plus v jeho věku (18) není od věci pocvičit obecně fyzičku a ohebnost, a přidat mu něco, nad čím může přemýšlet.... Plus ne vždy mám čas na výjezd do lesa a nebo potřebuju být v pohotovosti na telefonu, připravená vyrazit zpět - a ne někde hodinu jízdy od stájí.... takže si to tak střídáme...
Dneska jsem vytáhla dceru na ponici - takže jsme kolem stájí ladily kroky :-). Ponice jak je mimochodník, tak chodí rychleji než Ned... tak uvidíme, chci to zkusit časem na trail
A ještě dotaz - ponička žije se svým synkem, a synek má vždycky hysák, když jí odvedeme. Na třetího koně fakt nemám prostor, navíc on je poměrně zelenáč, sice obsednutý, ale moc se s ním nepracuje, navíc je pošuk a poděs a navíc já si myslím, že jsem moc velká (tlustá) na většinu koní, natož na islanďáka, dceru na pošuka nedám.... no prostě brát ho s námi nechci, nejsou lidi...
Ale on CELOU DOBU, co je Osp pryč, tak běhá (kluše, toltuje, ale i třeba cválá) po paddocku sem a tam (mají takovou dlouhou nudli), šíleně řehtá a volá.... až je z toho celý zpocený (a že si myslím, že propotit islanďáka zase není tak jednoduchý, ale on je fakt úplně říčnej) - a většinou taky nakadí v přístřešku a rozšlape to (to mě taky znepokojuje, normálně si tam nekadí, chodí oba ven)... Doufala jsem, že ho to přejde, že když si jí budeme brát pravidelně a on přijde na to, že se mu zase za hodinu dvě vrátí, takže se uklidní... ale po cca třech měsících je to pořád to samý...
Je mi ho líto atd., ale takhle je alespoň ve svým a může tam běhat - když ho vezmu s námi a budu ho uvazovat někde u jízdárny, tak nevím, jestli to nebude horší... (ale zase možná, kdyby jí viděl, tak by nešílel?) - jenomže právě jezdíme spíš do lesa a už si nedokážu vůbec nějak moc představit, se třema koněma na krku... A zase nechávat Neda zavřenýho kvůli hysákovi islanďákovi, se mi taky nechce....