• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a jak to dopadlo?

Dneska s Nedoušem - byla (naprosto neuvěřitelné) prázdná jízdárna, tak jsme trochu cvičili klus - Ned míval problém s výdrží - aby udržel rytmus aspoň chvilku - tak teď se mnou obíhal jízdárnu bez problémů (problém s výdržím mám já, ehm - zatím to svádím na blbé koleno, s kterým jsem si hnula při lezení)... pak jsme zkoušeli úkroky, to taky vyšvihnul. Otvírání a zavírání branky ve větru (který branku ošklivě odnášel) taky. Prudký kopec dolů do lesa, kudy nikdy nešel taky dopadnul dobře. Pak jsme ještě přelezli přes "paletu" (stlučená krabice, samozřejmě bytelnější než paleta na nacvičování dunících mostů) - a pak jsem usoudila, že teda asi půjdeme domů.... se mi ho nepodařilo vystrašit nebo vymyslet něco, co by nedal na první dobrou...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: u nás je třicet.... :-) Holení zvažuju :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Vzdy je unor, ted je nejlepsi doba na to bejt osrstena :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: hele, ono je to o přirozeném toku peněz... když je někdo tak blbej, že platí za kraviny jako goat yoga nebo goat golf, a vlastně dá peníze na kozy, tak dobře mu tak... zjevně si peníze nezaslouží, zatímco kozenky rozhodně ano :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: bude jaro, měla by sis nohy oholit....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Haksna shora na plochém hřbetu chlaďase v noční temnotě s bleskem... (dvojitá dávka emocí...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kdo pozna o co jde, dostane bludistaka!

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: "Kozí snobárna" :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kozy rozšiřují pole působnosti
    kgw.com | Goats replacing humans as caddies on eastern Oregon golf course
    http://www.kgw.com/.../goats-replacing-humans-as-caddies-on-eastern-oregon-golf-course/283-516844232
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo! A zatimco jsem sla za nim s tou rukou na jeho zadech a drzela tu otez, tak ho dneska neco polekalo (jakoze vedle nas za plotem nekdo nahle prevratil plechovej barel plnej plechovy mrdky). Normen se polekal a popobehl, nicemene neodstrelil, nevystrelil, neletel jak kokot, nevyskubl se mi. Udelal par klusovejch kroku a nechal se zastavit. Ma velkeho zlateho bludistaka.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Den 11: Pacholek chodi i s plachtou na zadech, aniz by mu to prislo divny. Uz zveda predky, zadky jen velmi malo a poooomalu. Uz taky respektuje osobni prostor, overeno v situacich a terenu. Dement mne zacal zkouset okusovat. Dnes se naucil na jaky povel presne se ma rozejit a uz se dokaze rozejit na povel, i kdyz ja stojim. Na vychazce ven jsem si stoupla na lavicku a opirala jsem se mu o zada, procez to jakkoliv nekomentoval.
    Jinak priprava na obsedani probiha tak, ze kun ma pripnuty oteze ja mu jdu vedle bricha az zadku, u toho do nej narazim, pac se oba houpeme, a jednu ruku mam od ramene polozenou za chuze pres jeho zadek a zada a drzim oteze (celkovy cas tehle pripravy jsou dve vychazky ven, na kazde vychazce jsme s tim stravili max 15min.).
    Po trech dnech vysvetlovani zacina chapat, kdyz mu od hlavy vedou dva spagaty misto jednoho, a taky pomalu zacina chapat povel "stuj", zatim nejlip s pritazenim otezi + zastavenim me osoby + hlasem, nicmene velmi vagne.

Kdybych zejtra nejela do horoucich prdeli, hrozilo by, ze bych si na nej v dobrym rozpolozeni sedla.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    TALANKA: ale jo jistě, může. Nyemi dává svým koním tu nejlepší péči, takže se do kroužku přátel plakáníčka nad samotným koněm nepřidám. Když si vzpomenu kolik dala Sáře, tý chudince s rozsekanýma nohama a jak jí milovala sol, tak fakt ne
    TALANKA
    TALANKA --- ---
    NYEMI: tam bych si lehla i já :oD
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jinak kdyby to jako nebylo jasny, tak Jason uz se zabydlel. Zvlada u toho i zrat a nevadi mu, ze jsem blizko. Dobre nam to jde.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Milniky, den 10: Podal zadni nozicky!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To je tak, když má v zimě někdo přes den +20°C...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jo a protože máme pekelný počasi (v poledne klidně ke třiceti stupňům - v únoru velmi divné i tady), tak vylezly mouchy a klíšťata a všechno... takže Ned dneska dostal sprchu (má zimní srst, takže se potí jako... kůň?), abych trochu vypláchla pot, a pak se na jízdárně přičinlivě obalil pískem... tak doufám, že mu to trochu pomůže proti vedru i proti hmyzákům... akorát teda mám teď obyčejného "hnědého" koně :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To ja vsechno vim, bohuzel.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak dneska výlet do lesa začal tím, že se z lesa ozývaly neznámé pazvuky... velmi hlasité... Ned říkal, že to se teda bojí, že tam je obluda, tak jsem mu musela "obludu" ukázat... tokající krocani... teda naparoval se tam jeden, ale pak tam bylo cca dvacet dalších (samice?)... oni jsou to ptáci jako krávy a když se prodírají křovím a do toho si hudrujou a občas plácají křídlama, tak je to fakt o strach...
    Pak tam bylo znovu zaparkované auto a chlapi v lese, ale to už jsme po předvčerejší zkušenosti dali na první dobrou...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: jako rozbor typů pobavil... ale nějak nevím, kam s Nedem :-)

Smysl v ježdění dokola na jízdárně nevidí (dle definice tedy chladnokrevník), rád jezdí na vyjížďky (pony). Ochotně spolupracuje (teplokrevník), ale přemýšlí než se rozhodne... :-)) Asi je člověk :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam