• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jason, Mumon, Mumisek, Nunik, Tunta. Ale obcas na nej zavolam jmenem :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nnunu krasnej :) rikas mu Jason?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Na novy rok umrela Sol. Bylo to velmi zle, byla to kolika a byl to pro mne velmi narocny mesic (a obavam se, ze jeste mnoho dalsich bude). Po nejakych dobrych radach jsem se rozhodla tu prazdnotu vyplnit a tak jsem si dnes privezla domu Normena, norickeho hrebecka.
    Fotku nadmuteho kadaveru predtim, nez prijela kafilerka sem davat nebudu, misto toho vam ukazu Normena stojiciho v kybli.
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Kolikrát jsou ti koně (malí i velcí) nejvděčnější právě za to "být s koněm" a kupodivu se pak pro takového neambiciozního (ne)jezdce mohou skoro přetrhnout...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: poníci jsou chudáci... ti původní vůbec (ty už dcera přerostla) - bohužel lidi mají pocit, že poník je "bezpečný" a jsou pronajatí každý den v týdnu někomu jinému (tj. sedm rodin) a bohužel už tam ani není požadavek, aby ty lidi něco o koních věděli, takže s nimi dělají psí kusy...
    Islanďáci - tam zatím majitelka trvá na tom, že ponička bude mít oddechové dny, takže je pronajatá jen třem rodinám. Bohužel majitelka nemá čas a skoro nechodí. Já jen doufám, že ponice je už dost stará (25) na to, aby se nechala nějak "zblbnout" a že to dcera zvládne... zvlášť když ona nemá žádné jezdecké ambice a nároky, spíš chce "být s koněm"
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: A ty poníky Vám stále někdo nezodpovědně kazí...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    GIO: radosti se sdíleným koněm.... Pro sebe jsem to vyřešila tím, že mám "svého" a půjčuju ho jen jednou týdně, vybrané osobě. Bohužel dcera na něj "nedorostla" a velkých koní se "bojí", tak se holt trápíme s různýma ponclama.
    GIO
    GIO --- ---
    CAROLIAN: uf:)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    haha, teď to vypadá, že čtu jen Daily Fail :-)))) Přísahám, že ne, že občas se věnuji i vážnějším mediím....

Ale zpět ke koním - mám nového poníka pro dceru, respektive poničku, islandskou, pětadvacetiletou, stará máza... No nic - včera jí dcera vedla a ponice furt napůl v poklusu a zatáčela doleva před dceru nebo dcery... tak jsem si s ní šla o tom promluvit - a zjistila jsem, že jí zjevně někdo "trénoval" tím, že jí nutil dělat kolečka... prostě poník na vodítku zrychlí, tak uděláme kolečko a jde se dál (pořád stejně rychle)... takže ponička teď na přitáhnutí vodítka, nebo slovní pokyn, začne přičinlivě dělat kolečka.... uááááá....

když jsem jí vysvětlila, že chci, aby zpomalila nebo zastavila, tak se jí tak strašně ulevilo - protože zjistila, že nemusí kmitat kolem člověka jak kretén, ale že bude pochválená za to, že nedělá NIC, jen stojí - celé vysvětlování zabralo cca pět minut.... ovšem majitelčina reakce byla "jo, vona chodí rychle" - to jako nikomu nevadí, že chudák stará kobča se může přetrhnout a výsledek je, že vláčí haranty za sebou a poráží je? A že to nedělá proto, že "je rychlá" a už vůbec ne proto, že by byla "zlej poncl", ale proto, že jí to takhle naučili???? uááááá
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    znáte přísloví "koza na ledě"? :-))
    Video: Baa-rmy Army: Moment herd of sheep and goats led by alpaca over icy road | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...1614922/Video-Baa-rmy-Moment-herd-sheep-goats-led-alpaca-icy-road.html
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tady něco o koníškách - voni fakt nejsou blbý
    Dying Langridge shire horse Beatrice saved by friend Bea | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...cle-5315901/Dying-Langridge-shire-horse-Beatrice-saved-friend-Bea.html
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: to taky nevypadá špatně, ale moc nechápu, jak to je pak pod tím krkem... já jsem na normální ohlávce řešila to, že když zaberu za otěže, tak mu to na nose sjede dolů - takže pak jsem hledala něco, co drží tu část na nose na místě.... a servala jsem z toho ten popruh před ušima a pod krkem (sorry, nevím, jak se tomu říká česky).... budu s tím muset ještě udělat nějaký pokus, jestli to bude sedět líp nebo jak to vychytat...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: já zkoušela tuhle

SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    U nás konečně nasněžilo a minimálně na pár hodin se k těm koním i dá jít. Ale nevidím to moc růžově, za chvíli to zase bude tankodrom... :)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: já mám bezudidlovku jako ohlávku - nemám žádný mučící nástroj, který koni tahá hlavu dolů (to jsem taky viděla). Mám něco takovýho
    Tory English Bridle Leather Nose Side Pull - Horse.com
    https://www.horse.com/item/tory-english-bridle-leather-nose-side-pull/E001199/
    Ponici dcera jezdí na provazové ohlávce, s vodítkem zavázaným pod bradou
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: hele nesouhlasím ohledně srovnání bezudidlovka jemnější X hrozný udidlo. Záleží na typu bezudidlovky, na tom jak vypadají a jak jsou utažené kontaktní části a jak vypadá udidlo. Např. Hucul má udidlo jak dva špalky (ne ostrý, lomený, klasický kroužkový) a pokud ho někdo tahá za hubu, zakousne to a neuděláš s nim nic. Zatímco když je na ohlávce (s tou zataháváme), je uplně bezmocnej. Nebo jsem zkoušela bezudilovku, byl totálně nešťastnej. Je to na něj ostré a musí se opatrně. Protože tlak na nos a horní čelist je pro něj mnohem horší a ostřejší, než nějaký udidlo. na ohlávce je ještě v poho, protože to používám hlavně jako koreci ke hlasu (neposlechne, stačí zatáhnout a už je tam kde má bejt-zapamatuje si to a příště už reaguje na hlas). Na bezudidlovce jakmile trochu uchopím otěže, začne házet hlavou a bez ohledu na to, jestli něco držím a jak moc je to zahozený neustále křečovitě otvírá hubu. Takže jsem to zkusila jen jednou, pak bezudidlovku zahodila a vrátila se k udidlu, který mu nevadí a se kterym je schopnej neposlouchat a žrát a všechno. Jo a pokud mu hodně utáhnu podbradník s nánosníkem, máte vidět vytáčky. opět uši dozadu, nasraný scénky a neustálá snaha otvírat hubu... A to to rozhodně není žádnej mladej, jemnej, citlivej koníček. Je cvičený pro hiporehabilitaci, takže vytrpí kdeco, nechá na sobě špalky štípat atd.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    LUUCA: no já se na to budu muset podívat pořádně, jen jsem to prolítla (dneska jsme jeli lyžovat, takže v osm odjezd, v osm příjezd) - ale přijde mi absurdní, že tam řeší který řemínek mačká které nervy, ale vůbec neřeší to, že ten kůň má kus železa v hubě a co to železo dělá s tak citlivými částmi anatomie jako jazyk, zuby, čelist a pysky.
    Bych začala vyndáním toho železa a pak řešila řemínky - jako stahování čelisti je zvěrstvo, o tom žádná.... ale přijde mi to jako řešení poškrábanýho kolene, když má dotyčnej zlomenou nohu....
    LUUCA
    LUUCA --- ---
    CAROLIAN: no to je jasne, ze nejpohodlnejsi je nic :-) ale prislo mi zajimave, jak to popisuji, funkcnost jejich reseni nedokazu posoudit ;-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    LUUCA: nepohodlí způsobené užděním se dá odstranit tím, že nebudeme uzdu používat... k ježdění jen s kusem provazu kolem krku jsem se ještě nedopracovala, ale jezdit lidi jsem s tím viděla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam