• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: aha, já měla z nějakého důvodu pocit, že je o něco starší... takže miminko....

Na druhou stranu, někteří plňasové, co k nám příjdou přes Neigh Savers jsou ve třech čtyřech letech odepsaní veteráni do salámu :-( (závody dvouletých koní fakt nechápu, pak jsou zkriplení ještě než vlastně dospějí)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, on jeste hodne poroste, jsou mu tri, takze tri dalsi roky rustu a zakulacovani se. Na zadny jezdeni to jeste neni :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    taky bych řekla, že doroste, přijde mi, že má ještě trochu hříbošský rozměry a poměry...
    PES
    PES --- ---
    Ještě trochu doroste...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    On je takovej malickej!

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak strouhani je v cajku. Je to sice tele, co nevi, jak si ma stoupnout, rovnovahu se musi teprve naucit. Ale poddajne tele.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jen s tím správným "certifikovaným" rezavým RAL odstínem, jinak to neplatí...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A vite jak, je jedno, jestli mam hrebce - je to preci salamovej kun, to prece neni zadny umeni to vycvicit :P
    Oh no. Uplne jsem zapomnela na obsedani tu zeleznou tyc! Zejtra napravim!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: No, ja kdyz cvicim, tak zviratum davam tunu prostoru. Netaham za voditko, drzim ho az za samy konec. Ma ctyri metry, a kun se zastavi vetsinou na druhym metru sam od sebe. Kdyz jsem na nej nalejzala, tak mel voditko pripnuty na jedny strane ohlavky, a zbytek prehozenej pres zada. Stal uplne navolno. Proste chci, aby to zvire melo kdykoliv moznost opustit jemu neprijemnou situaci. Stupnuju tlak, a pak povolim. Chvalim ho vzdycky, i kdyz to "nevydrzi" a odmitne to cviceni. Nechvalim jen, kdyz chyta hysterak.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to zní jako platný pokus... akorát u toho zaujímání bych se trošku bála toho, aby se najednou neprobral a nelekl, cože se to děje...

držím palce na kováře
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Hele, dobre. Bohuzel jsem se k Normenovi dostala dneska zase az vecer, takze uz se serilo. Nejdriv dostal na zada pytel psenice, tak 30-40kg. Ono se to dobre presypalo na dve pulky, takze to na nem pekne sedelo. Tak jsem ho s tim na zadech povodila, a vaha mu zjevne nevadi. Pak jsme si dali kratkou prochazku v lese tezkym terenem, a prestoze byl hodne vzrusenej, stacilo mi slovo a hned se soustredil na mne. Ihned zastavil, nechal si odstup a nespadl na mne. Sli jsme v lese napric strmym krpalem, mezi spadanejma vetvema a stromama, a presto se zarazil ve stronzu, jakmile jsem porucila (coz je u nej strasne vtipny, protoze se nosi uplne jinak, nez jsem zvykla od Sol, je porad jak modelka). Alespon k necemu bylo, ze na mne tenkrat skocil, je videt, ze ted uz si dava majzla.
    Pak za odmenu na parkovisti pred domem (ve vybehu, kde bezne trenuju mame bahno a je to mirne sikmy, coz mi prijde extra nedobry na jakykoliv prvni pokusy) dostal na zada nohu. Pak jsem si vylezla na zidku, ruzne se o nej opirala, to mu nevadilo. Sledoval, co po nem budu chtit, trochu se snazil ustupovat pred tlakem, ale nebyla v tom panika, spis zkoumal, co se po nem chce. Pak jsem vedle nej poskakovala, to se mu strasne nelibilo, ale po chvili trosku otupel a nakonec jsem si na nej naskocila a la pytel brambor a visela pres nej. Zadny drama se nekonalo, tak dostal pochvalu a mohl domu. Tech deset vterin na jeho zadech stacilo.
    Teda pak jsem ho za odmenu nechala na volno prozkoumat zahradu pred domem (tam on nesmi, on ma striktne jen ohradu, takze to pro nej byl svatek). To uz byla vicemene tma. A kdyz se ochomejtal kolem verandy, kde mam schody, tak jsem si na nem jeste zapytlela a je vtipny, ze to uz mu bylo jedno, protoze se venoval prozkoumavani asi milionu novejch veci, co tam je.
    Jinak to uz je podruhy, co jsem si vsimla, ze kdyz je necim zaujatej, tak se sebou necha lip manipulovat.

Jo a zejtra ma prijet rano kovar, tak doufam, ze ho zmanipuluju kyblem zradla, aby si nechal uelat zadky. Normena, ne kovare.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a jak to dopadlo?

Dneska s Nedoušem - byla (naprosto neuvěřitelné) prázdná jízdárna, tak jsme trochu cvičili klus - Ned míval problém s výdrží - aby udržel rytmus aspoň chvilku - tak teď se mnou obíhal jízdárnu bez problémů (problém s výdržím mám já, ehm - zatím to svádím na blbé koleno, s kterým jsem si hnula při lezení)... pak jsme zkoušeli úkroky, to taky vyšvihnul. Otvírání a zavírání branky ve větru (který branku ošklivě odnášel) taky. Prudký kopec dolů do lesa, kudy nikdy nešel taky dopadnul dobře. Pak jsme ještě přelezli přes "paletu" (stlučená krabice, samozřejmě bytelnější než paleta na nacvičování dunících mostů) - a pak jsem usoudila, že teda asi půjdeme domů.... se mi ho nepodařilo vystrašit nebo vymyslet něco, co by nedal na první dobrou...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: u nás je třicet.... :-) Holení zvažuju :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Vzdy je unor, ted je nejlepsi doba na to bejt osrstena :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: hele, ono je to o přirozeném toku peněz... když je někdo tak blbej, že platí za kraviny jako goat yoga nebo goat golf, a vlastně dá peníze na kozy, tak dobře mu tak... zjevně si peníze nezaslouží, zatímco kozenky rozhodně ano :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: bude jaro, měla by sis nohy oholit....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Haksna shora na plochém hřbetu chlaďase v noční temnotě s bleskem... (dvojitá dávka emocí...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kdo pozna o co jde, dostane bludistaka!

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: "Kozí snobárna" :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kozy rozšiřují pole působnosti
    kgw.com | Goats replacing humans as caddies on eastern Oregon golf course
    http://www.kgw.com/.../goats-replacing-humans-as-caddies-on-eastern-oregon-golf-course/283-516844232
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo! A zatimco jsem sla za nim s tou rukou na jeho zadech a drzela tu otez, tak ho dneska neco polekalo (jakoze vedle nas za plotem nekdo nahle prevratil plechovej barel plnej plechovy mrdky). Normen se polekal a popobehl, nicemene neodstrelil, nevystrelil, neletel jak kokot, nevyskubl se mi. Udelal par klusovejch kroku a nechal se zastavit. Ma velkeho zlateho bludistaka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam