• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Vyšlo Slunce, udělalo se hezky a někdo se vydal flákat... :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Osamely scout cestoval neprobadanyma poustema!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ještě jsem chtěla říct, že koně nejsou blbý, u nás loni v zimě bylo hodně sesuvů, a koně tam nechtěli chodit... teď po půl roce, kdy je to usazený, tam chodí bez mrknutí oka...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak záleží co je pod tím.... jestli je to "jenom bahno", tak jste v klidu... u nás je problém v tom jílu - v tom se fakt dělají jámy na nečekaných místech (ta kobyla, co zapadla, tak to bylo normálně uprostřed trailu, po kterém běžně jezdí lesáci s traktorem)... taky tady to jsou mladý hory, příkrý, hodně divoký - plus tohle je navíc oblast, která byla před cca 150-100 lety zastavěná a jsou tam právě pozůstatky náhonů, silnic, mostů atd... stavěných v dobách "divokého Západu", kdy nějaká povolení nebo statiku nikdo neřešil....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No jo. Co si budeme povidat, ja mam ve vybehu takovy megakoryto, vicemene dva metry hluboky, na dne tece potok. Kdyz je sucho, tak mi to nijak neprijde, ze musi slizt dolu k tomu potoku a pak zase na dryhu strane nahoru. Ale ted, jak je vsecko rozbahneny, rikam si, jestli si tam treba nemuze rozbit drzku, kdyz to prelejza. I kdyz co jsem ji videla, tak dela luxusni slajdy tim bahnem dolu. Asi je taky rozdil, jestli je na to ten kun zvyklej a kdyz je to necekana past (fakt doufam).
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a jinak blbost lidí je nekonečná.... jsem měla hádku ve stájích, když soused si vymyslel, že přes Nedoušův paddock vykope odvodňovací strouhu.... chtěl tam udělat tak na cihlu široký zpevněný otevřený korýtko.... (tak akorát, aby se do toho chytlo kopyto)... děsně se divil, že jsem proti a že jsem jeho nádeníky vyhnala. ... a to byl prosím chlap, který sám koně vlastnil
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: V našich zeměpisných šířkách převažují propady krytů a stropů starých (a zapomenutých) studní či septiků, ale jinak stačí i nějaký špatně zasypaný (nezhutněný) výkop ve vlhkém/podmáčeném terénu (jako u Vás)...
    Jednoho jsme také tahali (jen z výkopu, který ho existenčně neohrožoval), ale ten to naštěstí bral s klidem a klidně si dlabal a koukal jak lidi kolem makají. Jinak to byl úžasný koník do přírody a terénu (ČT vydařené spojení linií Furioso a Przedswit), na kterého mám spousty nezapomenutelných vzpomínek...

„Jak mít koně“: Co všechno nás ještě může potkat? - iFauna.cz
    https://www.ifauna.cz/kone/clanky/r/detail/3198/jak-mit-kone-co-vsechno-nas-jeste-muze-potkat/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: záleží na terénu.... u nás jsou bahenní pasti zcela běžným přírodním úkazem... jílovitá půda, když do toho zaprší, tak většinou to zůstane na povrchu a udělá to velmi řídké blátíčko... pak se ale stane, že když to prosákne skrz, tak to narazí třeba na vrstvu štěrku a ta se podzemim odplaví a pak se to zanese tím jemným blátíčkem... které na povrchu vypadá všude stejně, ale pod tím je díra, do které ti zvíře zapadne až po břicho (je pravda, že ta zapadlá byla cutting horse, kteří mají krátké nožičky, ale i tak - tu z toho vyhrabali majitelé okamžitě, ale kdyby u toho nebyli...?)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jak se nekde stane takovahle bahenni past o.O To tam nekdo cilene hrabe?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: Nekonecny pribeh :(((
    PES
    PES --- ---
    Ale safra, to je fakt smůla
    Kůň zapadl do bahna, hasiči ho nevytáhli ani s vyprošťovacím vozem - iDNES.cz
    https://liberec.idnes.cz/...i-zachrana-fk9-/liberec-zpravy.aspx?c=A171121_110303_liberec-zpravy_jape
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    samozřejmě, že všichni víme, že naši miláčci potřebují vodu.... čistou, čerstvou.... takže jako blbci nosíme kýble s vodou, kýble obden drhneme.... dokonce jim napouštím kýbl u stodoly, kde dojím, aby hned po dojení měly přístup k vodě a nemusely chodit těch dvacet metrů do výběhu / chlívku....

A co udělají kozy? Pijí z nejmenši, nejšpinavější louže, kterou ve stájích najdou....

CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: ano :-)
    PES
    PES --- ---
    CHEVALIER: Něco jako to "pes nesmí do domu..., no do domu ano, ale ne do chody... nesmí do ložnice... no tak do ložnice ano, ale ne do..." (a tak dále, až pejsek bydlí v ložnici v posteli, že? :-))
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    PES: pripomnel jsi mi, ze v zahlavi klubu o psech jsou pravidla pro vychovu psa. Pes je zvire, kun je zvire... vony ty pravidla budou stejny...

[ PES = LASKA CLOVEKA...pro vsechny majitele nemych tvari ]
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak prvni asi nebude ;) ale to se nebojim, ze se s ni nikde neukazes, na to jsi moc exhibo :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: A ja si to pak necham pro sebe a nikomu ji neukazu! AHA! Budu delat sapito, kde bude skvely prvni piafujici norik na svete a budu vybirat bura za vstup :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: mate slusne nakroceno, vsak ona si naposiluje a vsem nam ukaze :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NICMENE!
    Mela jsem tu takovou malou navstevu a krome par rad mi dala par fotek :) Jednou, za par let, i ta piafa bude :D

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak my svetla nijak neresime. Sol nema rada akorat kdyz proti ni jede v noci auto a ma dalkovky, ale tomu docela rozumim. To vzdycky zastavime, a pockame, az curak projede.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam