• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja bych jim rikala hoofers :D Kopytari! Ale jinak je to hoof trimming, takze nejaky trimmeri to budou?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a španělštinu musím rychle nastudovat - potřebuju se domluvit se stájníkem, aby mi týden kydal Neda (jedeme na hory). Uáááá...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jj, farrier.... a máš k tomu hned dvě vysvětlení... jedno je, že kováři tím, že dělali s železem, tak byli postrachem faries (v anglosaské a keltské mytologii jsou víly - fairies / fey poměrně záludné bytosti). To je ta moje oblíbená teorie.
    Ta nudná je, že je to z latiny (ferrum - železo)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak já zpívám hlavně skutečně kvůli těm pumám - a kvůli ostatním koním - rezervace je uzavřená, tj. nikdo tam nechodí, srnky a podobně jsou voprsklý (klidně spí u cesty, i když kolem jedeme), rezidentní rys se tam promenuje zcela bezostyšně a já nechci, abychom s Nedem šlápli na pumu nebo tak...
    No a pak se tam občas objeví někdo další na koni - a protože je to "prales", tak tam není moc vidět, zvlášť takhle v zatáčkách, tak zpívám, abychom o sebe věděli a nevyřítili jsme se proti sobě... teda doufám, že koně by o sobě věděli, ale taky těžko říct...
    PES
    PES --- ---
    No vida, nechtělo se mi to hledat (farrier říkáš?), když tu máme zdroj přímo z jazykového prostředí na místě :-) (tedy naštěstí jsi to nevychrlila ve španělštině :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: locksmith je zámečník.... smith je kovář ve smyslu, že dělá s železem, kovář koňský je farrier... nemyslím, že máme extra slovo pro kopytáře... se budu muset zeptat, jestli je pro to extra výraz... můj kovář dělá bosonohý i kovaný koně...

a právě kovář mi odchází do kovářského důchodu (po dvaceti letech má v pr*** záda) a právě tady zpívajícího kopytáře si vychovává jako náhradníka. Tak uvidíme...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ja si zpivam venku na vyjizdce mezi loukami a lesy, neznam lepsi prilezitost :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já zpěvem zaháním pumy, když jedu s Nedem sama do rezervace :-)))

Kopytář zpíval dobře a zpíval jim hlavně, když se cukaly... a myslím, že je to fakt uklidňovalo...
    MIST
    MIST --- ---
    PES: mam to taky tak, zpivat jen v sebeobrane
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ehm, já nevím... já začít zpívat, tak budou do vzdálenosti tak kilometru utíkat lidi (jak to bude falešně :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To je strasne krasny! Lidi, co si u prace zpivaji, nemuzou bejt spatny! Teda krome fuhreru ss.
    PES
    PES --- ---
    Singing Locksmith :-) (i když kopytář se u Vás řekne jinak než kovář)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem dneska měla mladičkého kopytáře aby udělal pedikůru kozenkám.... jako svoje stříhám sama, ale dala jsem si závazek, že je občas nechám zastříhnout profíkem. A stájové kozy nebyly stříhané... no nevím, dlouho...
    Jsem se bála, aby ho velké kozy moc nezmasily, ale zvládnul to na jedničku a cukajícím se kozám ZPÍVAL... takový pěkný dopoledne, zima, slunečno a zpívající kopytář...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Sportovni prumysl, normalka :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: aha, já měla z nějakého důvodu pocit, že je o něco starší... takže miminko....

Na druhou stranu, někteří plňasové, co k nám příjdou přes Neigh Savers jsou ve třech čtyřech letech odepsaní veteráni do salámu :-( (závody dvouletých koní fakt nechápu, pak jsou zkriplení ještě než vlastně dospějí)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, on jeste hodne poroste, jsou mu tri, takze tri dalsi roky rustu a zakulacovani se. Na zadny jezdeni to jeste neni :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    taky bych řekla, že doroste, přijde mi, že má ještě trochu hříbošský rozměry a poměry...
    PES
    PES --- ---
    Ještě trochu doroste...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    On je takovej malickej!

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak strouhani je v cajku. Je to sice tele, co nevi, jak si ma stoupnout, rovnovahu se musi teprve naucit. Ale poddajne tele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam