• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    NYEMI: a co je vlastne se Sol? Diskusi spis projizdim a tak nejak mi uniklo, co ze se stalo? (Omlouvam se, jestli se ptam netaktne..., ale jsem trochu mimo, dlouho jsem tu nebyla... diky...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Tri roky.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: jak je vlastne ze starej? je to jeste takovej miminak...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Konecne dukaz misto slibu! Obsedani for real! Uz jsme dneska obesli tri kolecka kolem placku. Jestli to takhle pujde dal, tak se v lete mozna i svezu!

Jsem zly hrebec!

Bude odmena?

Opravdovane a nefalsovane svezeni.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    BRRRRR
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Navíc většinou pak byli ti poníci prakticky slepí... :-(
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Tak je to blízko, váhu mají digitální (tenzometrickou) na náklaďáky, pěkně rovný kus plochy, na kterou není problém koně přivést (a je to blízko, přes řeku pár set metrů na dohled, kolem řeky přes most asi 2km cesty)... Vejdete s koněm (na ruce či pod sedlem) a od váhy odečtete sebe a případně sedlo :-)
    Popř. na vodítku lze zůstat mimo váhu a vypadne přímo hmotnost oře...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: vozejcky tahat! ale tam je to jeste dobry, aspon sviti slunicko. Ve Wieliczke v solnych dolech meli asi v patem aptre pod zemi staje a ti kone se nikdy nedostali ven, tahali dulni vozejcky dokud nechcipli. a hlavne ponici pac jsou silni a mali, do stol vhodni :(
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Do kamenolomu, ZAPRAHNOUT A MAKAT!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: do kamenolomu na vahu to je dobry :D
    PES
    PES --- ---
    Nu andalušanka se nám také pěkně "vyžrala" :-) Ale jistě, takový mega-obr jako hřebec např. percherona to není (toho je opravdu tunový kus, vážili jsme na průmyslové váze v nedalekém kamenolomu cestou, než šel do nedaleké stáje)... Se shirkou snad majitelé do kamenolomu někdy zajdou také - anebo se s nimi někdo domluvíme a zajdeme tam když tam bude třeba jen paní majitelka (neb pan majitel musí pracovat, aby na ty hladové krky vydělal :-))
    GIO
    GIO --- ---
    PES: ja spis myslela to porovnani s andaluzankou v ohrade.) ale tak mala neni, to je jasny.))
    PES
    PES --- ---
    GIO: Tak není to hřebec, že áno :-) A na plochých fotkách to nevynikne, že je i tak mohutná (+ majitel není žádné titěrné ořezávátko)...
    GIO
    GIO --- ---
    jak koukam na tu shire kobylku, uz nevypada tak velika kdyz je porovnani.)) ale je teda prekrasna, to chcii))
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: ted jsem v laktaci, tak treba ted by to bylo jiny :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: no vidis jaka jsi vonava :)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: No na me treba skacou vsichni hrebci vsech veku uplne kdykoliv :D ja uz se k nim nepriblizuju :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mě to přijde blbost.... proč by v principu lovná zvěř měla nějak reagovat na periody dravce?
    Nicméně dokážu si představit, že lovnou zvěř znervózní pach krve. I tomu se imho dá dobře zabránit (kalíšek, hygiena).

Jinak bych to viděla spíš jako reakci na vlastní podrážděnost
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: to neni ale treba ho matou naky zensky feromony progesteronovy .), jako primati to s tou riji mame vselijaky .)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: Ale nejaky veci se mi tam nezdaj..:treba ze hrebec reaguje primarne na chovani klisny pravda neni (feromony jsou svine). Verim tomu ze hrebec muze reagovat i na zenskou v estru neb to pozna po cuchu, ale to fakt neni v dobe jeji menstruace
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: Z ciste fyziologickyho hlediska je to blbost...ale vzhledem k tomu, ze se behem menstruace casto chovame podrazdene, odrazi se to i v pristupu ke zvireti behem vycviku a na to muzou reagovat blbe nejen hrebci... nasla jsem tedy ne studii a odbornej calnek, ale nicmene docela pekny vysvetleni podporujici mou teorii :) po studiich se mrknu az se pripojim ke compu a nahodim WOS
    Can stallions really tell when you are menstruating? - Good Horse
    https://good-horse.com/health-management/can-stallions-really-tell-menstruating/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam