• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a pravidelně převažovat a radovat se z dobré jateční váhy :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jo, orálně... upřímně - moje kozy nebyly odčervovaný cca dva roky a moc to neřeším - jsou dospělé, zdravé - teď byly rok a půl buďto těhotné, kojící nebo dojící, takže to jsem jim nic nedávala. Teď s tím vetka přišla, tak jsme je odčervily - ale beru to spíš jako formální záležitost.
    Podobně u Nedouše - testy má negativní, takže odčervujeme 1-2x ročně pro formu (a pro potvory, které se testama nezjistí) - je mu osmnáct, ta pravděpodobnost, že něco má, je poměrně nízká....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Nikdy a do žádných! Nedávat jméno! TO!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUFFOCATE: Nikdy se nezamilovavat do cizich koni! :)) Ono i do tech vlastnich je tezky, jak je videt.
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    NYEMI: musi to byt tezke. Ja mam srovnani jen se psem a tusim jak to boli..
    my ted bydlime na statku u koni a budeme se koncem dubna stehovat a uz ted je mi smutno, ze nebudeme u koni. Hlavne kvuli dceri, bude mit rok a jsem rada, ze je v uzkem kontaktu se zviraty a nemusi na ne jen koukat z dalky pred ohradnik. No a i kvuli sobe. Oblibila jsem si tu jednu kobylu a bude mi chybet. :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ach jo. Vypadla tu na mne Solinka.

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE navic se tam muzou nektery mikroorganismy tim odcervenim i pozabijet... tak jestli mate nejake specialni kapsle, ktere bachorem projdou, treba?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: pockej pockej, odcervujete kozy oralne? my teda prezvykavce odcervujeme jen injekcne, pac pres ten bachor moc ucinnej latek neprojde, vsechno se tam nastipe... tak nevim, jestli v americe maj jiny bachory ale zni to podezrele :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no... nevím, jestli rády... spíš jsem jediný stálý člověk v jejich životě... navíc člověk, který je bere na procházky, na pastvu, vyčesává jim kašmír, drbe je - a nosí jím granulky a zrní :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ale, maji te rady :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak coby lovná zvěř neječí v situacích, kdy ječíme my (bolest a podobně) - spíš "prudí"... buďto se svolávají, nebo protestují (např. vézt kozu v autě je zážitek). Nebo na sebe upozorňují (to občas dělá vedlejší hňupík, když chce s námi na procházku - to je takové tiché tázavé pomektávání).

Tohle ječení byla imho stížnost na vetku... možná mě i volaly, abych se šla taky schovat, než mě zlá vetka ďobne do ramene a do huby mi nacpe nějaký humus (odčervení)....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Predpokladam, ze meci, kdyz maji stresik?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... když jsme šly očkovat sousední kozy, tak pořád na mě ze svého chlívku ječely, ačkoliv JIM se už nic nedělo :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem dneska vytáhla kozenky z chlívku a výběhu, přijela vetka je naočkovat - a šup, kozy byly zpět v chlívku :-)).... zajímavý, že si vetku pamatujou, ačkoliv je očkovala naposledy před rokem... pak teda v létě operovala kůzle, ale jinak to fakt není osoba, co by je nějak pravidelně týrala....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SUFFOCATE: Moc jich tu nejezdi, alebrz je to slepa :) Tohle konkretne je u Draci skaly. Ale jezdi sem tam. Je to dobry, ze kun je na ten provoz dost zvyklej, auta ho nechavaji chladnym. Uz jsme na nej s kamaradem zkouseli i troubit, ale prej dobry je to. Zacinam mu kolem tech aut vic verit. (Jako jeste to neni level Solinka, ale na to mam jeste tri roky :D)
    SUFFOCATE
    SUFFOCATE --- ---
    NYEMI: kde ze to presne bydlis? Jezdi tam hodne aut? Me to takhle z fotek neco pripomina..
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dukazni material ze dneska. Vlastne jsme dneska meli na tu hodinku spolu spoustu zazitku, ktery byly extremni a na hrane, ale vsechny vyresil velice dobre! Pasak je to!
    A pro pobaveni ze serie prihod prihodim tu posledni - stavila se kamaradka s kobylou. Normen se zpusobne zaparkoval u ohrady a touzebne na ni brejlil a byl strasne klidnej. Kobyla ho ostentativne ignorovala, a sem tam se po nem ohnala s vyvalenejma ocima, ze Normen neni Sol a ze se s nim kamaradit nebude. No, ja jsem si s kamaradkou mezitim povidala, kone byli hodni, ja jsem u toho Normena drbala a hladila... A jak ho tak hladim, tak jsem ho podrbala zespoda na krku. A jak to bylo kontaktni, tak si kun polozil hlavu na moje zada, coz je prijemne a mile a delava to tak i normalne. No, az na to, ze tady jsem se mu po konsku "nabidla". Takze jak jsem ho mela pres rameno, najednou cejtim, jak si tu hlavu oprel, a koukam, zveda predni nozky, pomalu a rozvazne, ze teda si na mne naleze. Co vam budu povidat, ve chvili, kdy mi doslo, co kun chysta, jsem ho strasne okrikla. A pozor - kun ihned zanechal nezadouciho lezeni mi na zada, slezl a vycouval. Zadny vztekani, kopani, dokazovani neceho. Opravdu byl strasne moc hodnej. Takze jsem ho pro formu jeste odehnala pryc, a on zpusobne vyklidil pole, nevyhodil, nebyl zlej. Nakonec jsem ho obratem zase privolala a moc drbala a chvalila a on byl zase moc hodnej. Mam z toho radost, protoze to probehlo vlastne uplne v poradku. Ja jsem mu dala nejakej signal (a jeste to pro nej bylo matouci, protoze bejt kun, tak tim lezenim pod krk ho k tomu uplne vyzyvam) a on na nej zkusil reagovat, zjistil, ze to udelal spatne, a hned se opravil a to jeste bez zbytecny paniky. Mam z toho radost.
    Jsem zvedava, jak dlouho bych vydrzela s konem na zadech :D

Nejdriv jednu nozicku, hlavne neztratit rovnovahu... To soustredeni v me tvari!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: ♥
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: paráda Nyemi!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Jo a teda po dnesku uz mu nemuzu rikat blbon, no.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam