NYEMI: nic si z toho nedělej... já až do minulýho měsíce žila v domnění, že věk koně se dá podle zubů definovat jen cca do deseti let.... starý kovář mě vyvedl z omylu, že záleží právě na tom, co už narostlo a na úhlu předních zubů.... člověk se pořád učí...
A držte palce, možná jsem našla pro Neda kámoše na traily.... Nevím, jak dlouho nám vydrží, je mu 29, QH, ale jeho panička nemá potřebu cválat po ztvrdlých jílových cestách (případně po spěnky v lepivém bahně) a považuje vyjížďku jen tak po louce za krásnou... koně se snášejí bez problémů.... A myslím, že panička je vycukaná ze všech těch rad, co furt dostává - jak když koně vezme na kruhovku, tak se kůň NESMÍ napřed válet, musí napřed pracovat, jak ho musí uvazovat na sedlání (já Neda vážu, ale spíš jen ze zvyku - už jsem na něj párkrát hodila sedlo jen tak taky a nic se nestalo), že když skáče po jízdárně a frká, tak je to projev agresivity a musí být potrestán (u Neda je to vysloveně výzva ke hře na honěnou) a tak.... tak si myslím, že se jí ulevilo, že s koněm se dají dělat věci na pohodu (zvlášť se starým mazákem quarterem)...