• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: S timhle se setkavam taky, ze repetitivni cvik na cvicisti mi ti kone udelaji parkrat, ale pak uz je to moc nebavi a jsou takovi zprudli. Tak pet minut naprostyho soustredeni, kdy se snazi pochopit cvik, to jo, ale kdz maji pocit, ze uz je to moc repetitivni, nebo prilis zahlceny informacema, tak uz se jim moc nechce to delat. Coz je chvile, kdy prestavam cvicit (maje na pameti, jak mne tohle sravalo treba na skole).
    PES
    PES --- ---
    A když už jsme u produkce mistra jménem Albert Uderzo, tak
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jasně, ti Římané dvojnožci musí být ale blázni...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    v úterý jsme s Nedem byli na vyjížďce s Cashem a jeho paničkou... Cashovi je 29, QH, má to na háku (panička se asi bojí víc než kůň).... Ned se choval vzorně, rozehnal krůty na cestě - a v místě šíleného bahna a sesuvu to prostě obešel přesně dle pokynů lesem (tj. vyhrabat se kousek do velmi prudké stráně a obejít to za stromem a zase sejít dolů). Cashova panička kvičela a vzali to raději prostředkem bahna....

Ve středu jsem neměla moc času, tak byl jen chvilku na kruhovce, ve čtvrtek zase vyjížďka (ale to jsme byli jen sami) - a dneska trénink na jízdárně... to se mu teda vůbec nelíbilo - on je takový ten typ "tak teď to udělám a jedeme domů" - takže cviky jako že překročí kavaletu (volně loženou na zemi) jen předníma nohama a pak odpochoduje do strany (pořád předníma před kavaletou a zadníma za), byly dost náročné na jeho (i mojí) trpělivost... udělat krok, zastavit (aby se nerozhodl, že už udělal dost a nevydal se kupředu), udělat další a tak dále... Ještě že neumí mluvit, to bych se asi dozvěděla věcí :-)) O tom, že jsem magor :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska jsem v ramci foceni novinari predvadela my svetoborny trenersky vykony s hrebcem. A na to, ze na sobe kompletni postroj mel podruhy v zivote fakt super. Rozporku jsem sice nepridelala, i kdyz by to nejspis dal, ale stacilo mi, ze jsem ho mela v postroji a na dlouhejch opratich, to byla premiera. A to ho u toho zraly mouchy, a stejne vydrzel stat, nechal si nandet postroj, ve volnosti... Kdybych chtela srovnavat, tak se Solinkou jsem chomout zacala delat az po roce. Bohuzel jsem to tenkrat vzala za spatnej konec, takze nam to zabralo dyl. Ale diky tomu jsem se poucila a ted to zatahavani delam myslim opravdu dobre. Po malejch krocich, bez vetsiho stresu. Kun se nesnazi prchnout, neboji se toho. Ani jsem pred objektivem nebyla moc nervozni, jako vzdycky, kdyz zapomenu na vsechno kolem a plne se venuju koni.
    Jo a moc hezky a rychle se naucil target (nasledovani urcenyho objektu) uz nekdy pred tydnem, takze jsem dneska vypadala jako mistr sveta, kdyz kolem mne kun chodil za klacikem, ze kteryho mi ten target (kus hadru) nejdriv ukousl, drzel ho v tlame a chodil za holym proutkem.
    Jsem proste trener, co to ma vsechno pod kontrolou!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: No, uz se nemuzu dockat :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ty voe, budeš slavná, jo?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak se u mne stavili novinari, udelat se mnou rozhovor o me skvele prevratne metode, kterou cvicim kone :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: aha, to zase neznám já.... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Oooooh. Tak ja znam gringo odsud :)
    A Gringo Like Me
    http://www.youtube.com/watch?v=G02b5pfnJYk
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    aha.... já mám "gringa" spojenýho jen s (poměrně hanlivým) označením pro cizince, kterého je, v Jižní Americe, téměř národní povinností přepadnout a okrást
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: No, gringo, jakoze bude zjizvenej a oslehanej...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: gringo?

Ned není gringo a nový kůň je magůrek... bohužel... zachráněný plňas, s kterým to asi nepůjde (léčba různých zdravotních problémů ani převýchova)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Gringo horse!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    chjo, Ned má nového souseda, plňase - a nedělám nic jinýho, než ošetřuju koňský kousance.... a tím nemyslím nějakou ranku tady a támhle - tím myslím otisky zubů, oteklý, citlivý.... před čtrnácti dny měl kousanec na rameni, akorát v místě, v kterém je hrana sedla, takže jsem dva dny nejezdila. Pak měl záhadný otok na břiše (jako nevím, jak by ho tam ten kůň přes to hrazení kopnul, takže.... to třeba nebylo od něj, tak jako nevím, jestli různé drobné ranky na hlavě nebo na nohách má od koně nebo od toho, že se někde drbal), minulý týden šlic na noze (tak 10cm - nehluboký) a teď v neděli kousanec na krku, v úterý kousanec na krku a dneska dva na zadku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ke koním nosím holt koňské boty ,ale je to utrpení.... i sebepečlivěji vybrané boty mi působí křeče v chodidlech... před rokem jsem si vzala svoje staré trekovky, protože jsme šli na výlet v sněhoblátě a nechtěla jsem, aby mi mrzly nohy - to jsem si dala, po deseti kilákách mě brněly nohy a pak mě to bolelo ještě den nebo dva... jsem si nadávala, že jsem měla ty boty servat a jít přeci jen bosky...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: jezdeni na holem koni je naopak bosky dobry, se ti nezouvaji boty :)
    GIO
    GIO --- ---
    boty jsou fajn, ja osobne nesnasim jenom ponozky.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Venku je tak krasne... a kdyz vemu kone cvicit, tak se nemuze soustredit, protoze ho zerou mouchy zaziva :( JA UZ CHCI JEZDIIIIIT!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Prave, ze i mne se to sem tam stalo, ale nejak mi to nikdy neublizilo. Na betone i na trave. Ale nemela jsem nakovano, takze je to pomerne "mekky".
    A clovek je strasne pohyblivej, jak mu zmizi kilo z kazdy nohy! Samy pozitiva :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam