• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ty voe, budeš slavná, jo?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak se u mne stavili novinari, udelat se mnou rozhovor o me skvele prevratne metode, kterou cvicim kone :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: aha, to zase neznám já.... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Oooooh. Tak ja znam gringo odsud :)
    A Gringo Like Me
    http://www.youtube.com/watch?v=G02b5pfnJYk
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    aha.... já mám "gringa" spojenýho jen s (poměrně hanlivým) označením pro cizince, kterého je, v Jižní Americe, téměř národní povinností přepadnout a okrást
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: No, gringo, jakoze bude zjizvenej a oslehanej...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: gringo?

Ned není gringo a nový kůň je magůrek... bohužel... zachráněný plňas, s kterým to asi nepůjde (léčba různých zdravotních problémů ani převýchova)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Gringo horse!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    chjo, Ned má nového souseda, plňase - a nedělám nic jinýho, než ošetřuju koňský kousance.... a tím nemyslím nějakou ranku tady a támhle - tím myslím otisky zubů, oteklý, citlivý.... před čtrnácti dny měl kousanec na rameni, akorát v místě, v kterém je hrana sedla, takže jsem dva dny nejezdila. Pak měl záhadný otok na břiše (jako nevím, jak by ho tam ten kůň přes to hrazení kopnul, takže.... to třeba nebylo od něj, tak jako nevím, jestli různé drobné ranky na hlavě nebo na nohách má od koně nebo od toho, že se někde drbal), minulý týden šlic na noze (tak 10cm - nehluboký) a teď v neděli kousanec na krku, v úterý kousanec na krku a dneska dva na zadku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ke koním nosím holt koňské boty ,ale je to utrpení.... i sebepečlivěji vybrané boty mi působí křeče v chodidlech... před rokem jsem si vzala svoje staré trekovky, protože jsme šli na výlet v sněhoblátě a nechtěla jsem, aby mi mrzly nohy - to jsem si dala, po deseti kilákách mě brněly nohy a pak mě to bolelo ještě den nebo dva... jsem si nadávala, že jsem měla ty boty servat a jít přeci jen bosky...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: jezdeni na holem koni je naopak bosky dobry, se ti nezouvaji boty :)
    GIO
    GIO --- ---
    boty jsou fajn, ja osobne nesnasim jenom ponozky.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Venku je tak krasne... a kdyz vemu kone cvicit, tak se nemuze soustredit, protoze ho zerou mouchy zaziva :( JA UZ CHCI JEZDIIIIIT!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Prave, ze i mne se to sem tam stalo, ale nejak mi to nikdy neublizilo. Na betone i na trave. Ale nemela jsem nakovano, takze je to pomerne "mekky".
    A clovek je strasne pohyblivej, jak mu zmizi kilo z kazdy nohy! Samy pozitiva :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no tak ja treba uz zlomenou nohu mit nechci no .))) (coz se velmi lehce stane kdyz na ni nake monstrum dupne)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Obavam se, ze pro mne je to jako s helmou. Navic jsem monstrum!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jo no tak druha vec je ze ke konim ty bosy nohy z hlediska bezpecnosti taky nic moc, uz jsem mela slezly nehet, a kdyz k nim jdu v pantoflich, dost se bojim, ze mi nekdo zaslapne achillovku.. pevny boty rulez, at na chozeni nebo na kydani bobku
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ja uz tak chodim mnoho let :) a rozhodne nemam problemy. Uspesne se vyhybam plisnim i smradu, jen mam spinavy tapky, i kdyz si je meju nekolikrat denne :)) Ale musela jsem se to nejakou dobu ucit, nez se mi na to udelala kuze. Nicmene je to super, hlavne v terenu, kdyz slapnu na nejaky nerovnosti, tak mi treba zacuka v lokti, nebo zamrazi v zadech. Akupresurni body mozna fakt nebudou kec.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to by pro me nebylo, mam desne plochy nohy a rozlamany kotnik, potrebuju tvarovane pevne dobre botky... kdyz chodim bosky, po delsi dobe me to desne boli
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: co chodím v bosobotách, tak mi přestal vypadávat kotník, bolet kyčel, bolet záda.... tak třeba bude Nyemi taky zdravější bosa :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tezko muze byt nejakej sponzoring kdyz nevime jakou velikost mas .))))))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam