• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Zda se, ze se docela kamaradi...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No prave... akorat skoda, takovy (kdysi) sportovni kun, zachovaly, jen "zahozeny". Trocha diety (na ten pupek) a kondicni prace (postupne dliuhe vychazky terenem - na ruce, neb na zada uz to fakt pro dospele moc neni, ani kdyby zada natrenoval) a byl by z nej opet vystavni " duchodce"...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    zase dáme nějaký koně... Ned a Cash

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak budu držet palce..... bohužel Vobluďák je ve věku, kdy to můžou být i jiné komplikace než pouhá alergická reakce...
    PES
    PES --- ---
    Veterinářka se na to doufám podívá po víkendu a případně poradí zda a co s tím dál...
    PES
    PES --- ---
    Dnes vykoupáno, řejžákem a šamponem vydrhnuto (tuna zimních chlupů se konečně pustila), koníček si to užíval, dokonce se i nastavoval kde prý přitlačit... Potom důkladní ždímání (přece jen trochu pofukuje, tak aby náhodou v tom vedru nenastydl) a sušení na sluníčku při pasení... A nakonec, až nasucho, vyválení v písku (labůžo). Nakonec ještě zklidňující mast na ten nateklý štípanec (to musí být ale nějaké hnusné hmyzí mrchy a kdo ví čím infikované, že se to tak zanítí) a rozetřít trochu repelentu, tak snad alespoň na ta místa hmyzáci nepolezou...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jj, dostala... proto jsem se ptala - ale jsem ráda, že jsem odchytla veta.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ale zase vet obdivoval Nedouška a ptal se, jak funguje ten "program na pronajímání koní" z kterého ho mám :-))

Narušilo mi to ale páteční vyjížďky s Cashem - což nevadí, pojedeme jindy... ale předevčírem jsem Cashe vyhodila s Nedem na jízdárnu a bylo to zajímavý... Cashovi je 29, poměrně "plyšák", ale fakt sranda, jak to ty koně mají ložený.
    Když byli na jízdárně s Cashovou paničkou, tak Cash běhal a Ned tam stál a ignoroval jí. Cash teďka zkusil to samý se mnou (nechat běhat Neda a ignorovat mě) a když jsem za ním šla, tak se schválně otočil o 180 stupňů, že půjde na úplně opačnou stranu, než jsem chtěla já...

Cashova panička chodí jen 2x týdně, tak mám povoleno ho brát s Nedem na jízdárnu - že Cash se dostane ven a Ned má někoho k sobě...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jen poucena pro priste! Bude to dobry, neboj. A hej, dostala jsi radu v klubu :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    MIST: díky, viděl ho vet a prej na to nemám dávat nic...jen to čistit.... a že prej to chtělo zašít hned, ale když ono to hned nebylo takhle rozšklebený a já netušila, že je to tak hluboký... takže jsem zase za blbce, no...
    MIST
    MIST --- ---
    CAROLIAN:
    PES: Visnak mam doma, muzu dodat
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tyhle věci to jen rozblemcají... Spíš nechat vyčistit, sešít a pak i případně nějaký anti-gran (proti zajizvení). Před pár lety se pěkně bez jizev zahojila rána, která se po vyčištění namazala Višňovského balzámem...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: framykoin, to bych zrovna nedavala, je to mastne, ucpava tu ranu, to je lecebny postup pred padesati lety ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: já bych asi pozorovala, jestli mu to nějak vadí při tom čůrání... pokud ne, tak to nejspíš počká - a buď otok sleze než přijede vetka (klasika :-)) a nebo je to něco, co je stejně dlouhodobé a je "čas" to řešit.
    PES
    PES --- ---
    A doufam,ze Vobludak alespon oceni 'futralek na usi'. Zjevne pochopil na co to je a ze si to nema sundavat...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Letma tel.konzultace s vetkou, ktera ma na ranci sveho kone, tak rikala, ze to asi bude reakce na kousnuti. Kazdopadne to trochu hreje a je to zdurele a trochu ztuhle, tj. neni to jen vyron tekutiny z otoku.
    Nanestesti byla na ranci vcera a ted o vikendu nebude, tak se na to podiva az se vrati.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak má přijít vet na poníky, tak ho zkusím uhnat, aby se na to podíval.... moje vetka to neviděla, jen jsme to konzultovaly po telefonu.
    Čistím betadinem a dávám na to framykoin.
    Zkusila jsem dát na hlavu masku proti mouchám, ale tu si (zapnutou) serval - takže jsem s tím přestala, protože mi přijde lepší, že to má otevřené, než aby si na to hrabal kopytem a rval dolů.

PES: může to být reakce na kousnutí, ale u nás takhle jednomu koni začal cushing (je pravda, že to nebyl můj kůň a že jsem mu to neohmatávala a nezkoumala, takže nevímjak moc je to zduřelý).
    Ned měl teď dvakrát za sebou otok na hrudníku - jednou to bylo jasné kousnutí od koně - ale podruhé tam byla malá ranka a byl to imho hmyzák... vypadal jak stará ženská bez podprsenky, se mu to bimbalo.... nijak ho to neobtěžovalo, nebylo to citlivé, bylo to pohyblivé.
    Pak je ještě varianta melanom - ale to zase by u černého koně být nemělo? Znám šedáka, který měl i operaci, protože nebyl schopnej pořádně čůrat.
    PES
    PES --- ---
    Tak nevim zda je to jen reakce na nejake pokousani hmyzem, ale nelibi se mi to. Navic prava strana (z pohledu stran kone) je na pohmat uvnitr zdurela a ztuhla...

MIST
    MIST --- ---
    ANABEL_LEE: ja nemyslela, ze to pusobi proti moucham, ale ze se to lip hojilo. Byla to trzna rana skrz podkozi az na sval (ten byl neposkozeny). Bez osetreni by to bylo horsi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: meli jsme neco podobneho a tez jsme sili.. nechces aby se ti rana u oka nejak zanitila

MIST: navzdory obecnemu presvedceni je lepsi na rany nic nedavat, jako ta betadina je fajn, ze to aspon dezinfikuje, ale to kryti proti moucham je spis kontraproduktivni, protoze ta rana potrebuje dychat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam