• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: CHaďas snad ještě trochu doroste a zmohutní... NYEMI se těžko zmenší...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: tady jsem velikostne asi jako Nyemi s chladakem...
    GIO
    GIO --- ---
    PES: jj hezka dvojicka je to.)
    PES
    PES --- ---
    GIO: Moc pěkně Black&White ladí :-)
    GIO
    GIO --- ---
    GIO
    GIO --- ---
    Anabel a ponici)
    PES
    PES --- ---
    VAMPY: Vždy se najdou blbci a bohužel vždy na to reaguje byrokracie taktéž plná blbců (čest výjimkám), která vyplodí regulaci postihující a omezující zbytečně bohužel povětšinou ty "normální"...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: já taky nevím.... ale když mi vetka nechá injekce, tak je prostě píchnu a nevidím v tom žádný průšvih ani problém.... (a ano, je to hlavně z důvodu, že očkování stojí pár centů, ale vetka si naúčtuje šedesát dolarů cestovnýho)

s těmi velkochovy atd jak píšeš - to samozřejmě průšvih je, o tom žádná...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Covece jak je na tom legislativne USA nevim. Mam pocit ze z hlediska pece o zvirata je to zeme neomezenych moznosti :) takze kdo a jak muze delat ruzny zakroky,fakt nevim.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: No tak to z obliga nejsi:D to bys tou doktorkou (a nebo zdravotni sestrou/ veterinarnim technikem)musela primo byt. A na to bud potrebujes vysokou skolu a nebo odbornou stredni s maturitou...zkratka a dobre nejakou statni zkousku,ktera ti to zlegalizuje;) ale tady se to proste neresi. Kseft je kseft a ten veterinar i kdyz nesmi ti ty leky radsi necha,protoze vi,ze priste uz si ho nezavilas,ale zavolas tomu druhymu co ti ty leky necha a ty diky tomu usetris za cestu... A coz o to,nejakej konak co si pichne odcerveni,pripadne tyden v lednici sysli antibiotika pro svyho konicka chudacka nez to ten kun dobere,to je jeste v klidu. Ale pak ty velky chovy hospodarskejch zvirat,kde maj nekde v nejaky zasyfleny komore kde na to muze kdejaka mys ulozeny ohromny zasoby cefalosporinu a ordinujou jak se jim to libi (a nejlepe to ani nedoberou,pac chteji usetrit a prece priznaky nemoci uz vymyzely...) to je pane pruser. A my ty rezistentni kmeny bakterii pak konzumujeme ve velkym pripadne do sebe rezistenci dostavame jinak pomoci horizontalniho prenosu ruznejch mitochondrialnich enzymu z pudnich bakterii,z tech mysi co rozeziraji ty sklady,z podzemnich vod...je to pruser cela ta situace s drzenim a opecovavanim zvirat. Ale to jsem trochu uhnula od strouhacu a kopytaru s podkovaru:D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: já.... když měl jeden z kastrovaných kozlíků bolesti, tak nám vetka nechala banamine... píchali jsme i boosters na očkování... ale tady je to nejspíš legální, dá se to normálně koupit na internetu...
    Koni jsem párkrát lupla bute, který jsem od někoho vyškemrala - je na předpis a mě se nechce to řešit s vetem a kupovat pixlu, která mi za půl roku projde záruční lhůtou, když to potřebuju jednou dvakrát do roka.

Lidi si tu kozy sami kastrují a upalují růžky a očkují a podobně - já si na bolestivé zákroky zvu veta a na očkování taky, protože chci, aby někde byl doklad o tom, že jsou kozy očkované (kdybych je musela prodávat, tak aby měly papíry v pořádku a nemusela jsem je prodávat někde pokoutně), koně mi taky očkuje vet (protože není můj a dávám majiteli doklad o tom, že to očkování proběhlo, i když ho nikdy po mě výslovně nechtěl), ale zase třeba paznehty kozám stříhám sama a odborníka si pozvu jednou za čas, aby to udělal pořádně (viz. teď zpívají kovář) - a na papír ani vzdělání jsem se ho neptala - doporučil ho můj kovář a kluk byl moc šikovnej a hlavně byl na kozy hodnej a bylo vidět, že má zvířata rád.

Ve stájích je trenérka, co má papíry přímo od Parelliho a koně bych jí nesvěřila ani za nic, i když jsou lidi z ní celý připo**** (ale tak já mám problém s Parellim obecně).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Co se tyce pichani, ja jsem z obliga, bo jsem byla radne poucena pravou a nefalsovanou doktorkou!
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    PES: Ono by teoreticky meli mit kurz kterej je pod zastitou nejaky odborny organizace ktera rozdava veterinarni certifikace...ted je otazka kolik konaku chce videt nejakej papir a zajima se o to kde ten kurz ten clovek absolvoval a pripadne jaky ma dalsi vzdelani,praxi,vysledky...jako nikdo uprimne. A to neni problem jen konaku. Ja taky za jezdila upravovat ovcim a kozam paznehty. Sice mam alespon tu blbou zemedelku,ale nejakej paznehtarskej kurz ani omylem.naucila jsem se to z youtube a pak systemem pokus omyl na nasich kozach a ovcich. O tom,ze dalsi ovci”paznehtar a vlnostrihac”v okoli byl automechanik co mel doma par ovci a chodil si tim privydelavat ani nemluvim...nerikam ze byl spatnej.ovci nikdy nestrih(narozdil ode mne) a stado co ja mela za dopoledne on mel za dve hodiny,ale proste vzdelani zadny...nicmene i na tomhle prikladu lze dolozit,ze vzdelani neni vse...zeano. A o tom ze si kazdej prdola co ma doma zvire skladuje doma leky a picha zviratum injekce ackoliv je to v EU zakazany zakonem, o tom uz vubec nemluvim... sxhvalne si sahnete do svedomi kdo si pichal svejm zviratum nekdy nejakou injekci a zaroven ma veterinarni stredni,nebo vejsku...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Od toho maji mit veterinarni ortopedicke vzdelani...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Tak kopyta jsou jen jedno odvetvi. Pak tu je vycvik, metody, ostatni pece... A na vsecko se najde nejakej sarlatan s dobrou radou. A kdyz se lidi sami od sebe nevzdelavaji, tak si mysli, ze najimaji odborniky.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jo no akorat tomu kopytari jeste zaplatis, aby ti kone tyral, a on se tim zivi
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Tak to je jen soucast neduhu z nevedomosti. Zivou bytost si muze koupit kdokoliv za penize a jakkoliv ji tyrat, protoze proste na to zkousky nejsou. Ani zadnej naastroj, jak primet k edukaci.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LIENEN: :(

NYEMI: jenze tam je problem v tom, ze nekteri nejsou schopni rozpoznat, ze to trimuje jak dement
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    LIENEN: Jako je asi pochopitelny, ze kun se muze mesic, dva lecit s necim. ALe pokud nekdo dlouhodobe trimuje kone jak dement... zrovna vcera jsem se se Psem shodli, ze to je jaksi na hlavu.
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    ANABEL_LEE: Tak jsou tací, co nechaj koně trápit "přirozeně" naboso i když nemůžou chodit a vyprávějí majitelům pohádky o léčícím se kopytě a růžových jednorožcích. V naší kotlince jich není málo (ani majitelů co jim věří, ani jediněnaboso kopytářů, bohužel :-( ).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam