haha, teď to vypadá, že čtu jen Daily Fail :-)))) Přísahám, že ne, že občas se věnuji i vážnějším mediím....
Ale zpět ke koním - mám nového poníka pro dceru, respektive poničku, islandskou, pětadvacetiletou, stará máza... No nic - včera jí dcera vedla a ponice furt napůl v poklusu a zatáčela doleva před dceru nebo dcery... tak jsem si s ní šla o tom promluvit - a zjistila jsem, že jí zjevně někdo "trénoval" tím, že jí nutil dělat kolečka... prostě poník na vodítku zrychlí, tak uděláme kolečko a jde se dál (pořád stejně rychle)... takže ponička teď na přitáhnutí vodítka, nebo slovní pokyn, začne přičinlivě dělat kolečka.... uááááá....
když jsem jí vysvětlila, že chci, aby zpomalila nebo zastavila, tak se jí tak strašně ulevilo - protože zjistila, že nemusí kmitat kolem člověka jak kretén, ale že bude pochválená za to, že nedělá NIC, jen stojí - celé vysvětlování zabralo cca pět minut.... ovšem majitelčina reakce byla "jo, vona chodí rychle" - to jako nikomu nevadí, že chudák stará kobča se může přetrhnout a výsledek je, že vláčí haranty za sebou a poráží je? A že to nedělá proto, že "je rychlá" a už vůbec ne proto, že by byla "zlej poncl", ale proto, že jí to takhle naučili???? uááááá