• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    OBSEDNUTO!!!
    Prestoze proces obsedani povazuju za pomerne dlouhy, tak dneska bych rekla ze je ten milnik, kdy je obsednuto, jaksi v prvni fazi.
    Prave jsme dosli nekam a zpet, dohromady 500m. Zvladl vsechno, co nas na silnici potkalo bez jakyhokoliv zadrhelu. Pouze ze zacatku nechtel moc zastavovat, resp jsem ho nechtela rvat za ohlavku, takze jsem na nej hucela "STUUUJ" nez se zastaavil a zabralo mu to i pet metru.
    Ale nakonec zastavil. A teda nezazlivam mu to, protoze venku z ohrady nebyl skoro mesic.
    PES
    PES --- ---
    A pro změnu nějaký "vobrázky"

Malá kobylka (teď ji bude za pár dní přesně rok), kouká že jako proč se dál nečistí, když to bylo tak fajn

A hned za ohradníkem (prakticky za tou stěnou z předchozí foto) docela trpělivě čekala jedna taková menší QH (v zimě béžová, na léto se barví spíš do barvy medu, foťák tu skutečnou barvu nejspíš neumí zachytit), ta se původně měla asi narodit jako pes a na poslední chvíli si to Příroda rozmyslela a je z ní kobylka :-)

A ještě "Vobluďák", trochu znechucený z toho vedra a hmyzu, navíc trochu zoufalý, protože byl přeřazen do vedlejšího výběhu (aby se dal dohromady s tou kobylou s hříboškou, ale ten na ně kašle a je nešťastný, že nemůže ke "svému" stádečku vedle... ale zítra už snad půjdou všichni do společného výběhu...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Ale kdeze, to uz je na lidech, aby si to nasli. Ja ten casopis nemam. O konich tam nic moc neni, co vim, takze to asi za hledani ani nestoji.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Tak nascenovat a poslat !
    PES
    PES --- ---
    Tak a hurá za koníčky! :-)

("Starej MIST" je kabrňák...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak a zpět ke včelám - buď se vrátily, nebo se maskovaly, každopádně po dvou dnech je majitelka stájí objevila v trávě - takže starej Mist si je naložil a už jsou prej v úlu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE:
    NYEMI: OK, máte samozřejmě pravdu.... akorát že on takhle vyřvává celé tři měsíce, co ponici máme... taky jsem myslela, že si zvykne, ale nějak "nechce".... ale je pravda, že trocha pobíhání mu neuškodí, je relativně mladej (8-9?)....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Periodikum Hospodarskych novin, Ego! od Economie. Vskutecnosti to neni zas tak kulervouci, jen takovej hipsterskej clanek. Nicmene reporterka byla profesionalni, poslali mi to ke schvaleni a tak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jak pise Nyemi, neresh ho... jako na potvoru se neco podela kdyz to budes resit a bude jeste vic mrzeni . On si casem zvykne a kdyz ne, tak holt aspon pocvici.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Noviny stejně jen lžou :-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: no a kde, at si to muzeme precist? :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak uz o mne vydali clanek, jak zazracnou a prevratnou metodou cvicim kone :)) A udelali k tomu dramaticky fotky!

CAROLIAN: To s tim hysterickym konem nezavidim, ale uz tady parkrat padlo zlaty pravidlo, neni-li to tvuj kun, neres to, jinak se z toho zblaznis :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    plus v jeho věku (18) není od věci pocvičit obecně fyzičku a ohebnost, a přidat mu něco, nad čím může přemýšlet.... Plus ne vždy mám čas na výjezd do lesa a nebo potřebuju být v pohotovosti na telefonu, připravená vyrazit zpět - a ne někde hodinu jízdy od stájí.... takže si to tak střídáme...

Dneska jsem vytáhla dceru na ponici - takže jsme kolem stájí ladily kroky :-). Ponice jak je mimochodník, tak chodí rychleji než Ned... tak uvidíme, chci to zkusit časem na trail

A ještě dotaz - ponička žije se svým synkem, a synek má vždycky hysák, když jí odvedeme. Na třetího koně fakt nemám prostor, navíc on je poměrně zelenáč, sice obsednutý, ale moc se s ním nepracuje, navíc je pošuk a poděs a navíc já si myslím, že jsem moc velká (tlustá) na většinu koní, natož na islanďáka, dceru na pošuka nedám.... no prostě brát ho s námi nechci, nejsou lidi...
    Ale on CELOU DOBU, co je Osp pryč, tak běhá (kluše, toltuje, ale i třeba cválá) po paddocku sem a tam (mají takovou dlouhou nudli), šíleně řehtá a volá.... až je z toho celý zpocený (a že si myslím, že propotit islanďáka zase není tak jednoduchý, ale on je fakt úplně říčnej) - a většinou taky nakadí v přístřešku a rozšlape to (to mě taky znepokojuje, normálně si tam nekadí, chodí oba ven)... Doufala jsem, že ho to přejde, že když si jí budeme brát pravidelně a on přijde na to, že se mu zase za hodinu dvě vrátí, takže se uklidní... ale po cca třech měsících je to pořád to samý...

Je mi ho líto atd., ale takhle je alespoň ve svým a může tam běhat - když ho vezmu s námi a budu ho uvazovat někde u jízdárny, tak nevím, jestli to nebude horší... (ale zase možná, kdyby jí viděl, tak by nešílel?) - jenomže právě jezdíme spíš do lesa a už si nedokážu vůbec nějak moc představit, se třema koněma na krku... A zase nechávat Neda zavřenýho kvůli hysákovi islanďákovi, se mi taky nechce....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no Ned strávil svůj život chozením po lese... prostě chodí rovně z bodu A do bodu B - ale není moc ohebný a nemá nacvičené to, že by se mohl otáčet kolem zadku nebo naopak předku - nemá "rozpojený" ty dvě půlky těla. A podle mě je moc dobře, když kůň dokáže uhnout jen předkem, nebo jen zadkem - a nebo pochodovat do strany (viz třeba zavírání brány). Když umí udělat jeden malý krok a počkat na další pokyn a tak... Ned se do všeho hrne, aby to měl za sebou, takže zrovna nacvičit, že chci jen jeden krok (třeba aby se srovnal podél hrazení, abych na něj mohla vlézt), bylo docela důležité - naučit ho, že kvalita je někdy lepší než kvantita... :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: A to enni spatny napad, Normen se ted uz pomerne naucil ustoupit zadkem a zacina chapat ten tlak spravne, tak bych taky mohla zacit stepovat na klade. Sol to trvalo nekolik tydnu (realne nejmin pet lekci, ale spis vic), nez zacala chapat...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No určitě jsi pro něj "prdlá" - on přece UMÍ chodit v terénu (a sám), takže z jeho hlediska ho přece nemáš co učit (ty se máš vézt a jen globálně určit směr a on už se má postarat, aby tam jezdce donesl... popř. tam popohnal i ty loudaly, pokud by šlo více koní a on to jistil zezadu...)
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: To zni dobre. Hodim ty stránky Jitce Bartošový co dela ve VUZV a SRAZ Toulcove Dvore welfare koni. Treba by pomohla je trochu vic medializovat, pripadne je podporit z nejakyho grantu v ramci projektu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a abychom se bavili o koních (pro změnu), tak Nedoušek mi dneska zakraboval přes položenou kavaletu - doprava i doleva (přední před a zadní za, takže skutečně musí chodit bokem)... tak mám radost... (on si myslí, že jsem prdlá, ale tak co už :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: nevím, já jsem to nenašla.... a prostě bych tu osvětu od nich čekala - a mrzí mě, že tam není (nebo jestli je, tak někde zastrčená)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Uplne jsem ty prachy nejak vypustila. Ja je beru, jako ze jsou hlavne na poradani tech zavodu, osvetu od nich nejak necekam. Ale je fakt, ze to tam tusim pisou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam