NYEMI: Já stavím na zkušenosti jen s pár (pár desítkami) koní, kde ani "obávaný hřebec" (co stál ve svém seprátním výběhu se "svým" valachem - oba jednoho majitele) se mne nepokusil nějak zbít a ohrozit, naopak po několika letmých setkáních dokonce začal chodit vyhlížet k ohradě, zda se cestou kolem zastavím (jelikož majitel byl dlouhodobě marod, tak oba koně prakticky jen stáli mnoho měsíců ve výběhu a nikdo s nimi nic nedělal - nakonec jim naštěstí majitel našel nový domov a prodal do zkušených rukou, protože zdravotně už neměl prognózu koně, zvláště takovéto, jakkoliv zvládat)...
U těch ostatních mne buď koně zdraví na dálku (sami, když mne rozeznají, tak decentně zařehtají či zabublají - někteří tedy nejprve čekají a zvukově se projeví až když naznají, že si jich nějak nevšímám anebo že jsem je přehléhl) anebo za mnou přímo přijdou často od ládování se u sena a přes velký kus výběhu (ano, chodí se pomazlit, podrbat a někteří, samo se schválením majitelů, sem tam vyloudit i nějaký ten kousek suchého chleba či rohlíku - ale i tam jen něco za něco, třeba až když v klidu postojí při vyčištění nohou - už pár majitelů + podkovářů/kopytářů bylo rádo, že si někdo dal tu práci a vysvětlil jejich mazlíčkům, že se při držení noha nevyškubává, lidem se nestrhávají ramena či ploténky a že taková zvednutá a chycená noha se koni neutrhne, takže se nemusí snažit prchnout... :-))...