dneska dobrá scénka ve stájích... mělo celý den chcát, ale když jsem přijela, tak dokonce svítilo sluníčko a střídalo se to s mrholením - tak jsem vyhodila Nedouše na velkou jízdárnu, s tím, že jsme tam sami, tak ať se proběhne.... on má teď období, kdy je poměrně čilej a hravej - vysloveně provokuje, abych se s ním honila.... tak jsme si chvíli hráli, pak mi kukala SMSka, tak jsem na to koukala a odpovídala - a on se zatím totálně oválel v bahýnku... a jak tak čumím do telefonu a střídavě na koně, který se courá v rožku, tak se za mnou ozve dusot kopyt - a ehjhle, řítí se na mě cizí kůň....
prostě osoba přišla, viděla, že ve stájích nikdo není, tak taky pustila koně - a říkala, že si nás nevšimla - je pravda, že Ned byl pěkně maskovanej a ještě stál v rohu u hrazení, za kterým jsou hned ustájení koně, takže prostě splýval s okolím... a já jsem se nehýbala a taky jsem stála stranou :-))
Naštěstí jsem teda měl v ruce bič, takže jsem na ně zamávala, ať jdou dělat něco užitečného - a pak jsem teprve zkoumala, co je to za koně - naštěstí to byla taková starší kobyla, takže asi by se nic nestalo.... ženskou málem kleplo, protože kobylu si jen pronajímá, takže kdyby se jí něco stalo, tak průšvih...
U nás je problém s tím, že nám tam procházejí na přetrénování plňasové - někteří přijdou rovnou ze závodní dráhy - a někteří jsou pěkní magůrci, co vůbec nevědí jak se chovat k ostatním koním a jak naložit s životními situacemí vymykajícími se tréninku či závodům. Takže tam je velký potenciál na průšvih - už jednoho takovýho drzýho magora zkopal islanďák - a Ned si taky nenechá všechno líbit... A jak tam máme přes sedmdesát koní a do toho se tam točí tihle plňasové, tak fakt na první pohled nepoznám, kdo je kdo.... prostě většina spadá do kategorie "hnědej kůň" :-))