ja sedim a delam a delam... jeste ted.
    PES
    PES --- ---
    Ty krátké dny jsou mor, dnes se mi sice podařilo s prací skončit dříve než normálně ve všední dny, ale zajel jsem něco udělat na haciendu a najednou už se mezi odpoledními mraky Slunce pomalu klonilo k obzoru :-/
    Takže rychlý přesun ještě na skok do stáje, s ubývajícím světlem seškrábnout a vyčistit přístřešek, potom trochu odbahnit koníčka. Srst už má jako černý medvěd, zjevně se připravuje na tuhou zimu... Kopyta jsem čistil s pomocí LED svítilny v mobilu, protože už na to téměř nebylo vidět...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam