• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: jsem se neměla dívat..... :-(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Ja se obavam, ze podobnych videi bude prehrsel. Strasne mne mrzi, ze je tohle povoleny, ze jakmile tohle nekdo predvadi nazivo, ze ji obecenstvo nevypiska a porota proste nezabanuje. Nepochopim to.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    tak jsem právě koukla na lysou a čučím na slečnu starečkovou jak tele na novou ohradu. ženská skáče, ruce jí lítaj všude, koni tahá hubu až za uši, prostě hnus velebnosti a teď najdu tento její krásný jezdecký výkon, wauuu https://www.youtube.com/watch?v=EgcbW7xEl_o
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Ze jo! Az mne tim prekvapil, on jinak je docela hromdopolice a neni na sebe zdaleka tak opatrnej. Proste jako maly dite.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: pašák, je pěkně opatrnej .
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: já takhle ráda vzpomínám na děsně hodnou shagyu Sárinku, ale jednou neměla den a já na jejích kopytech profrčela stájí a obejmula sloup a měla moc vkusný otisk na zadku :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja tu mam to drive slibovane video ze schodu u prvni brany! Jen to priste musim nekam prichytit, tu kamerku, protoze jak to drzim, je to strasne roztresene.
    A jinak nebezpecny hrebec ma dneska za jedna hvezda podtrzena. Sice jednou na zacatku, kdyz jsme klusali, tak jsem ho musela opravdu hodne zatahat za voditko, aby zastavil, ale dostal normalne pochvalu a pak uz klusal sporadane, a dokonce i zpomaloval a zrychloval, jak jsem si porucila. A na konci, kdyz na posledni krizovatce poznal, ze se vracime domu, tak se mu nechtelo, ale uplatila jsem ho smrkovou vetvi. Ted ji ma ve vybehu a hazi si s ni.
    Potkal svuj prvni opravdovej dav, a prosel jim, opravdu perfektne, vubec se ty masy lidi nebal, byl zvedavej, az to bolelo, kazdyho chce sacovat... tak se vzdycky ptam lidi, jestli ho na ne muzu pustit, a ze je oslinta, a oni vetsinou rikaji, ze jim to nevadi, tak mu to povolim a on je pak oblemcava. Taky zboznuje psy, strasne by si s nima chtela hrat (jakoze je jit ocuchavat a nejlepe s nima pobihat), ale ti chudaci se vetsinou boji, tak mu nedovolim jit bliz. A taky jsme se dneska ucili, jak se prohlizi zbozi v obchodech - smi se koukat, ale nesmi se dotykat.
    Byl strasne poslusnej, uplne jako vycvicenej dneska. To zastavovani mu jde cim dal tim lip.

schody
    http://www.youtube.com/watch?v=DN6Y6lRPD3M
    MIST
    MIST --- ---
    ANABEL_LEE: skybala - to neni jen konsky bobek, ale i lidsky. Je to hodne zahustena stolice pri zacpe a kolice.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak byly tam i jiné možné důvody, ale ty se nikdy nevztahovaly na všechny koně. Cupcake mohla být protivná protože byly dva deštivé dny a nedostala se moc ven - ale Ned a Rose venku byli. Ned a Rose měli dělaný zuby, ale Cupcake u veta ještě nebyla (jde až 31.). Rose měla i očkování, ale Ned ho měl už před týdnem.
    Nicméně poskakovat a prudit jsem viděla i jiné koně....

A taky jsem viděla ňuňu - máme tam minikoně a stará se o něj taková miniholka (ona je dospělá, ale imho nemá ani 150cm) - a normálně spolu leželi na kruhovce - mini se od ní nechá objímat, může se po něm válet a tak.... jsem to měla vyfotit....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak Oregon je bližší Česku, co se klimatu a květeny týče. Kalifornie je savana / polopoušť až po hranice státu Jefferson (ještě stále neexistující jednapadesátý stát USA :-))
    Takže kytky jsou jiný, a i mi to seno přijde hrubší, tvrdší než to před tím..... To, že Oregon je vyhlášený pěstováním trávy, to snad zmiňovat nebudu :-)))

Jinak Ned nežral seno první dva dny po příjezdu sem, takže ty přechody asi snáší blbě no....
    GIO
    GIO --- ---
    PES: tak to melo byt brano jako nadsazka.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Treba tam byly nejake opiaty!
    PES
    PES --- ---
    GIO: Rostou tam jiné kytky a bylinky, takže to má určitě lepší "šmak"... (navíc v USA se mezi různými oblastmi často ani seno nesmí převážet kvůli možnosti zavlečení jiných druhů květeny)...
    GIO
    GIO --- ---
    CAROLIAN: takove mistne prislusne nespokojenosti, to je zajimave,a si maji v oregonu lepsi vodu neboco))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: panička Rose mi hlásila, že Rose byla hladová - takže taky jí nové seno nejede.... (u Neda se ta "hladovost" tak nepozná, on by žral furt).... prý teď mají kalifornské seno, před tím měli Oregonské.... hmmm...
    Problém je v tom, že ve stájích je 70+ koní, každých šest týdnů přijede obrovský truck se senem, takže se to holt mění - to ani nemůže být "seno z jedné louky"

Spiknutí mi nevadí, pokud vím proč..... protože už mě taky Ned prudil a bylo to proto, že ho tlačilo sedlo - tak se snažím přijít na to, jestli koně neprudí z nějakého závažného důvodu.... a jestli se mi nesnaží něco říct - třeba, že je to bolí, nebo že jsem úplně blbá a neumím nasadit ohlávku (když Nedovi koukalo jedno ucho ven, nebo když jsem na bezuzdovce cvakla otěž do blbého očka, takže měl jednu pod bradou a druhou na straně :-))).
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Hotove spiknuti a vzpoura koni...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska musely být skvrny na slunci - a samozřejmě to byl den, kdy dceřina kámoška chtěla do stájí vzít další rodinu, aby se podívali, jak je to tam úžasný...

Takže za prvé - Ned měl v půl druhý tak třetinu ranního sena nesežranou, což mi přišlo zvláštní, ale tak jsem ho trochu přikrmila granulkama a tak...
    Za druhé, když jsme brali ven kámoščinu kobylu Cupcake, tak její sousedka Rose (plňas) se chovala jak magor - kývala hlavou nahoru dolů tak, že trefila okap. Taky pobíhala v přístřešku dokola a kroutila hubou. Takže jsem volala majitelce Rose - a ta prej, že je to normální (?).... já jsem jí nikdy takhle neviděla...
    Cupcake - líná kobyla, kterou je problém rozhýbat mi málem utekla s kámoškou po stájích... velmi odmlouvala, takže jsem na ní vlezla já, protože se mi nelíbilo, jak s holkou cvičí - a ta ludra se mě normálně pokusila kousnout do nohy - uši dozadu, mrskající ocas a pak po mě rafla - přitom já jsem na ní už jezdila, s tímhle sedlem, ohlávkou atd. a problém nebyl. Obvykle se ke mě hlásí, přijde za mnou a tak...
    Nedouš mi tancoval s dětma po stájích, ač to nikdy nedělá, obvykle si tyhle turistický kolečka prostě odšlape.

Prostě všichni jak podebraní....
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Jednicku za odvahu :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak to jsem ráda, že nejsem jedinej negramot.... tuhle jsi tu psala něco jako že se koza prskala? To jsem v životě neslyšela.... :-)) A novinkou pro mě byl i hňup - to jsem znala jen v hanlivém významu o člověku - kde by mě napadlo, že je to kastrovaný kozel :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak k tomu videu od Nyemi - já na Nedovi bez sedla fakt jezdit nemůžu - ale bare back mám vybraný tak, že je poměrně pevný, takže mě netlačí jeho páteř a jeho (doufám) netlačí moje sedací kosti - určitě bych vybírala tak, aby byl spíš pevný, než měkký - protože měkké materiály se imho "prosednou".
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam