tak chce vědět, jak jsem zase "ušetřila"? Ned přijel na vánoce bosky (na podzim sundají podkovy a hodí koně na pastvinu). Přední nohy měl docela rozjetý, takže na ty jsme okovali (má ploché nohy, bohužel bosokůň už z něj asi nebude), s tím, že zadní dáme až to bude zapotřebí. Kovář jezdí do stájí každý týden, není problém se domluvit.
No, zapršelo, ve středu mi přišlo, že koníček přeci jen bude potřebovat ty zadní, ve čtvrtek jsem se domluvila s kovářem na pátek a kovář v pátek lehnul s brutus chřipkou.... před námi třídenní víkend, říkala jsem si, že to třeba bude dobrý, že koni nohy zase "uschnou"... no hádejte... neuschly, naopak začal si stěžovat i na přední, takže v pondělí (svátek) jsem naháněla kováře, ten neschopnej vylézt z postele, že prý možná koncem týdne... tak jsem od něj vymámila kontakt na někoho, koho může doporučit, dneska teda přijel náhradní kovář... jako úžasný atd, ale jaksi o třetinu dražší než ten můj, ehm...
No nic, no.... jak jsem stará, tak jsem blbá, po třech letech bych měla vědět, že Ned v našem terénu bosky nevydrží - a na zimu bohužel potřebuje na přední podložky. Takže jsem ulítla o $$$ proto, že mi bylo líto na koně namlátit železo (a podložky) rovnou....