SHAMPOO: tak já si myslím, že pad je dobrej pro jezdce - trénuješ opravdu něco jinýho než v sedle, ale imho hlavně na sobě - cítíš líp, jak kůň chodí a nemáš oporu ve třmenech, takže to musíš hodně udržet ostatníma svalama..... Pro koně za mě jednoznačně sedlo (padnoucí, pochopitelně).
Já ten pad používám když se mi nechce sedlat, nebo nemám moc času a vím že tak akorát dvakrát objedeme stáje, nebo když prší a nechci mít promáchaný těžký kožený sedlo (mám ho jen v takové skříňce v přístřešku - když ho chci usušit, tak ho musím vzít domů - a i tak mi tam přes zimu sedla pravidelně chytají plísně)...
Pak ho používám když vodím na Nedoušovi haranty. Mám dobrý pad, s poutkem a s neklouzavou úpravou, takže imho lepší než kluzké sedlo (u kterého bych musela na každého haranta předělávat třmeny, aby plnilo svou funkci - plus je to dospělé sedlo a ty třmeny zase tolik zkrátit nejdou).
Plus pad jsem pořídila, když jsem si pronajímala kobylu - s tím, že sedlo pořízovat nemá cenu, protože mi nemusí sedět na dalšího koně, zatímco ten bare back pad hodím na kohokoliv.